O Kolačićima na ovom sajtu

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaše onlajn iskustvo. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, a niste promenili podešavanja u vezi sa kolačićima, pretpostavljamo da se slažete sa našom upotrebom kolačića. Za više informacija o tome kako da promenite podešavanja u vezi sa kolačićima, posetite našu stranicu politika upotrebe kolačića.

Izaberite svoju platformu i kupite
Isprobajte na mesec dana besplatno uz 10 licenci...
Čemu služi nalog?
Dobro došli u CogniFit! Dobro došli u CogniFit Istraživanje! CogniFit Healthcare CogniFit Employee Wellbeing

Napravićete lični nalog. Ova vrsta naloga je stvorena kako bi vam pomogla da ispitate i trenirate svoje kognitivne veštine.

Napravićete nalog za upravljanje pacijentima. Ovaj nalog je dizajniran da pomogne zdravstvenim radnicima (lekari, psiholozi...) u dijagnostici i kognitivnoj stimulaciji.

Napravićete porodični nalog. Ovaj nalog je dizajniran da omogući članovima vaše porodice pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za istraživanje. Ovaj nalog je posebno stvoren kako bi pomogao istraživačima u studijama koje žele da obave u oblasti kognicije.

Napravićete nalog za upravljanje učenicima. Ovaj nalog je dizajniran kako bi omogućio vašim učenicima pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za upravljanje preduzećem. Ovaj nalog je dizajniran da omogući vašim zaposlenima pristup CogniFit evaluacijama i obuci.

Napravićete nalog programera. Ovaj nalog je dizajniran da integriše CogniFit proizvode u vašu kompaniju.

loading

Za korisnike od 16 godina i starije. Deca mlađa od 16 godina mogu da koriste CogniFit zajedno sa roditeljem, ako i roditelj ima nalog na platformi za porodice.

Klikom na Prijavi Se ili korišćenjem CogniFit-a, potvrđujete da ste pročitali, razumeli i složili se sa CogniFit korišćenja i sa Privatnosti.

Igrice za pažnju i koncentraciju
 • Trenirajte uz CogniFit-ove igrice za poboljšanje pažnje i kognitivnih veština

 • Dobijte pristup naučnim programima za treniranje pažnje

 • Pružite izazov mozgu i poboljšajte kapacitete uz ove igrice za koncentraciju

Započni Sada
loading

CogniFit: Lider u treningu za pažnju i koncentraciju

Program treninga mozga za pažnju i koncentraciju CogniFit-a omogućava aktiviranje, stimulisanje i oporavak funkcija koje su vezane za primanje i obradu podataka. Poboljšanje ovog kognitivnog područja nam omogućava da se koncentrišemo na duže vreme, da obavljamo više radnji istovremeno, da ignorišemo smetnje iz okruženja i da budemo uspešniji u svakodnevnom životu.

Ovaj trening za mozak i rehabilitacioni program za pažnju se sastoji od različitih onlajn igrica kojima se može pristupiti sa gotovo svakog računara ili mobilnog uređaja. Aktivnosti u programima za koncentraciju su kombinacija različitih terapeutskih vežbi i tehnike rehabilitacije za treniranje i poboljšanje veština pažnje. CogniFit se bazira na kognitivnim rezervama i neuroplastičnosti.

CogniFit-ove igrice i vežbe za koncentraciju se automatski prilagođavaju svakom korisniku dok trenira. Ovaj naučni program kontinuirano meri sposobnost pažnje. Patentirana tehnologija CogniFit-a menja težinu i vrstu zadatka kako bi garantovao da su igrice za mozak prilagođene jedinstvenim karakteristikama korisnika (godinama, smetnjama i/ili kognitivnim promenama).

Sve programe CogniFit-a za stimulaciju i rehabilitaciju mogu koristiti deca, tinejdžeri, odrasli i starije osobe kako bi aktivirali i jačali mentalnu sposobnost, a takođe mogu i da uporede svoje kognitivno stanje i veštine pažnje sa ostatkom sveta. Igrice za koncentraciju CogniFit-a su dizajnirane kako za osobe koje nemaju zdravstvenih problema, tako i za osobe sa nekom vrstom kognitivnih poteškoća koje utiču na koncentraciju, kao na primer neka vrsta deficita pažnje ili kognitivnih smetnji.

