O Kolačićima na ovom sajtu

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaše onlajn iskustvo. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, a niste promenili podešavanja u vezi sa kolačićima, pretpostavljamo da se slažete sa našom upotrebom kolačića. Za više informacija o tome kako da promenite podešavanja u vezi sa kolačićima, posetite našu stranicu politika upotrebe kolačića.

Izaberite svoju platformu i kupite
Isprobajte na mesec dana besplatno uz 10 licenci...
Čemu služi nalog?
Dobro došli u CogniFit! Dobro došli u CogniFit Istraživanje! CogniFit Healthcare CogniFit Employee Wellbeing

Napravićete lični nalog. Ova vrsta naloga je stvorena kako bi vam pomogla da ispitate i trenirate svoje kognitivne veštine.

Napravićete nalog za upravljanje pacijentima. Ovaj nalog je dizajniran da pomogne zdravstvenim radnicima (lekari, psiholozi...) u dijagnostici i kognitivnoj stimulaciji.

Napravićete porodični nalog. Ovaj nalog je dizajniran da omogući članovima vaše porodice pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za istraživanje. Ovaj nalog je posebno stvoren kako bi pomogao istraživačima u studijama koje žele da obave u oblasti kognicije.

Napravićete nalog za upravljanje učenicima. Ovaj nalog je dizajniran kako bi omogućio vašim učenicima pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za upravljanje preduzećem. Ovaj nalog je dizajniran da omogući vašim zaposlenima pristup CogniFit evaluacijama i obuci.

Napravićete nalog programera. Ovaj nalog je dizajniran da integriše CogniFit proizvode u vašu kompaniju.

loading

Za korisnike od 16 godina i starije. Deca mlađa od 16 godina mogu da koriste CogniFit zajedno sa roditeljem, ako i roditelj ima nalog na platformi za porodice.

Klikom na Prijavi Se ili korišćenjem CogniFit-a, potvrđujete da ste pročitali, razumeli i složili se sa CogniFit korišćenja i sa Privatnosti.

Vaš Um Diktira <span>Vaš Život</span>

Da li vaš mozak ide u korak?

Testirajte i pomozite da poboljšate agilnost svog mozga danas!

Započni sada
4,896,233 korisnika

Kognitivni Uzrast

Kognitivni Uzrast:star/a 37 godina

Pravi Uzrast: star/a 47 godinaVaše kognitivno doba i godine su idealne.

Cogntive Skills

Pamćenje Konteksta

620

Vizuelno Motorna Koordinacija

480

Planiranje

450

Radna Memorija

443

Dopunjavanje

403

Otkrijte svoje kognitivne snage i slabosti

Baterije našeg zadatka mere 20+ kognitivnih veština

Testirajte svoj mozak sada

Pažnja

536

od 800

Rasuđivanje

476

od 800

Percepcija

536

od 800

Koordinacija

306

od 800

Memorija

340

od 800

Vaše Kognitivne Prednosti

Pamćenje Konteksta

620

Vizuelno Motorna Koordinacija

380

Planiranje

330

Gol580

Vaš Nedeljni Plan

Po

Ut

Sr

Če

Pe

Su

Ne

CogniFit Vam preporučuje da trenirate 20 minuta 3 puta nedeljno

Pratite svoj napredak

Jednostavni izveštaji koji beleže razvoj vašeg mozga i identifikuju potencijalne probleme sa kognitivnim funkcijama

Započni sada

Kompletan izveštaj o rezultatima nakon sprovođenja evaluacije

Vidi primer

Pridružite se našoj globalnoj porodici 4,896,233 korisnika

Videti sve

Štampa širom sveta govori o našim programima mentalnog treninga i procenama.

Povećajte snagu mozga sa dlana

Koristite našu aplikaciju da biste poboljšali zdravlje mozga bilo gde

Validacija

2800+ klinika i istraživačkih institucija trenutno izvodi svoje studije kod nas.

API

Unapredite aplikaciju. Povežite se sa našim API-jem

Šta je trening mozga?

