O Kolačićima na ovom sajtu

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaše onlajn iskustvo. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, a niste promenili podešavanja u vezi sa kolačićima, pretpostavljamo da se slažete sa našom upotrebom kolačića. Za više informacija o tome kako da promenite podešavanja u vezi sa kolačićima, posetite našu stranicu politika upotrebe kolačića.

Izaberite svoju platformu i kupite
Isprobajte na mesec dana besplatno uz 10 licenci...
Čemu služi nalog?
Dobro došli u CogniFit! Dobro došli u CogniFit Istraživanje! CogniFit Healthcare CogniFit Employee Wellbeing

Napravićete lični nalog. Ova vrsta naloga je stvorena kako bi vam pomogla da ispitate i trenirate svoje kognitivne veštine.

Napravićete nalog za upravljanje pacijentima. Ovaj nalog je dizajniran da pomogne zdravstvenim radnicima (lekari, psiholozi...) u dijagnostici i kognitivnoj stimulaciji.

Napravićete porodični nalog. Ovaj nalog je dizajniran da omogući članovima vaše porodice pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za istraživanje. Ovaj nalog je posebno stvoren kako bi pomogao istraživačima u studijama koje žele da obave u oblasti kognicije.

Napravićete nalog za upravljanje učenicima. Ovaj nalog je dizajniran kako bi omogućio vašim učenicima pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za upravljanje preduzećem. Ovaj nalog je dizajniran da omogući vašim zaposlenima pristup CogniFit evaluacijama i obuci.

Napravićete nalog programera. Ovaj nalog je dizajniran da integriše CogniFit proizvode u vašu kompaniju.

loading

Za korisnike od 16 godina i starije. Deca mlađa od 16 godina mogu da koriste CogniFit zajedno sa roditeljem, ako i roditelj ima nalog na platformi za porodice.

Klikom na Prijavi Se ili korišćenjem CogniFit-a, potvrđujete da ste pročitali, razumeli i složili se sa CogniFit korišćenja i sa Privatnosti.

corporativelanding_COORDINATION-TRAINING-CORP_social_picture
  • Vežbajte uz CogniFit-ov onlajn trening za koordinaciju i poboljšajte svoje motoričke sposobnosti.

  • Dobijte pristup naučno potvrđenom programu koji sadrži igrice za stimulaciju koordinacije.

  • Pružite izazov svom mozgu uz ove vežbe za koordinaciju

Započni Sada
loading

CogniFit: Lider u onlajn treningu i igricama za koordinaciju

Koordinacija finih i grubih motoričkih sposobnosti je osnovna funkcija našeg tela i vrlo je važna za obavljanje većine svakodnevnih aktivnosti. Važno je da naša koordinacija bude u dobrom stanju, posebno za obavljanje sportskih aktivnosti i kao i za neke poslove. CogniFit je razvio poseban trening za koordinaciju koji nam pomaže u stimulaciji, oporavku i poboljšanju koordinacije. Ovaj trening se sastoji od različitih vežbi za koordinaciju za decu, tinjedžere, odrasle i starije osobe.

Cilj različitih onlajn aktivnosti za koordinaciju je jačanje i poboljšanje kognitivnih sposobnosti vezanih za koordinaciju: vizuelno-motorna koordinacija i brzina reakcije. Ove vežbe za koordinaciju za decu, tinejdžere, odrasle i starije osobe su dostupne onlajn i mogu se obavljati sa računara, tableta ili pametnog telefona.

Patentirana tehnologija CogniFit-ovog treninga za koordinaciju omogućava personalizaciju treninga i automatski prilagođava kako težinu, tako i vrstu aktivnosti treninga vašim potrebama. Ovu funkciju treninga je omogućio međunarodni tim stručnjaka u neuronauci, a ona nam pomaže u poboljšanju rezultata.

Različite aktivnosti CogniFit-ovog treninga za koordinaciju vam pomažu da radite na kognitivnim veštinama koje su najviše vezane za koordinaciju. Uz ove zadatke za procenu, pored stimulacije, takođe možemo da saznamo i da li smo ostvarili napredak u kognitivnom stanju.

Vežbe za koordinaciju za decu, adolescente, odrasle i starije osobe su naučno potvrđene. U svakom slučaju, CogniFit-ov trening za koordinaciju nije zamena za konsultaciju sa doktorom.

Za koga je?

