Izaberite svoju platformu i kupite
Isprobajte na mesec dana besplatno uz 10 licenci...
Čemu služi nalog?
Prijavite se!
loading

Klikom na Prijavi Se ili korišćenjem CogniFit-a, potvrđujete da ste pročitali, razumeli i složili se sa CogniFit korišćenja i sa Privatnosti.

Onlajn Politika Privatnosti za Decu

Onlajn Politika Privatnosti za Decu

CogniFit je posvećen zaštiti privatnosti dece koja koriste naše Usluge. Ova Onlajn Politika Privatnosti za Decu objašnjava naše prikupljanje informacija, otkrivanje i praksu o saglasnosti roditelja u vezi sa informacijama dobijenih od dece mlađe od 13 godina('deteta' ili 'dece'), i koristi se uslovima koju su objašnjeni u našoj opštoj Privatnosti. Ova politika je u skladu sa U.S. Children's Online Privacy Protection Act ('COPPA'). Za više informacija u vezi COPPA i saveta o zaštiti privatnosti deteta na internetu, molimo Vas posetite Online.

Podaci koje prikupljamo od dece, kako ih koristimo i kada kontaktiramo roditelje

CogniFit nudi svojim korisnicima širok spektar usluga, od kojih su neke, pre svega usmerene na decu, i druge koji su namenjene korisnicima svih uzrasta i njihovim porodicama. Naše usluge nude različite aktivnosti, uključujući i aktivnosti koje mogu prikupiti podatke od dece. U nastavku sumiramo potencijalne slučajeve i ističemo kako i kada ćemo roditeljima poslati obaveštenje i/ili tražiti pristanak roditelja. Svaki put kada prikupimo lične podatke od deteta, mi ćemo zadržati tu informaciju samo toliko dugo koliko je potrebno da se ispuni zahtev aktivnosti ili da dozvolimo detetu da nastavi da učestvuje u aktivnostima, i osiguramo bezbednost naših korisnika i naših usluga , onako kako je propisano zakonom. U slučaju da otkrijemo da smo prikupili informacije od deteta na način koji nije u skladu sa COPPA uslovima, mi ćemo izbrisati podatke ili odmah tražiti saglasnost roditelja za prikupljanje podataka.

Prijavljivanje

Deca mogu da se registruju i koriste naše Usluge, da treniraju mozak, igraju igrice, i dobiju pristup posebnim opcijama, između ostalog. Tokom procesa registracije, možemo pitati dete da obezbedi određene informacije u svrhu slanja obaveštenja i iz bezbednosnih razloga, uključujući i email adresu roditelja ili staratelja, ime deteta, pol, datum rođenja i njegovu email adresu. Imajte na umu da deca mogu da biraju da li žele da podele informacije sa nama, ali neke opcije ne mogu da funkcionišu bez informacija. Stoga, dete neće moći da pristupi nekim funkcijama ukoliko informacija nije obezbeđena. Mi nećemo zahtevati od deteta da pruži više informacija nego što je to razumno potrebno kako bi učestvovali u onlajn aktivnostima.

U vezi sa dobijanjem email adrese roditelja: U skladu sa uslovima COPPA-a, na bilo kom internet sajtu ili aplikaciji gde su targetirana deca, ili u bilo kom slučaju kada pitamo za uzrast i utvrdimo da korisnik ima 12 godina ili manje, mi ćemo tražiti email adresu roditelja ili staratelja pre nego što prikupimo bilo kakve lične podatke od deteta. Ako smatrate da Vaše dete učestvuje u aktivnostima koje prikuplja lične podatke i Vi ili drugi roditelj/staratelj NISTE dobili mejl koji Vas o tome obaveštava ili traži Vaš pristanak, slobodno nam se obratite na support@cognifit.com. Email adresu roditelja koju smo koristili za dobijanje saglasnosti roditelja, nećemo koristiti u druge svrhe i slati promotivni materijal, osim ako roditelj nije ranije učestvovao u aktivnostima i označio da želi da prima poruke tog tipa.

