O Kolačićima na ovom sajtu

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaše onlajn iskustvo. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, a niste promenili podešavanja u vezi sa kolačićima, pretpostavljamo da se slažete sa našom upotrebom kolačića. Za više informacija o tome kako da promenite podešavanja u vezi sa kolačićima, posetite našu stranicu politika upotrebe kolačića.

Izaberite svoju platformu i kupite
Isprobajte na mesec dana besplatno uz 10 licenci...
Čemu služi nalog?
Dobro došli u CogniFit! Dobro došli u CogniFit Istraživanje! CogniFit Healthcare CogniFit Employee Wellbeing

Napravićete lični nalog. Ova vrsta naloga je stvorena kako bi vam pomogla da ispitate i trenirate svoje kognitivne veštine.

Napravićete nalog za upravljanje pacijentima. Ovaj nalog je dizajniran da pomogne zdravstvenim radnicima (lekari, psiholozi...) u dijagnostici i kognitivnoj stimulaciji.

Napravićete porodični nalog. Ovaj nalog je dizajniran da omogući članovima vaše porodice pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za istraživanje. Ovaj nalog je posebno stvoren kako bi pomogao istraživačima u studijama koje žele da obave u oblasti kognicije.

Napravićete nalog za upravljanje učenicima. Ovaj nalog je dizajniran kako bi omogućio vašim učenicima pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za upravljanje preduzećem. Ovaj nalog je dizajniran da omogući vašim zaposlenima pristup CogniFit evaluacijama i obuci.

Napravićete nalog programera. Ovaj nalog je dizajniran da integriše CogniFit proizvode u vašu kompaniju.

loading

Za korisnike od 16 godina i starije. Deca mlađa od 16 godina mogu da koriste CogniFit zajedno sa roditeljem, ako i roditelj ima nalog na platformi za porodice.

Klikom na Prijavi Se ili korišćenjem CogniFit-a, potvrđujete da ste pročitali, razumeli i složili se sa CogniFit korišćenja i sa Privatnosti.

corporativelanding_MENTAL-ARITHMETIC-CORP_social_picture
  • Pristup programu personalizovane kognitivne stimulacije za poboljšanje Razumevanja Pročitanog Teksta

  • Aktiviranje kognitivnih veština koje se koriste za Razumevanje Pročitanog Teksta.

  • Detaljni izveštaj o rezultatima i napretku

Započni Sada
loading

CogniFit: Lider u Treningu Mozga za Razumevanje Pročitanog Teksta

CogniFit je lider u onlajn kognitivnom treningu za Razumevanje Pročitanog Teksta. Razumevanje Pročitanog Teksta je složen proces koji obuhvata manipulisanje slovima, simbolima, informacijama i poznavanje jezičkih pojmova. Razumevanje Pročitanog Teksta je prisutno u mnogim aktivnostima koje obavljamo svakodnevno, tako da je važno da dobro razumemo ono što smo pročitali. Kada je u pitanju čitanje, bilo bi idealno kada bismo mogli da sve razumemo odmah, brzo i bez grešaka. Međutim, to zahteva dosta vežbe i takođe dobre kognitivne veštine. Kognitivne veštine vezane za Razumevanje Pročitanog Teksta se mogu trenirati putem kognitivne stimulacije, a pravi način za to je CogniFit-ov trening za Razumevanje Pročitanog Teksta.

Određene kognitivne veštine su neophodne da bismo razumeli ono što pročitamo i bez grešaka. Ove kognitivne sposobnosti su instrumenti koje naš mozak koristi za obavljanje složenih procesa, kao što su to čitanje i ostali lingvistički procesi. Kognitivne sposobnosti koje su najviše vezane za Razumevanje Pročitanog Teksta su radna memorija, fonološka kratkoročna memorija i kratkoročno vizuelno pamćenje. CogniFit je stvorio igrice za mozak za poboljšanje ovih kognitivnih sposobnosti.