Trening mozga je aktivno ponašanje koje stimuliše aktivnost neurona u mozgu. Naše igre za trening mozga su mnogo više od kompjuterske igre. Uz poverenje lekara i kliničara širom sveta, naši programi za obuku mozga su razvijeni, testirani i analizirani kroz rigorozna naučna istraživanja više od 20 godina. Mozak je odgovoran za kontrolu celog našeg tela i pošto funkciju mozga smatramo zdravstvenim faktorom, moramo se potruditi da budemo odgovorniji za mozak.

Započni sada
Šta je trening mozga?
Aplikacije za trening mozga

Aplikacije za trening mozga

Aplikacije za trening mozga nude zgodan i lak način za vežbanje uma. Uz aktivnosti kao što su rešavanje problema, pamćenje, trening fokusiranja, igre rečima i još mnogo toga, korisnici mogu da izazovu svoje kognitivne sposobnosti dok se istovremeno zabavljaju. Ove aplikacije se mogu prilagoditi specifičnim potrebama i preferencijama korisnika, što im olakšava da ostanu motivisani i uključeni u aktivnosti. Dakle, zašto ne biste vežbali svoj mozak? Nema boljeg vremena nego sada da pokrenete neurone i počnete da vežbate te moždane ćelije!

Započni sada

Zdravlje mozga

Važnost zdravog mozga ne može se potceniti pored fizičkog zdravlja. Od suštinskog je značaja za održavanje našeg naprednog kognitivnog funkcionisanja, emocionalnog blagostanja i ukupnog kvaliteta života. Održavanje mozga aktivnim omogućava bolje veštine rešavanja problema, poboljšano pamćenje, poboljšanu koncentraciju i fokus i pokušaje da se spreči kognitivni pad.

Redovno vežbanje, održavanje uravnotežene ishrane, dovoljno sna i angažovanje u aktivnostima treninga mozga su ključne komponente zdravog mozga. Drugi faktori mogu doprineti problemima sa zdravljem mozga, a redovno praćenje rezultata tokom vremena može pokazati značajne promene kako se one mogu pojaviti. Koristeći CogniFit možete biti zdraviji mozak i dopuniti svoje fizičke vežbe i redovno trenirati svoj mozak!

Započni sada
Zdravlje mozga
Kognitivno zdravlje

Kognitivno zdravlje

Poboljšanje kognitivnog zdravlja počinje sa razumevanjem važnosti zdravog mozga i kako ga održavati. Redovno vežbanje je ključno da bi se osiguralo da mozak ostane budan i oštar, jer fizička aktivnost pomaže da se poboljša protok krvi u mozgu što je neophodno za njegovo funkcionisanje.

Uravnotežena ishrana će takođe pomoći da se mozak održi u vrhunskoj formi, jer je adekvatna ishrana neophodna za pomoć mozgu da radi najbolje što može. Pored toga, dovoljno sna i upravljanje nivoima stresa su važni za održavanje kognitivnog zdravlja na vrhuncu. Konačno, angažovanje u aktivnostima kao što su zagonetke i igre može pomoći da mozak ostane aktivan i oštar i da se identifikuju najraniji znaci problema kao što je gubitak pamćenja.

Da li ste spremni da svom mozgu pružite negu koju zaslužuje? Sa ovim alatima na dohvat ruke, bićete na dobrom putu ka postizanju optimalnog kognitivnog zdravlja. Ne dozvolite da vam vreme propadne – počnite da budete CogniFit već danas!

Započni sada

Prednosti treninga mozga

Naučno dokazane prednosti treninga mozga uključuju:

  • bolje pamćenje
  • Bolje izvršne funkcije
  • Povećana kognitivna funkcija i brzina obrade
  • povećano kritičko mišljenje
  • poboljšana koncentracija
  • Manji rizik od kognitivnog pada u vezi sa godinama

Trening mozga takođe može biti od koristi u smanjenju rizika od mentalnog opadanja u vezi sa godinama. Kako starimo, sposobnost našeg mozga da funkcioniše na visokom nivou vremenom se smanjuje zbog prirodnog procesa starenja i smanjenog dotoka krvi u mozak (Shah et al., 2017).