Pokretljivost je od suštinskog značaja za naš svakodnevni život, kao i za bavljanje sportom koji nam pruža velike koristi, kako za fizičko, tako i za mentalno zdravlje. Postoje različite oblasti na koje se može primeniti trening i stimulacija, ili oporavak koordinacije. CogniFit nudi posebne platforme za svaku situaciju:

Ljudi koji žele da poboljšaju svoju koordinaciju

Vežbe za koordinaciju i pokretnost

Ako imate problema sa koordinacijom, ili ste vrhunski sportista koji mora da vodi računa o svom fizičkom stanju, CogniFit vam nudi poseban trening za koordinaciju. Putem platforme za pojedince, možete da obavljate trening, aktivnosti, kao i da vidite svoje rezultate. Ova platforma je dostupna osobama koje imaju 16 godina i starijim.

Zdravstveni Stručnjaci

Poboljšava koordinaciju mojih pacijenata

Kod mnogih pacijenata se mogu javiti posledice nakon povrede mozga, ili zbog nekog drugog poremećaja, a neke od tih posledica su poteškoće u koordinaciji grubih i finih motoričkih sposobnosti. CogniFit-ova platforma za zdravstvene stručnjake vam omogućava da kontrolišete svoje pacijente i njihov trening, da vidite njihove rezultate, bilo da obavljaju trening u ordinaciji ili iz svojih domova.

Porodica i negovatelji

Stimuliše koordinaciju kod dece, roditelja, baka ili deka

Ako ste roditelj, rođak ili staratelj, možda želite da pomognete članovima porodice da poboljšaju koordinaciju, ali nemate sredstava ili ne znate kako da to učinite. CogniFit-ova platforma za porodice vam pruža mogućnost kontrolisanja treninga za koordinaciju vašeg člana porodice, obavljanje aktivnosti i pregledanje rezultata na jedan udoban način. Dostupan je osobama od 7 godina i starijim.

Škole i školsko osoblje

Poboljšava koordinaciju i pokretnost mojih učenika

Bez obzira na to da li želimo da poboljšamo koordinaciju na času fizičkog vaspitanja, ili se bavimo sportom profesionalno, želimo da poboljšamo sve aspekte koordinacije. Platforma za škole pruža nastavniku i trenerima mogućnost kontrolisanja treninga učenika, kao i njihovih rezultata, a učenici mogu da obavljaju trening za poboljšanje koordinacije od kuće ili u prisustvu nastavnika.

Istraživači i naučnici

Istražuje efekte kognitivnog treninga na koordinaciju i pokretnost učesnika istraživanja.

Mali mozak i moždano područje zaduženo za pokrete su usko povezani sa koordinacijom i pokretljivošću. CogniFit-ova platforma za istraživače omogućava primenu eksperimentalnog modela za proučavanje koordinacije i pruža kognitivni trening. Pomaže nam da ne gubimo vreme u prikupljanju i analizi podataka istraživanja. Pored toga, možemo koristiti i kontrolnu grupu CogniFit-a kako bismo kontrolisali varijable.

Trenirane kognitivne veštine

Koordinacija se sastoji od niza osnovnih motoričkih sposobnosti. Svaka od njih je od suštinskog značaja i one moraju biti u dobrom stanju da bismo mogli da obavljamo aktivnosti koje zahtevaju fizičku koordinaciju. Aktivnosti treninga za koordinaciju CogniFit-a rade na različitim aspektima kognicije:

Koordinacija

Sposobnost da uspešno i precizno obavljamo pokrete. Koordinacija nam omogućava da obavljamo pokrete brzo i uspešno. Mali mozak je moždana struktura koja je odgovorna za koordinaciju pokreta: za šetnju, držanje čaše, ili igranje. Omogućava nam da uskladimo pokrete sa informacijama koje primamo putem čula.

Vizuelno motorna koordinacija

Sposobnost da istovremeno primamo informacije putem naših očiju (vizuelna-prostorna percepcija) i obavljamo pokrete ruku. Ova sposobnost nam omogućava da ostvarimo interakciju sa okruženjem i da rukujemo predmetima na jedan uspešan način: bilo da je u pitanju otvaranje kese, korišćenje grickalice za nokte, kucanje na tastaturi ili bacanje lopte.

Brzina Reakcije

Odnosi se na vreme koje prođe od trenutka kada opazimo neki stimulus do trenutka kada na njega reagujemo. Brzina reakcije je usko povezana sa "refleksima", ali ne obuhvata samo ovaj tip automatskih reakcija. Dobra brzina reakcije nam omogućava da odgovorimo na brz način na neočekivane događaje na putu ili da predvidimo kada će protivnik na terenu da napadne i da na vreme reagujemo.

Šta dobijam od CogniFit treninga mozga?