Naša pažnja i koncentracija se stalno razvijaju. One imaju sposobnost da se menjaju i poboljšavaju tokom vremena. Naučni dokazi pokazuju da sa odgovarajućim programom kognitivnog treninga moguće podstaknuti i ojačati ove kognitivne funkcije. Trening pažnje CogniFit-a sadrži niz onlajn igrica i aktivnosti koje se automatski prilagođavaju korisnikovim potrebama i samim tim garantuju da korisnik dobija najbolji mogući trening. Uz CogniFit, svako može da testira svoju pažnju i koncentraciju.

Da li su igrice za pažnju i koncentraciju dobre za vas?

CogniFit-ov program je dizajniran za zdrave osobe koje žele da poboljšaju svoju pažnju i koncentraciju, kao i za pacijente sa nekim poremećajem i povredom mozga koji žele da se oporave i poboljšaju svoju pažnju i koncentraciju uz jednu ili više aktivnosti. CogniFit-ove igrice za pažnju su odlično sredstvo za neuropsihološku rehabilitaciju. Zahvaljujući jednostavnom dizajnu i interaktivnoj platformi koja je laka za upotrebu, CogniFit-ove igrice za koncentraciju i pažnju može da koristi bilo ko:

Osobe koje žele da poboljšaju svoju pažnju

Za vežbanje pažnje i koncentracije

CogniFit je dizajniran tako da svako može da trenira pažnju i kognitivne veštine na pristupačan način. Kognitivni trening pažnje omogućava jačanje najslabijih tačaka naše koncentracije, na jedan personalizovani način i prilagođen našim potrebama. Tako da CogniFit-ov trening može da obavlja bilo ko, ko želi da poboljša svoju koncentraciju. Takođe je efikasno sredstvo za sprečavanje problema u pažnji i oporavak.

Zdravstveni Stručnjaci

Za poboljšanje pažnje i koncentracije pacijenta

CogniFit-ove igrice za trening pažnje su odličan način za podsticanje i rehabilitaciju različitih kognitivnih sposobnosti koje su vezane za pažnju i koncentraciju. Pored personalizovanog plana treninga, CogniFit takođe omogućava obavljanje aktivnosti od kuće ili iz ordinacije (kognitivna tele-stimulacija). Ovaj program je savršen dodatak terapijama vezanim za probleme u pažnji, ili za zdrave ljude koji imaju probleme sa ovom veštinom.

Članovi porodice ili negovatelji

Stimuliše pažnju i koncentraciju članova porodice.

Maloj deci, starijim osobama i nekim odraslim osobama sa problemima u pažnji može biti teško da upravljaju i da se snađu sa treningom. Zato CogniFit nudi platformu za članove porodice i staratelje, koji vam omogućava da pružite članovima porodice trening i aktivnosti koje su prilagođene njihovim potrebama. Na taj način, iako nisu naročito vešti u korišćenju novih tehnologija ili neurologije, to neće biti prepreka u stimulisanju i oporavku različitih kognitivnih veština vezanih za pažnju i koncentraciju.

Škole i školsko osoblje

Pomaže učenicima da treniraju i poboljšaju pažnju.

Problemi sa pažnjom su česti u školama i na fakultetima, tako da su ovo mesta gde je bitno stimulisati kognitivne veštine. CogniFit-ova platforma za škole omogućava kontrolu treninga učenika, sa bilo kog mesta, iz škole ili od kuće. Na ovaj način, nastavnici i profesori će moći da pristupe rezultatima i napretku učenika i da ih uporede, kako bi prilagodili aktivnosti za određenog učenika tokom nastave.

Istraživači i naučnici

Ispitivanje efekata kognitivnog treninga na pažnju učesnika istraživanja.

Ovaj program treninga uma pomaže istraživačima i naučnicima širom sveta da obavljaju kognitivne treninge koji omogućavaju detaljno ispitivanje neurofizioloških karakteristika pažnje. CogniFit štedi vreme naučnom timu i učesnicima tako što pojednostavljuje prikupljanje, upravljanje i analizu podataka. Pored toga, CogniFit Platforma za Istraživače ima i kontrolnu grupu koja obavlja zadatke, ali uvek na najnižem nivou težine. To omogućava istraživačima da obave kompletno ispitivanje.