CogniFit-ove onlajn igrice za decu, odrasle i starije osobe su dizajnirane da poboljšaju Razumevanje Pročitanog Teksta. Cilj je poboljšanje i olakšavanje obavljanja procesa Razumevanja Pročitanog Teksta, kako bi se smanjile i poteškoće sa kojima se suočavamo kada obavljamo svakodnevne aktivnosti. Jačanje naših kognitivnih sposobnosti vezanih za Razumevanje Pročitanog Teksta je posebno važno u školi, na poslu, kao i za svakodnevni život.

CogniFit-ove aktivnosti treninga za Razumevanje Pročitanog Teksta imaju jaku naučnu podršku i patentiranu ITS™ tehnologiju koja personalizuje vrstu aktivnosti, kao i njihovu težinu u skladu sa posebnim kognitivnim potrebama korisnika. Možemo da pristupimo CogniFit-ovim treninzima sa različitih uređaja sa internet konekcijom: računara, tableta i pametnog telefona. To nam omogućava da obavljamo stimulaciju bilo kada i bilo gde.

CogniFit je multidimenzionalni naučni program koji trenira osnovne kognitivne veštine vezane za Razumevanje Pročitanog Teksta, putem različitih neuropsiholoških aktivnosti.

Za koga je?

CogniFit je program za kognitivnu stimulaciju koji ima različite platforme za različite korisnike koji žele da testiraju svoje sposobnosti Razumevanja Pročitanog Teksta. CogniFit je vrlo lak za upotrebu u skladu sa našom situacijom:

Ljudi koji žele da poboljšaju svoju sposobnost Razumevanja Pročitanog Teksta

Stimuliše moje kognitivne veštine vezane za Razumevanje Pročitanog Teksta

Ako imate problema sa čitanjem, ili jednostavno želite da vaš mozak ostvari svoj puni potencijal, možete da koristite CogniFit-ovu individualnu platformu. Ova platforma pruža trening kognitivnih sposobnosti koje su najviše vezane za Razumevanje Pročitanog Teksta. Dostupna je osobama starijim od 16 godina.

Zdravstveni Stručnjaci

Rad na kognitivnim veštinama mojih pacijenata vezanih za Razumevanje Pročitanog Teksta.

Ako neki od vaših pacijenata ima urođene ili stečene poteškoće sa Razumevanjem Pročitanog Teksta ili pisanjem, uobičajenoj terapiji možete dodati CogniFit-ov program treninga za Razumevanje Pročitanog Teksta. Možete upravljati njihovim treningom i pregledati ostvarene rezultate, bez obzira na to da li korisnik trenira u ordinaciji ili od kuće (kognitivna tele-stimulacija).

Porodica i negovatelji

Pomoć članu porodice u poboljšanju kognitivnih veština vezanih za Razumevanje Pročitanog Teksta

Kada naše dete ili drugi član porodice ima poteškoća sa Razumevanjem Pročitanog Teksta, CogniFit-ova platforma za porodice vam omogućava da pružite trening kako detetu, tako i odraslim osobama. Takođe možete da vidite obavljene aktivnosti, da proverite rezultate i da vidite ostvarena kognitivna poboljšanja. Ova platforma je dostupna deci starijoj od 7 godina.

Škole i školsko osoblje

Pomoć učenicima u jačanju kognitivnih veština vezanih za Razumevanje Pročitanog Teksta

Jezici su jedan od najbitnijih predmeta u školi. Obično je škola mesto gde se problemi koje osoba može imati sa čitanjem otkrivaju po prvi put, tako da je to i mesto gde je potrebno pružiti pomoć. CogniFit-ova platforma za škole pruža mogućnost učeniku da trenira kognitivne sposobnosti vezane za Razumevanje Pročitanog Teksta, kako u školi, tako i kod kuće. Možete da nadgledate aktivnosti učenika sa ove platforme i da pratite njihov napredak.