Sadržaj Dostavljen od strane Deteta

Pojedine aktivnosti naših Usluga dozvoljavaju deci da kreiraju ili manipulišu sadržajem i da ga sačuvaju na CogniFit-u. Neke od ovih aktivnosti ne zahtevaju od dece da pruže bilo kakve lične podatke i stoga nećemo poslati email obaveštenje roditeljima ili zahtevati pristanak roditelja. Ako aktivnost potencijalno dozvoljava detetu da unese lične podatke u sadržaj koji kreira, mi ćemo ili obrisati bilo kakve lične podatke, ili ćemo putem email-a tražiti saglasnost roditelja za prikupljanje podataka. Primeri kreiranog sadržaja koji može uključivati lične podatke su programi fitnesa mozga ili druga polja za unošenje teksta i crteža. Ako, pored prikupljanja sadržaja koji sadrži lične podatke, CogniFit takođe planira da objavi sadržaj javno ili ga podeli sa trećom stranom na zahtev treće strane, mi ćemo obavestiti i tražiti saglasnosti roditelja.

Potvrda o Saglasnosti Roditelja

Email Saglasnost. U slučaju da CogniFit želi da prikupi lične podatke od deteta, COPPA zahteva da prvo tražimo saglasnost roditelja ili zakonskog staratelja putem email-a. U email-u ćemo Vam objasniti koje informacije prikupljamo, kako planiramo da ih koristimo, kako roditelj ili staratelj može da da pristanak i kako roditelj ili staratelj može da opozove saglasnost.

Saglasnost Višeg Nivoa. U slučaju da CogniFit prikuplja lične podatke od deteta koji će biti javno objavljeni, mi ćemo tražiti viši nivo saglasnosti nego što je to email saglasnost. Takva metoda saglasnosti 'višeg nivoa' uključuje ali nije ograničena na kreditne kartice ili drugi način plaćanja za verifikaciju (uz nominalnu naknadu uključenu), i zahteva potpis o saglasnosti, obrasca poslatog kao prilog email-u.

Saglasnost Nastavnik umesto roditelja. Kada su u pitanju školske aktivnosti, COPPA dozvoljava nastavnicima i direktorima da postupaju u umesto roditelja za davanje saglasnosti za prikupljanje ličnih podataka od dece. Škole bi uvek trebalo da obaveste roditelje o ovim aktivnostima. Za više informacija o roditeljskim pravima u vezi sa detetovim obrazovanjem tu je Family Educational Rights and Privacy Act (FERPA), molimo Vas da posetite sajt.

Identifikatori

Kada deca komuniciraju sa nama, određene informacije se mogu automatski prikupljati, kako bi naše Usluge bile zanimljivije i korisne za decu i u različite svrhe vezano za naše poslovanje. Primeri uključuju tip operativnog sistema računara, IP adresu deteta ili identifikator mobilnog uređaja, Veb pretraživača, učestalost sa kojom dete posećuje naše Usluge, geografska lokacija deteta i informacije u vezi onlajn provajdera ili provajdera mobilnih usluga. Ove informacije se prikupljaju korišćenjem tehnologije kao što su kolačići, flash cookies, web beacons i drugih jedinstvenih identifikatora. Ove informacije se mogu prikupljati od strane CogniFit-a ili treće strane. Ovi podaci se uglavnom koriste samo u interne svrhe, u cilju:

  • da obezbede detetu pristup opcijama i aktivnostima Usluga
  • prilagođavanja sadržaja i poboljšanja naših Usluga
  • sprovođenja istraživanja i analiza vezano za performanse naših Usluga
  • stvaranja anonimnih izveštaja za potrebe CogniFit-a

U slučaju prikupljanja takvih informacija (ili dozvoljavanja drugima da prikupljaju) od dece u druge svrhe, mi ćemo obavestiti roditelje i pribaviti saglasnost pre prikupljanja informacija.