CogniFit-ov onlajn trening za koordinaciju ima za cilj jačanje, stimulaciju i oporavak koordinacije korisnika, kako bi oni lakše obavljali svakodnevne aktivnosti. Vežbe za koordinaciju CogniFit-a za adolescente, decu, odrasle i starije osobe imaju sledeće ciljeve:

  • Menjanje načina na koji određena moždana područja funkcionišu: Različita područja mozga su povezana sa motoričkim sposobnostima, kao što su to kretanje, ravnoteža, spretnost, izdržljivost i koordinacija. Pravilna kognitivna stimulacija koristi prednosti neuroplastičnosti da menja neuronske veze i poboljša kognitivnu funkciju.
  • Jačanje kognitivnih veština za obavljanje svakodnevnih aktivnosti: Tokom dana obavljamo veliki broj aktivnosti koje su vezane za koordinaciju i za brzinu reakcije. CogniFit-ove aktivnosti treninga za koordinaciju jačaju ove kognitivne veštine putem neuroplastičnosti i omogućavaju da lakše obavljamo brojne aktivnosti: od kucanja na tastaturi do vožnje automobila.
  • Poboljšanje obavljanja fizičkih aktivnosti i aktivnosti na poslu koje zahtevaju koordinaciju: Iako je koordinacija važna za gotovo sve svakodnevne aktivnosti, postoje neke profesije za koje je u određenoj meri koordinacija potrebnija. Ako poboljšamo stanje kognitivnih veština koje su vezane za koordinaciju, moguće je poboljšati obavljanje sportskih aktivnosti ili aktivnosti na poslu koje zahtevaju koordinaciju.
  • Povećanje samopouzdanja i bolji društveni odnosi: Dobar kognitivni trening za koordinaciju ne samo da nam pomaže da poboljšamo rezultate, već nam pomaže i da vidimo da možemo lakše da obavljamo aktivnosti koje su nam nekad bile teške. Takođe nam pomaže da shvatimo da možemo da ostvarimo ciljeve, da se osećamo bolje i da imamo više samopouzdanja. Pored toga, takođe može da utiče i na naš društveni život, jer ako se dobro osećamo i imamo veće samopouzdanje, možemo da ostvarimo i bolje odnose sa drugima.

Kako poboljšava moju kognitivnu funkciju?

CogniFit-ov trening za koordinaciju je stvoren da bude izazov za naš mozak u skladu sa našim trenutnim kognitivnim stanjem i ima za cilj da nam pomogne. Kada se suočimo sa izazovima koje pruža CogniFit, naš mozak je primoran da napravi napor. Kada naš mozak često čini napore, on se prilagođava tim naporima kako bi se na jedan uspešan način suočio sa izazovima.

U cilju prilagođavanja kognitivnim zahtevima koje stvara CogniFit-ov trening za koordinaciju, mozak poboljšava svoje neuronske veze putem neuroplastičnosti. Neuroplastičnost je mehanizam našeg mozga da se prilagođava zahtevima okruženja, putem stimulacije koje prima, koja mu omogućava da postepeno izmeni određene aspekte njegove strukture. Ove male promene olakšavaju mozgu da bolje reaguje na situacije sa kojima se često susreće.

Na taj način, uz odgovarajuću stimulaciju, naš mozak će moći da se prilagođava i da bolje obavlja zadatke i aktivnosti CogniFit-ovog treninga za koordinaciju. Naš mozak, prilagođavajući se zahtevima ove kognitivne stimulacije, takođe će biti u stanju da koristi ova poboljšanja i na drugim područjima koja koriste iste kognitivne procese, kao što su to bavljanje sportom, posao, umetnost ili druge aktivnosti koje zahtevaju koordinaciju.

Prednosti

CogniFit-ovi naučnici i stvaraoci su godinama radili na poboljšanju programa treninga kako bi bili u mogućnosti da ponude najbolje svojim korisnicima. Neke od prednosti korišćenja CogniFit-a za stimulaciju kognitivnih sposobnosti kod koordinacije su:

Lak za upotrebu

CogniFit je praktičan i lak za upotrebu, jer se većina procesa treninga obavlja automatski. To nam omogućava da se opustimo i koncentrišemo samo na obavljanje aktivnosti kognitivnog treninga za koordinaciju. Možemo da koristimo CogniFit bez prethodnog znanja u oblasti neuronauke ili iskustva u radu na računaru.

Vrlo Zabavan

CogniFit-ove aktivnosti su zabavne i tako podstiču motivaciju. Ako želite da izdržite do kraja i da budete posvećeni treningu, važno je da uživate u aktivnostima koje obavljate. Zato je CogniFit stvorio program koji je zabavan i koji motiviše.

Interaktivni i Vizuelni Format

Uputstva za obavljanje CogniFit-ovog treninga za koordinaciju su jasna i precizna. To nam pomaže da shvatimo šta se od nas traži u zadatku, kao i da shvatimo šta je cilj i aktivnosti koje moramo da obavimo da bismo taj cilj postigli.