Istraživači i naučnici

Izučavanje efekata kognitivnog treninga na Razumevanje Pročitanog Teksta

CogniFit ima i platformu za istraživače, na kojoj se može obavljati ispitivanje, i to na jedan udoban i pouzdan način. Putem ove platforme možemo da izučavamo kognitivne veštine vezane za Razumevanje Pročitanog Teksta. Pored toga, postoji i mogućnost stvaranja kontrolne grupe koja obavlja aktivnosti na najlakšem nivou, što nam omogućava da sprovedemo eksperimentalnu studiju.

Trenirane kognitivne veštine

Čitanje je složena aktivnost koja zahteva napor pojedinih moždanih područja. Da bismo dobro čitali, potrebno je da imamo dobro razvijene određene kognitivne sposobnosti. CogniFit-ov trening za Razumevanje Pročitanog Teksta se fokusira na stimulaciju ovih kognitivnih sposobnosti:

Pamćenje

Sposobnost da upamtimo ili koristimo nove informacije i da se prisetimo informacija iz prošlosti. Pamćenje nam omogućava da pamtimo informacije, da pamtimo događaje iz prošlosti i da ih koristimo u budućnosti. Učenje je ključni proces u pamćenju jer nam omogućava da upamtimo nove informacije ili da izmenimo već postojeće informacije koje smo prethodno upamtili. Nakon ovakvog pamćenja i čuvanja podataka, takav podatak se može koristiti u budućnosti. Hipokampus je osnovna moždana struktura u ovom procesu i ona se aktivira tokom spavanja kako bi se utvrdilo znanje stečeno tokom dana.

Radna Memorija

Sposobnost da pamtimo i manipulišemo informacijama da bismo obavili složene kognitivne zadatke. Radna memorija je blisko povezana sa čitanjem, pomaže nam da razumemo upamćene podatke.

fonološka kratkoročna memorija

Deo memorije koji obrađuje fonološke stimuluse koje dobijamo od okruženja i pamćenje ovih fonoloških informacija na kratko vreme. Kratkoročna fonološka memorija nam omogućava da upamtimo reči u rečenici, kao i smisao prethodnih rečenica, što nam omogućava da razumemo sadržaj pročitanog teksta.

Vizuelna kratkoročna memorija

Sposobnost da upamtimo malu količinu vizuelnih informacija (slova ili reči, oblike, boje, itd.) na kratko vreme. Kada čitamo neku dužu rečenicu, vizuelna kratkoročna memorija nam omogućava da upamtimo pročitane podatke na vreme koje je potrebno kako bismo razumeli celu rečenicu.

Šta dobijam od CogniFit treninga mozga za Razumevanje Pročitanog Teksta?

CogniFit-ov trening za Razumevanje Pročitanog Teksta se sastoji od niza vežbi koje imaju sledeće ciljeve:

  • Menjanje načina na koji određena moždana područja funkcionišu: Ako se ostvari poboljšanje ovih kognitivnih područja mozgu je potrebno manje napora da čitamo sa razumevanjem.
  • Jačanje kognitivnih veština vezanih za Razumevanje Pročitanog Teksta: Ove kognitivne sposobnosti su osnovni instrumenti koje koristimo kada čitamo i kada je potrebno da razumemo ono što smo pročitali, tako da je vrlo bitno da one budu u dobrom stanju.
  • Poboljšanje uspeha u školi i bolje šanse za buduće zaposlenje: Dobre sposobnosti čitanja sa razumevanjem su vrlo važne za mnoge poslove, kao i tokom školovanja.
  • Povećanje samopouzdanja i bolji društveni odnosi: Kada otkrijemo da imamo poteškoće u ovoj oblasti, to nas može navesti da se osećamo kao da smo manje sposobni od drugih, ili da se osećamo nesigurno u određenim situacijama kada je potrebno da čitamo. Ako poboljšamo sposobnost čitanja sa razumevanjem, možemo da se suočimo lakše sa ovakvim situacijama i da imamo veće samopouzdanje.

Kako poboljšava moju kognitivnu funkciju?