Redovnom upotrebom kognitivnih aktivnosti, kao što su one koje pružaju aplikacije za trening mozga, možemo održati ili čak poboljšati svoje kognitivno zdravlje. Kognitivne vežbe pomažu da neuroni budu aktivni i aktiviraju i kratkoročno i dugotrajno pamćenje.

Pored toga, istraživanje je pokazalo da bavljenje mentalno stimulativnim aktivnostima kao što su zagonetke ili igre rečima može da odloži mentalni pad povezan sa godinama do sedam godina. Uz sve ove prednosti, jasno je zašto je redovno umno vežbanje toliko važno za održavanje zdravog uma.

Trening mozga je efikasan alat za poboljšanje opšteg kognitivnog funkcionisanja. Pomaže u poboljšanju pamćenja, veština rešavanja problema, koncentracije i kreativnih sposobnosti. Testirajte ga ognitivnim testom.

Započni sada
Prednosti treninga mozga

kognitivni trening

Ukrštene reči su popularan oblik kognitivnog treninga od početka 20. veka. Oni su odličan način za vežbanje mozga i povećanje mentalne oštrine, jer zahtevaju od igrača da kritički razmišljaju i rešavaju složene probleme. Ukrštene reči pomažu u pamćenju, veštinama rešavanja problema, koncentraciji, kreativnosti, pa čak i učenju jezika. Studije su pokazale da rešavanje ukrštenih reči može pomoći da se smanji pad kognitivnih funkcija u vezi sa uzrastom do sedam godina!

Ukrštene reči se sastoje od mreža ispunjenih tragovima koji će, kada se pravilno reše, stvoriti skup međusobno povezanih reči u celoj slagalici. Da biste dovršili ove zagonetke, morate koristiti svoje kognitivne veštine da dešifrujete tragove i saznate koje reči odgovaraju svakom tragu.

Ova vrsta kognitivnog treninga pomaže u stimulisanju i kratkoročne i dugoročne radne memorije, kao i pruža kreativne načine razmišljanja o tome kako se svaki trag može rešiti. Pored toga, ukrštene reči takođe pomažu u poboljšanju znanja jezika dajući korisnicima priliku da nauče nove reči ili pregledaju prethodno naučene dok rade na ukrštenici.

Sve u svemu, ukrštene reči su odličan oblik vežbe za mozak za svakoga ko traži zabavnu ali izazovnu aktivnost. Njihovo redovno rešavanje može pomoći da vaš mozak bude aktivan i oštar, dok istovremeno smanjuje rizik od mentalnog pada u vezi sa godinama. Pa zašto ne probati? Rešite to u novinama ili preuzmite onlajn danas - vreme je da pokrenete te neurone!

Započni sada
Imaju poverenja istraživača i kliničara

Imaju poverenja istraživača i kliničara

Kognitivni trening sve više raste među kliničarima i istraživačima kao pouzdan metod za unapređenje mentalnog blagostanja. Stotine naučnih studija su pokazale da redovna kognitivna vežba može da proizvede merljive prednosti, uključujući poboljšanje pamćenja, snižavanje starosti mozga, povećanje fokusa i koncentracije i poboljšanje mentalnih sposobnosti.

Kliničari identifikuju ove rezultate, prepoznajući vrednost treninga mozga za svoje pacijente. U stvari, mnogi medicinski stručnjaci predlažu uključivanje kognitivnih vežbi u planove nege svojih pacijenata kako bi se poboljšalo opšte mentalno zdravlje. Ovo je posebno relevantno za starije odrasle osobe koje mogu biti pod većim rizikom od kognitivnog pada ili one sa neurološkim stanjima koja zahtevaju posebnu pažnju. Kognitivni trening ne samo da pruža priliku da ostanete mentalno oštar, već takođe može pomoći u smanjenju nivoa stresa, pa čak i poboljšanju raspoloženja.

Uz razne aktivnosti koje uključuju sve, od rešavanja problema i pamćenja do učenja jezika, korisnici mogu da održavaju svoj mozak aktivnim dok se istovremeno zabavljaju. Pored toga, aplikacije za obuku mozga omogućavaju korisnicima da prilagode aktivnosti svojim potrebama i preferencijama. To im olakšava da ostanu motivisani i angažovani na vežbama, što pomaže da se postignu bolji rezultati na duži rok.