Molimo Vas da nas kontaktirate na @cognifit.com ako imate pitanja u vezi politike privatnosti i prakse prikupljanja informacija i upotrebe.

Kada su informacije prikupljene od dece dostupne drugima

Deca se mogu prijaviti na CogniFit nakon prijema poziva od učitelja, direktora škole, lekara, ili istraživača. U ovim slučaju i ako se dete prijavi, CogniFit traži saglasnost roditelja ili zakonskog staratelj putem e-maila. Roditelj ili staratelj može da uredi detetova podešavanja privatnosti i odluči da li će dete deliti svoje informacije sa nastavnikom, administrator škole, lekarom, ili istraživačem.

Po unapred određenim podešavanjima, detetovi lični podaci neće biti objavljeni javno. Pored ovih retkih slučajeva kada su detetovi lični podaci objavljeni javno, takođe možemo podeliti ili otkriti lične podatke prikupljene od dece u ograničenom broju slučajeva, uključujući sledeće:

  • Možemo da delimo informacije sa provajderima naših usluga ukoliko je to neophodno da bi oni obavljali poslove profesionalne i tehničke podrške za nas.
  • Mi možemo otkriti lične informacije ako je to dozvoljeno ili propisano zakonom, na primer, kao odgovor na sudski nalog ili sudski poziv. U meri u kojoj to dozvoljava važeći zakon, takođe možemo otkriti lične podatke prikupljene od dece (I) u odgovoru na zahteve organa sprovođenja zakona ili javnih ustanova (uključujući škole i druge ustanove za pružanje usluga deci (ii) ako verujemo da otkrivanje može sprečiti podsticanje zločina, da olakšava istragu vezanu za bezbednost javnosti ili zaštite bezbednosti deteta koje koristi naše Usluge; (iii) da štiti bezbednost ili potpunost naših Usluga, sajtova, aplikacija i druge tehnologije, kao i tehnologije naših pružalaca usluga; ili (iv) nam omogućavaju da preduzmemo mere predostrožnosti u cilju sprečavanja nastupanja štete .

Kontrola i Izbor Roditelja

U svakom trenutku, roditelj može da ne dozvoli dalje prikupljanje ličnih podataka od njihove dece vezano za određeni nalog i može zahtevati da izbrišemo iz naše evidencije lične podatke koje smo prikupili u vezi sa tim nalogom. Imajte na umu da zahtev za brisanje zapisa vodi brisanj naloga, članstva ili drugih usluga.

Kada se dete registruje na CogniFit.com i napravi nalog, mi koristimo dva načina da omogućimo roditeljima da pristupe, promene ili izbrišu informacije za ličnu identifikaciju koje smo prikupili od njihove dece:

Roditelji mogu da zahtevaju pristup i obrišu lične podatke deteta tako što se prijave na detetov nalog, koristeći email adresu i šifru koju im je CogniFit poslao u email-u u kom je tražio njihovu saglasnost.

Roditelji nas mogu kontaktirati i mogu da zahtevaju pristup, promenu, ili brisanje detetovih ličnih podataka tako što će poslati email na support@cognifit.com.

Molimo Vas da unesete detetovu email adresu i email adresu roditelja. Da bismo zaštitili privatnost i bezbednost deteta, mi ćemo preduzeti razumne korake da koji će nam pomoći da proverimo identitet roditelja pre davanja pristupa ličnim podacima.

Ažuriranja

Zbog promenljive prirode Interneta, ova politika CogniFit-a može da se promeni u bilo kom. Zato Vam preporučujemo da posećujete našu Politiku Privatnosti često, tako da ćete uvek biti u potpunosti obavešteni.

Poslednji put ažurirano: 10. Avgust, 2014.

Molimo Vas da ukucate svoju email adresu