Kognitivne veštine koje trenira

Pažnja i koncentracija obihvataju različite podvrste, manje ili više složene, koje su nam potrebne svakodnevno. CogniFi-ov trening za pažnju i koncentraciju pomaže u treningu ovih podvrsta putem vežbi i igrica:

Pažnja i koncentracija

 • Fokusiranje: sposobnost da se fokusiramo na bitne informacije, koliko god to bude bilo potrebno. Fokusiranje pažnje nam omogućava da se fokusiramo na stimuluse i reči na tabli tokom časa..
 • Podeljena Pažnja: sposobnost mozga da usmeri pažnju na dva stimulusa istovremeno. Koristimo ovu veštinu kada hodamo ulicom i istovremeno pišemo poruku, jer istovremeno moramo i da pazimo gde idemo.
 • Inhibicija: sposobnost da zaustavimo ili kontrolišemo automatsku reakciju i da smislimo odgovor nakon pažljivog posmatranja situacije i rasuđivanja. Inhibicija je funkcija koja nam omogućava da zaustavimo neko ponašanje, kao na primer kada želimo da promenimo saobraćajnu traku i u tom trenutku vidimo da nam se velikom brzinom približava drugo vozilo, tako da još uvek nije bezbedno promeniti saobraćajnu traku.
 • Dopunjavanje: sposobnost da kontrolišemo aktivnosti i ponašanje kako bismo bili sigurni da ćemo obaviti aktivnost onako kako smo planirali. Ovu veštinu koristimo svakodnevno, kao na primer dok kuvamo i moramo da se uverimo da smo, na primer, prokuvali testeninu dovoljno dugo pre služenja.

Šta dobijam od CogniFit-ovog treninga za pažnju i koncentraciju?

CogniFit-ov trening za pažnju i koncentraciju se bazira na plastičnosti mozga putem koje se mogu jačati kognitivne veštine. Ovaj trening ima sledeće ciljeve:

 • Poboljšanje pažnje i koncentracije: Pažnja je neophodna za svakodnevne aktivnosti. Ako imamo dobro razvijenu pažnju biće nam lakše da obavljamo aktivnosti, uz manje napora. Biće nam lakše da, na primer, budemo koncentrisani na času, na poslu, da vodimo razgovor, ili da pratimo radnju filma itd.
 • Smanjenje simptoma različitih poremećaja : Pažnja je vrlo osetljiva kognitivna funkcija i može se pogoršati u određenoj meri.
 • Odlaganje narušavanja pažnje i koncentracije: Starijim ljudima je teže da se koncentrišu na aktivnost na duže vreme, ili da obavljaju više od jedne aktivnosti istovremeno. Ovi problemi sa pažnjom se mogu javiti kad ostarimo.
 • Sprečavanje problema sa pažnjom: U nekim slučajevima nije prisutna bolest, ali je naša pažnja oštećenja. Kako starimo obavljamo manje aktivnosti i manje izazova. Kako naš mozak nije dovoljno aktiviran, neuroni se "naviknu" na manju aktivnost. Konačno, nedostatak aktivnosti može da umanji i pogorša kognitivne veštine, među kojima je i pažnja. Uz odgovarajući kognitivni trening, moguće je održavati mozak u formi i sprečiti dalje oštećenje veština.

Kako to CogniFit-ove igrice poboljšavaju i aktiviraju pažnju?

CogniFit je vodeći program u ovoj oblasti koji koristi onlajn igrice za mozak. Ove onlajn igrice pomažu i jačaju neuronsku mrežu koja se koristi u pažnji i koncentraciji. Učestalo aktiviranje ovih obrazaca može stvoriti nove sinapse i oporaviti i poboljšati pažnju.

CogniFit koristi svoje onlajn igrice za mozak za pažnju da pomogne nervnom sistemu da se oporavi nakon nekih poremećaja, povrede mozga, ili neke smetnje, gde su oštećene pažnja i koncentracija. Ove igrice za mozak ne samo da su korisne za kognitivni oporavak i rehabilitaciju, već su savršene i za svakoga ko želi da testira i poboljša svoje kognitivne sposobnosti.

Igranje onlajn igrica bez programa treninga ne može vam pomoći da poboljšate svoje kognitivne veštine. Da bi igrice za trening mozga bile uspešne, potrebno je da ispune sledeće uslove: Za odgovarajući kognitivni trening neophodno je da aktivnosti budu naučno potvrđene, da postoji određeni cilj lečenja, osmišljen plan vežbanja, a to je upravo ono što CogniFit nudi. Ako su ovi uslovi ispunjeni, mozak dobija trening koji mu je potreban.