Pravilna kognitivna stimulacija može u manjoj ili većoj meri da menja određene neuronske veze, tako da se naš mozak može prilagoditi zahtevima koje dobija iz aktivnosti kognitivne stimulacije. Obavljanjem odgovarajućih aktivnosti, moguće je jačati kognitivne sposobnosti koje želimo, tako da je moguće poboljšati i kognitivne sposobnosti vezane za Razumevanje Pročitanog Teksta. To omogućava neuroplastičnost.

Neuroplastičnost ili plastičnost mozga je sposobnost našeg mozga da izmeni i poboljša svoje neuronske veze, kako bi se prilagodio izazovima koje mu pruža stimulacija koju prima i kako bi mogao da bolje reaguje uz manje napora. Kada je stimulacija koju naš mozak prima usmerena na jačanje kognitivnih sposobnosti vezanih za Razumevanje Pročitanog Teksta, mogu se poboljšati procesi koji su uključeni u čitanje. Bitno je da stimulišemo mozak na odgovarajući način, jer tako možemo da poboljšamo kognitivne sposobnosti neophodne za dobro Razumevanje Pročitanog Teksta.

CogniFit-ov trening za Razumevanje Pročitanog Teksta omogućava stimulaciju ovih kognitivnih veština na jedan rigorozan i sistematski način, koji ima za cilj poboljšanje Razumevanja Pročitanog Teksta.

Prednosti

Kada odlučimo da poboljšamo svoje kognitivne veštine, onda želimo da to postignemo na najbolji mogući način. Zato je važno da izaberemo najbolji program koji odgovara našim potrebama. CogniFit-ov program za kognitivnu stimulaciju ima brojne prednosti:

Lak za upotrebu

CogniFit je praktičan i lak za upotrebu, jer se većina procesa treninga obavlja automatski. To nam omogućava da se opustimo i koncentrišemo samo na obavljanje aktivnosti kognitivnog treninga. Možemo da koristimo CogniFit bez prethodnog znanja u oblasti neuronauke ili iskustva u radu na računaru.

Vrlo Zabavan

CogniFit-ov zabavan dizajn podstiče motivaciju. Motivacija je veoma važan faktor, jer nam pomaže da istrajemo u treningu, što je ključno za postizanje ciljeva treninga.

Interaktivni i Vizuelni Format

Uputstva za obavljanje CogniFit-ovog treninga za Razumevanje Pročitanog Teksta su jasna i precizna. To nam pomaže da shvatimo šta se od nas traži u zadatku, kao i da shvatimo šta je cilj i aktivnosti koje moramo da obavimo da bismo taj cilj postigli.

Detaljan izveštaj sa rezultatima

Da bismo poboljšali rezultate potrebno je da znamo kako nam ide određena aktivnost. Zato, nakon svakog treninga, CogniFit nam šalje izveštaj sa rezultatima i možemo da vidimo da li smo dobro obavili zadatak. Takođe možemo da vidimo kognitivne podatke i na profilnoj strani.

Napredak

CogniFit čuva sve kognitivne podatke sa svakog obavljenog treninga. To nam omogućava da vidimo da li smo ostvarili poboljšanje i kao i da pratimo razvoj našeg kognitivnog stanja.

Prilagođen svakom korisniku

CogniFit koristi podatke koje prikuplja tokom treninga, a zatim putem ITS™-a, prilagođava aktivnosti našim potrebama. To nam omogućava da uvek obavljamo aktivnosti na najtežem nivou za nas i da uvek treniramo oblasti kojima je poboljšanje potrebno.

Tele-stimulacija

Možemo pristupiti CogniFit-ovim aktivnostima putem računara, tableta ili pametnog telefona sa internet konekcijom. Tako da možemo da obavljamo aktivnosti, kako u ordinaciji, tako i iz sopstvenog doma (kognitivna tele-stimulacija).

Šta se dešava ako ne trenirate kognitivne veštine?