Lekari takođe shvataju ovaj trend, zbog čega sve više preporučuju aplikacije za trening mozga kao deo sveobuhvatnih planova nege za svoje pacijente. Imajući na umu sve ove prednosti, lako je shvatiti zašto je kognitivni trening danas postao tako važan deo zdravstvene zaštite. Doktori shvataju da je mentalno oštar jednako važan kao i fizička kondicija kada je u pitanju održavanje opšteg zdravlja i blagostanja, tako da ne gubite vreme: počnite da koristite CogniFit već danas!

Započni sada

Koji su primeri treninga mozga?

Vežbe za vežbanje mozga dolaze u različitim oblicima, kao što su zagonetke, igre rečima, kvizovi, kul matematičke igre, kognitivni zadaci i još mnogo toga. Mozgalice poput naših Mini ukrštenih reči su popularne zbog svoje sposobnosti da stimulišu i kratkoročno i dugoročno pamćenje, kao i da pružaju kreativne načine za razmišljanje o tome kako se svaki trag može rešiti. Pored toga, oni takođe pomažu u poboljšanju znanja jezika dajući korisnicima priliku da nauče nove reči ili pregledaju ranije naučene.

Objavljeno je više istraživanja koja podržavaju psihologiju i podatke o poboljšanju u vezi sa video igrama, upotrebom muzičkog instrumenta, druženjem i drugim aktivnim naspram pasivnim sedentarnim ponašanjem kao što je gledanje televizije ( https://vvv.ncbi.nlm.nih.gov / PMCID: PMC6182813). Održavajte svoj mozak zdravim uz besplatnu probnu verziju danas i isprobajte naše igre za mozak. Individualne razlike će biti prikazane u poređenju sa ocenom starosti vašeg mozga.

Započni sada

Moć personalizovanog mentalnog treninga

Naši personalizovani programi za obuku mozga izazivaju igrače da odgovore na pitanja i napreduju kroz nivoe težine u preko 21 različitom kognitivnom domenu. Oni pomažu u poboljšanju neuronske povezanosti dok istovremeno poboljšavaju kognitivno funkcionisanje i brzinu obrade (Lebovitz et al., 2012).

Kognitivni zadaci kao što su trening mozga i kognitivna procena takođe se mogu koristiti za identifikaciju ranih problema u plastičnosti vašeg mozga. Ove aktivnosti su dizajnirane da testiraju inteligenciju i mentalnu agilnost učesnika tako što će im omogućiti da ispunjavaju nedeljne ciljeve ili da vežbaju i treniraju oblasti sa kojima smatraju da se bore.

Sve ove vrste vežbi za vežbanje mozga imaju jednu zajedničku stvar: pomažu da vaš um bude oštar angažujući i kratkoročnu i dugoročnu memoriju, što zauzvrat pomaže u poboljšanju ukupne brzine mozga i kognitivne snage. Pa zašto ne probati? Koristite svoj telefon ili tablet i preuzmite aplikaciju CogniFit danas - vreme je da pokrenete te neurone!

Započni sada
Moć personalizovanog mentalnog treninga
%1$sBrain Games%2$s i programi za trening mozga

Brain Games i programi za trening mozga

Da li želite da vaš um bude oštar? Hajde da se ozbiljno pozabavimo strukturom mozga i kognitivnim zdravljem i izgradimo nova sećanja isprobavajući tri igre odmah besplatno. Ako osećate da želite da vaš mozak bude zdrav i aktivan, prijavite se za CogniFit danas i dobijte svoje osnovne rezultate iz naše baterije za kognitivne procene i vidite kako se vaši rezultati vremenom menjaju. Bićete zapanjeni šta vam može učiniti nekoliko sati treninga mozga!

Pošto se srčana oboljenja često proveravaju stetoskopom, CogniFit je kao termometar za vaš mozak. Meri koliko dobro više od 22 različita kognitivna domena funkcionišu u bilo kom trenutku. Naši sistemi veštačke inteligencije će identifikovati vaše najslabije oblasti i preporučiti obuku za oblasti koje bi mogle da budu poboljšane. Istražite našu kolekciju europsiholoških procena.