Trenirajte pažnju i koncentraciju uz CogniFit-ove Igrice

Koristi od CogniFit-ovih igrica za trening pažnje i koncentracije

CogniFit je lider u treningu za pažnju i koncentraciju koji koristi onlajn igrice za mozak. Svi zadaci i vežbe su dizajnirani od strane stručnjaka u neuroplastičnosti i kognitivnoj stimulaciji i rehabilitaciji. Ova onlajn platforma se bazira na naučnoj metodologiji za stimulaciju i oporavak pažnje i ima brojne prednosti:

 • Vrlo je lako koristiti obe platforme, kako platformu za pojedince, tako i platformu za stručnjake. Moguće je koristiti ih bez prethodnog iskustva i znanja u oblasti neuronauke ili sistema napredne tehnologije.CogniFit omogućava lako upravljanje rezultatima i zadacima treninga pažnje.
 • Igrice su interaktivne i lake za upotrebu, što povećava motivaciju, naročito kod dece. To omogućava da završe trening bez odustajanja
 • Trening pažnje CogniFit-a je dizajniran za osobe svih uzrasta (decu, tinejdžere, odrasle i starije osobe), sa ili bez nekog poremećaja ili kognitivnog stanja.
 • Interaktivni format uputstava i rezultata za svaku igricu za trening pažnje olakšava njihovo razumevanje.
 • Nakon svakog treninga za pažnju i koncentraciju dobijamo rezulate brzo i precizno. To nam omogućava da dobijemo rezultate u realnom vremenu i da saznamo odmah kakvo je naše kognitivno stanje i napredak.
 • CogniFit meri kognitivne veštine tokom svakog treninga kako bi prilagodio težinu aktivnosti tokom svakog treninga, što omogućava pružanje personalizovanog plana treninga.
 • Podaci sa treninga se prikupljaju i čuvaju tokom treninga, što znači da korisnik može da se opusti i da brine samo o obavljanju svog treninga. CogniFit analizira podatke automatski, što znači da korisnik ne mora da radi ništa kako bi izmerio svoj kognitivni napredak.
 • CogniFit-ove igrice za pažnju i koncentraciju omogućavaju trening brojnih procesa i kognitivnih veština koji zahtevaju pažnju i koncentraciju, na jedan ili više stimulus, kao što je to na primer fokusiranje pažnje ili podeljena pažnja.
 • CogniFit je stvoren tako da se prilagođava kognitivnim smetnjama ili ograničenjima bilo kog korisnika, što ga čini lako dostupnim svima.
 • CogniFit se može koristiti sa gotovo bilo kog kompjutera ili laptopa sa internet konekcijom. To znači da je moguće trenirati kognitivne veštine uz pomoć stručnjaka ili od kuće. Zdravstveni stručnjaci mogu da nadgledaju i kontrolišu napredak pacijenata sa svog računara iako pacijent nije u ordinaciji.
 • CogniFit-ova uspešnost je naučno potvrđena i programi treninga su dokazano uspešni u poboljšanju pažnje, što ga razlikuje od drugih sličnih platformi.

Platforme za pojedince i stručnjake su vrlo jednostavne za upotrebu, tako da se mogu koristiti bez prethodnog znanja ili iskustva u neuronauci i tehnologijama. CogniFit nudi lagodno upravljanje zadacima treninga.

Vrlo zabavan

Igrice su dizajnirane tako da budu zabavne, što povećava koncentraciju, naročito među decom i na taj način su ona više posvećena treningu.

Interaktivni Format

Interaktivni format uputstava i rezultata što olakšava njihovo razumevanje.

Kompletan Izveštaj sa Rezultatima

Nakon svakog treninga dobijamo rezulate brzo. To nam omogućava da znamo da li smo ostvarili napredak i kakvo je naše kognitivno stanje.

Napredak

Program prikuplja podatke tokom treninga, a mi možemo samo da se fokusiramo na obavljanje treninga i zadataka. CogniFit automatski analizira i upoređuje podatke. Pored toga, dostupni su nam i podaci koji nam omogućavaju da znamo da li smo ostvarili napredak ili je potrebno da više treniramo.

Prilagođen svakom korisniku

CogniFit koristi naše rezultate tokom svakog treninga kako bi automatski prilagodio težinu treninga i na taj način nam pruža personalizovani program treninga.

Onlajn Stimulacija

CogniFit-ovim igricama za pažnju se može pristupiti sa bilo kog mesta sa internet konekcijom. To nam omogućava onlajn kognitivnu stimulaciju. Stručnjaci mogu da nadgledaju napredak pacijenata i ne moraju da budu u istoj prostoriji sa pacijentom.

Stimulišite i oporavite pažnju i koncentraciju - CogniFit

Šta se dešava ako ne trenirate svoju pažnju?