Detaljan izveštaj sa rezultatima

CogniFit-ov sistem pokazuje kratak opis napretka na kraju svakog treninga koordinacije. Pored ovih podataka, takođe možemo da vidimo svoje najnovije rezultate na profilnoj strani na CogniFit-u.

Napredak

CogniFit-ov sistem prikuplja i čuva kognitivne podatke koje dobija tokom kognitivnog treninga za koordinaciju. Možemo da pristupimo ovim podacima u bilo koje vreme i da pratimo napredak, poboljšanje i naše kognitivno stanje.

Prilagođen svakom korisniku

CogniFit-ov trening za koordinaciju je personalizovan, to jest, prilagođava se posebnim potrebama svake osobe. On koristi kognitivne podatke koje prikuplja tokom treninga i zatim stvara jedinstveni plan treninga.

Tele-stimulacija

Možemo pristupiti CogniFit-ovim aktivnostima putem računara, tableta ili pametnog telefona sa internet konekcijom. Tako da možemo da obavljamo aktivnosti, kako u ordinaciji, tako i iz sopstvenog doma (kognitivna tele-stimulacija).

Šta se dešava ako ne trenirate kognitivne veštine?

Naš mozak je stvoren tako da štedi resurse i da te resurse koristi za obavljanje najkorisnijih funkcija. Kada ne koristimo određene kognitivne veštine, naš mozak te veštine tumači kao beskorisne i šalje manje resursa. Tada ta područja mozga postaju manje efikasna i biće nam teže da obavljamo poslove za koje je potrebna ova kognitivna funkcija. Zato, kada se suočavamo sa situacijama koje zahtevaju korišćenje ove kognitivne veštine, biće nam teže da na takvu situaciju reagujemo na pravi način, jer naš mozak nije za to spreman.

Ako želimo da naš mozak bude spreman da se suoči sa svakom situacijom koja predstavlja napor za naše kognitivne veštine, potrebno je da treniramo i da ih često koristimo. CogniFit-ov trening je osmišljen da nam pomogne da treniramo kognitivne veštine vezane za koordinaciju.

Koliko vremena je potrebno da posvetim CogniFit-u?

Vreme koje je potrebno posvetiti treningu varira u zavisnosti od našeg cilja i našeg početnog stanja: ako želimo da imamo veoma dobru koordinaciju ili ako je naš početni rezultat loš, moraćemo više vremena da posvetimo treningu ili da češće treniramo. U svakom slučaju, CogniFit preporučuje da se trenira najmanje jednom dnevno, tri dana u nedelji. Možemo češće da treniramo u skaldu sa našim potrebama.

Svaki trening traje oko 15 minuta i sastoji se od tri aktivnosti: dve za kognitivnu stimulaciju i jedna aktivnost za procenu. CogniFit-ov sistem stvara personalizovani plan treninga i prilagođava tažinu i vrstu aktivnosti posebnim potrebama korisnika.

CogniFit je jedinstven

Standardizovane, multi-dimenzionalne aktivnosti čine CogniFit liderom u onlajn kognitivnoj stimulaciji za trening i poboljšanje kognitivnih veština.

CogniFit-ovu patentiranu ITS™ (Individualizovani Sistem Treninga) tehnologiju je dizajnirao tim naučnika. CogniFit-ov trening za koordinaciju prilagođava težinu svakog nivoa dok osoba trenira.

Ova inovativna tehnologija CogniFit-a je ono što omogućava pružanje najboljeg treninga. Sistem otkriva koje su to kognitivne veštine koje su u najgorem stanju, a zatim stvara plan treninga koji se sastoji od aktivnosti koje mogu da stimulišu razvoj najslabijih kognitivnih sposobnosti.

Tokom treninga, sistem prikuplja informacije putem aktivnosti koje obavljamo. Pored toga što koristi ove informacije kako bi prilagodio težinu zadatka koji obavljamo, on nam takođe omogućava da saznamo kakvo je naše kognitivno stanje, da vidimo ostvareni napredak i da pratimo rezultate.

Ako želimo da poboljšamo naše kognitivne veštine vezane za koordinaciju i sport, potrebno je da izaberemo aktivnosti čija je uspešnost naučno potvrđena. CogniFit nudi mogućnost stimulisanja našeg mozga na jedan rigorozan, sistematski i multidisciplinarni način.

Korisnički Servis

Ukoliko imate bilo koje pitanje vezano za CogniFit-ov Kognitivni Trening za Koordinaciju, tumačenje ili upravljanje podacima, možete nas odmah kontaktirati. Naš tim stručnjaka će vam pružiti pomoć i odgovoriti na vaša pitanja.

Molimo Vas da ukucate svoju email adresu