Započni sada

Više od kompjuterskih igrica

Popularne video igre zasnovane na zadacima koji se ponavljaju su praktično suprotne sistematskim zadacima za obuku mozga zasnovanim na nauci. Ljudska spoznaja je previše složena, a ponavljanje jednostavnih zadataka iznova i iznova ne stvara značajne promene u mozgu koje bi se prebacile na druge zadatke iz stvarnog života.

Ponavljanje je antiteza kognitivnog treninga, jer samo predstavljanjem mozgu novim informacijama i novim izazovima možemo očekivati stvaranje novih veza između neurona. Stoga je ponavljanje siguran način da se smanji vrednost kognitivnog treninga.

Ozbiljni zadaci za obuku mozga nisu samo zadaci koji se daju iznova i iznova, već visoko individualizovan sistem koji ima za cilj da optimizuje izazov za svakog korisnika. Ovo nije nešto što jednostavna kompjuterska igra može da pruži, niti možemo očekivati da će uzastopne evaluacije obaviti posao. Korišćenje jednostavnog pristupa „jedna veličina odgovara svima“ je neprikladno.

Pored toga, trening zahteva trenutnu povratnu informaciju o uspehu i neuspehu i kontinuirano prilagođavanje težine za sledeću sesiju. Ovaj aspekt učenja (a kognitivni trening je samo još jedan primer učenja) je naučnicima poznat već duže vreme.

CogniFit proizvodi sadrže sve ove karakteristike koje nedostaju u režimu treninga mozga.

Započni sada
Često postavljana pitanja o treningu mozga

Često postavljana pitanja o treningu mozga

Da li vežbe za mozak zaista deluju?

Mnogi ljudi su zabrinuti zbog ovog pitanja, a u CogniFitu verujemo da bi odgovor trebalo da potiče iz nauke kojom se bavimo više od 20 godina. Naučna istraživanja o efikasnosti vežbi mozga u stotinama istraživačkih publikacija pružaju sveobuhvatne dokaze da kognitivni trening može značajno poboljšati kognitivne sposobnosti.

Koji je najbolji način za treniranje mozga?

Najbolji način da počnete da trenirate svoj mozak je da napravite CogniFit nalog. Nakon kreiranja naloga, dobićete svoje benchmark rezultate i naš AI algoritam će vam pomoći da uočite oblasti za poboljšanje.

Šta treba da uradi trening mozga?

Trening mozga bi trebalo da stimuliše neurone u vašem mozgu da aktiviraju i povežu nove neuronske puteve. Izvođenjem određenog ponašanja "obučavate" svoje moždane ćelije da bolje obavljaju zadatke koji se obavljaju, a postoji i fenomen koji se zove "transfer", koji objašnjava efekat transfera progresije kognitivnih veština u poboljšanim aktivnostima svakodnevnog života.

Koje je doba najbolje za trening mozga?

Preporučujemo da ljudi počnu da treniraju svoj mozak sa 7 godina. U suštini, svako ko može da koristi pametni telefon, tablet ili računar može pristupiti našim jednostavnim i zabavnim programima za obuku mozga kako bi poboljšao i pratio svoje rezultate tokom vremena i naučio više o tome kako da poboljšamo zdravlje mozga kako starimo. .

Započni sada

Reference

Shah, T. M., Weinborn, M., Verdile, G., Sohrabi, H. R., & Martins, R. N. (2017). Enhancing Cognitive Functioning in Healthly Older Adults: a Systematic Review of the Clinical Significance of Commercially Available Computerized Cognitive Training in Preventing Cognitive Decline. Neuropsychology Review, 27(1), 62–80. https://doi.org/10.1007/s11065-016-9338-9.

Lebowitz, M., Dams-O’Connor, K., & Cantor, J. (2012). Feasibility of computerized brain plasticity-based cognitive training after traumatic brain injury.. Journal of rehabilitation research and development. https://doi.org/10.1682/JRRD.2011.07.0133.

Molimo Vas da ukucate svoju email adresu