Plastičnost mozga funckioniše na dva načina: ako stimulišemo određene veštine, mi podstičemo njihov razvoj. Međutim, ako ne koristimo te veštine, one postaju slabije, jer mozak smatra da one nisu korisne. Zato, ako ne treniramo mozak da obavlja Razumevanje Pročitanog Teksta, obavljanje ove vrste aktivnosti i procesa će biti previše teško za nas. Prema tome, što manje treniramo, veće su šanse da će kognitivne sposobnosti koje su povezane sa Razumevanjem Pročitanog Teksta postati slabije.

Na sreću,moguće je stimulisati ove kognitivne sposobnosti. Rad na ovim kognitivnim procesima koji se koriste u Razumevanju Pročitanog Teksta nam pomaže da sprečimo njihovo slabljenje. Možemo da se oslonimo na CogniFit-ove multi-dimenzionalne aktivnosti za Razumevanje Pročitanog Teksta koji aktiviraju neuronsku mrežu.

Koliko vremena je potrebno da posvetim CogniFit-u?

Vreme koje je potrebno da posvetimo CogniFit-ovom treningu za Razumevanje Pročitanog Teksta varira od osobe do osobe jer nismo svi isti, nemamo svi iste sposobnosti ili poteškoće. Svaki trening traje oko 15 minuta. Preporučuje se treniranje najmanje jednom dnevno, tri puta nedeljno, a od korisnikovih potreba zavisi da li je potrebno povećati učestalost treniranja.

Svaki trening se sastoji od tri aktivnosti: od dve igrice za kognitivnu stimulaciju, koje rade na poboljšanju kognitivnih veština vezanih za čitanje, i od jedne aktivnosti za procenu, koja prati naš napredak. Trajanje svake aktivnosti varira u zavisnoti od našeg uspeha.

CogniFit je jedinstven

CogniFit je lider u kognitivnoj stimulaciji za Razumevanje Pročitanog Teksta. Putem standardizovanih, multi-dimenzionalnih aktivnosti možemo da treniramo kognitivne veštine vezane za Razumevanje Pročitanog Teksta na jedan personalizovan način.

CogniFit-ova patentirana ITS™ (Individualizovani Sistem Treninga) tehnologija je ono što omogućava prilagođavanje programa treninga korisnikovim potrebama. Ovu tehnologiju je dizajnirao tim naučnika koji istražuju najnovija otkrića u ovoj oblasti i primenjuju ih na CogniFit-ov trening.

Važno je da trening bude prilagođen našim potrebama, jer svaka osoba ima različite potrebe, poteškoće, kao i prednosti kada je u pitanju čitanje i jezičke sposobnosti. CogniFit nam nudi trening koji je prilagođen našem trenutnom kognitivnom stanju kako bi nam pružio najbolje, jedinstveni trening stvoren samo za nas.

Tokom treninga, CogniFit automatski prikuplja informacije putem aktivnosti koje obavljamo. Nakon analize ovih podataka, stvara detaljan izveštaj sa rezultatima koje možemo da pregledamo putem našeg naloga na CogniFit-u. Na taj način možemo da saznamo kakvo je naše kognitivno stanje, da vidimo ostvareni napredak, da pratimo rezultate...

Ako želimo da ojačamo naše kognitivne sposobnosti vezane za Razumevanje Pročitanog Teksta na jedan profesionalan način, ne možemo da obavljamo baš bilo kakve aktivnosti. Potrebno je da koristimo vežbe za Razumevanje Pročitanog Teksta prilagođene našim potrebama, a da te aktivnosti budu dovoljno teške za nas i da predstavljaju izazov. Uspešnost CogniFit-ovih aktivnosti je naučno potvrđena, tako da možemo da treniramo mozak na jedan multidisciplinaran, rigorozan i ozbiljan način.

Korisnički Servis

Ukoliko imate bilo koje pitanje vezano za CogniFit-ov Trening za Razumevanje Pročitanog Teksta, tumačenje ili upravljanje podacima, možete nas odmah kontaktirati. Naš tim stručnjaka će vam pružiti pomoć i odgovoriti na vaša pitanja.

Molimo Vas da ukucate svoju email adresu