Pažnja je kognitivna funkcija koju koristimo svakodnevno. Ljudi nisu u stanju da istovremeno obrađuju mnogo podataka. Pažnja je mentalni proces koji nam omogućava da se fokusiramo i da napravimo razliku između bitnih i nebitnih stimulusa. Slaba pažnja može pogoršati kvalitet života.

Kod dece, sposobnost usmeravanja pažnje je ograničena i ona se razvija zajedno sa mozgom. Slab razvoj kontrole pažnje u ovoj fazi može da se razvije u Poremećaj Pažnje i Hiperaktivnosti i Poremećaj Nedostatka Pažnje (ADHD/ ADD). Pažnja takođe može biti pogođena kod različitih poremećaja (kao što je to depresija ili demencija), ili kod povrede mozga. Zbog toga je vrlo važno da brinemo o ovoj veštini i treniramo pažnju.

Mozak je složen i efikasan organ. On čuva resurse tamo gde je to moguće, što znači da teži da eliminiše ili oslabi neuronske veze koje se ređe koriste. Ako prestanemo da obavljamo zadatke koji zahtevaju pažnju, mozak će prestati ga šalje resurse koji su potrebni ovim veštinama. To će izazvati smanjenu efikasnost i probleme u usmeravanju pažnje na duži vremenski period.

Ovo možemo da izbegnemo tako što aktiviramo mentalne procese povezane sa pažnjom. Jedno od najuspešnijih sredstava za jačanje ove kognitivne veštine su programi treninga i igrice koje nudi CogniFit. Ovaj program je lider u kognitivnoj stimulaciji, nudi multidimenzionalan program treninga pažnje i ostalih kognitivnih veština. Na ovaj način je moguće aktivirati i jačati neuronsku mrežu koja se koristi kod procesa pažnje.

Koliko dugo morate da trenirate uz CogniFit-ove igrice za pažnju i koncentraciju?

CogniFit-ove igrice su vrlo lake za upotrebu. Svaki trening za pažnju i koncentraciju traje oko 10 do 15 minuta. Preporučujemo da trenirate dva ili tri puta nedeljno ne uzastopnim danima. Kako bi vam pomogao da se setite da je vreme da obavite trening, CogniFit može i slati podsetnike za svaki trening.

Tokom svakog treninga za pažnju i koncentraciju, CogniFit-ov program automatski predlaže dve igrice za stimulaciju mozga i jedan kognitivni zadatak za procenu. Na taj način je moguće meriti napredak u pažnji i njenim podvrstama: fokusirana pažnja, podeljena pažnja, itd.

CogniFit-ove igrice za trening pažnje su jedinstvene

CogniFit je lider u naučnim igricama za trening pažnje. Program treninga za pažnju se sastoji od multi-dimenzionalnih vežbi koje predstavljaju kombinaciju različitih terapeutskih aktivnosti. Od klasičnih sredstava rehabilitacije do pedagoških aktivnosti dizajniranih za stručnjake za vežbanje pažnje i ostalih kognitivnih veština, CogniFit omogućava maksimiziranje efikasnosti i pretvaranje slabosti u jake kognitivne veštine.

Svaka od aktivnosti od kojih se sastoji program treninga mozga za pažnju se prilagođava potrebama svakog korisnika dok trenira. Ova patentirana tehnologija je dizajnirana od strane međunarodnog tima naučnika, neurologa, i psihologa koji su posvećeni proučavanju najnovijih dostignuća u oblasti neurologije i pažnje.

Programi treninga mozga za poboljšanje pažnje CogniFit-a su jednistveni, jer oni kontinuirano mere uspeh korisnika i automatski biraju vrstu i težinu zadatka koje pojedinac najviše mora da trenira. To omogućava pružanje izazova mozgu i pomaže korisniku da poboljša kognitivne veštine.

Personalizovani program treninga CogniFit-a čuva podatke korisnika tokom svakog treninga i pruža detaljan izveštaj o kognitivnom uspehu korisnika na svakom nivou. To nam omogućava da vidimo korisnikov početni nivo i da ga uporedimo sa trenutnim nivoom i ostalim kognitivnim veštinama.

Korisnički Servis

Ukoliko imate bilo koje pitanje vezano za CogniFit-ov Personalizovani Trening mozga, tumačenje ili upravljanje podacima, možete nas odmah kontaktirati. Naš tim stručnjaka će vam pružiti pomoć i odgovoriti na vaša pitanja.

Molimo Vas da ukucate svoju email adresu