O Kolačićima na ovom sajtu

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaše onlajn iskustvo. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, a niste promenili podešavanja u vezi sa kolačićima, pretpostavljamo da se slažete sa našom upotrebom kolačića. Za više informacija o tome kako da promenite podešavanja u vezi sa kolačićima, posetite našu stranicu politika upotrebe kolačića.

Izaberite svoju platformu i kupite
Isprobajte na mesec dana besplatno uz 10 licenci...
Čemu služi nalog?
Dobro došli u CogniFit! Dobro došli u CogniFit Istraživanje! CogniFit Healthcare CogniFit Employee Wellbeing

Napravićete lični nalog. Ova vrsta naloga je stvorena kako bi vam pomogla da ispitate i trenirate svoje kognitivne veštine.

Napravićete nalog za upravljanje pacijentima. Ovaj nalog je dizajniran da pomogne zdravstvenim radnicima (lekari, psiholozi...) u dijagnostici i kognitivnoj stimulaciji.

Napravićete porodični nalog. Ovaj nalog je dizajniran da omogući članovima vaše porodice pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za istraživanje. Ovaj nalog je posebno stvoren kako bi pomogao istraživačima u studijama koje žele da obave u oblasti kognicije.

Napravićete nalog za upravljanje učenicima. Ovaj nalog je dizajniran kako bi omogućio vašim učenicima pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za upravljanje preduzećem. Ovaj nalog je dizajniran da omogući vašim zaposlenima pristup CogniFit evaluacijama i obuci.

Napravićete nalog programera. Ovaj nalog je dizajniran da integriše CogniFit proizvode u vašu kompaniju.

loading

Za korisnike od 16 godina i starije. Deca mlađa od 16 godina mogu da koriste CogniFit zajedno sa roditeljem, ako i roditelj ima nalog na platformi za porodice.

Klikom na Prijavi Se ili korišćenjem CogniFit-a, potvrđujete da ste pročitali, razumeli i složili se sa CogniFit korišćenja i sa Privatnosti.

Skenirajte donji KR sa svojim telefonom da biste se registrovali preko naše mobilne aplikacije za vrhunsku pogodnost i pristup u pokretu!

Poboljšajte svoje iskustvo!

Ako nemate svoj mobilni pri ruci, registrujte se ovde

Preuzmite našu aplikaciju kako biste je koristili na ovom uređaju i uživajte

Huawei App Gallery

Ako nemate svoj mobilni pri ruci, registrujte se ovde

Kognitivna <strong>Procena</strong>

Kognitivna Procena

Digitalne procene potvrđene za naučnu tačnost i optimizovane za operativnu efikasnost

2,522,275 jedinstveni ispitanici

4,719 profesionalaca

Procenite svoje kognitivno stanje pomoću našiһ revolucionarniһ najsavremenijiһ kognitivniһ testova koji se sami primenjuju, dostupniһ za profesionalnu i ličnu upotrebu. Uđite u novu eru pogodnosti, tačnosti i fleksibilnosti u kognitivnim procenama.

Sa našim inovativnim alatom za digitalno kognitivno testiranje, možete proceniti i pratiti kognitivne funkcije kao nikada ranije. Bez obzira da li više volite udobnost svog doma ili kancelarije profesionalca, naš alat se prilagođava vašim potrebama i nudi vam brzo i efikasno upravljanje.

Slobodno birajte kako ćete izvoditi svoje kognitivne testove sa funkcijom samo-administriranja. Nema više zakazaniһ sastanaka ili spoljne zavisnosti. Naš alat vam omogućava da procenite svoje kognitivne sposobnosti nezavisno, sopstvenim tempom i udobno iz željenog okruženja.

Bez obzira da li ste zdravstveni radnik, istraživač ili pojedinac koji traži kognitivno poboljšanje, naš digitalni alat nudi neuporedivu tačnost i pouzdanost. Budite sigurni da se vaši kognitivni testovi sprovode sa naučnom strogošću, što garantuje tačne i značajne rezultate.

Dobrodošli u budućnost kognitivniһ procena i otkrijte koliko je lako i zgodno za korišćenje. Lako pristupite kognitivnim testovima iu kliničkim okruženjima i kod kuće pomoću našeg najsavremenijeg digitalnog alata, dizajniranog da vam pomogne na vašem kognitivnom putovanju. Uživajte u svim njegovim mogućnostima i dobijte neprocenjive informacije o svom kognitivnom zdravlju kao nikada ranije.

Svaki set neuropsiholoških procena se koristi kao precizan alat za praćenje različitih kognitivnih oštećanja. Kognitivni testovi omogućavaju lekaru da dizajnira i prati proces intervencije i kognitivne rehabilitacije svakog pacijenta.*

Dostupne procene

 • Opšta Kognitivna Procena (CAB) Opšta Kognitivna Procena je kompletan set koji se sastoji od neuropsiholoških testova koji su dizajnirani sa procenu kognitivnog profila korisnika koji pati ili ne od određene bolesti. Omogućava korisniku da utvrdi moguće kognitivne nedostatke i da otkrije moguća kognitivna oštećenja. Procena se sastoji od 17 zadatka, koji mere ukpuno 22 kognitivne veštine, a to su sledeće: Radna memorija, kratkotrajno pamćenje, imenovanje, neverbalno pamćenje, vizuelno kratkotrajno pamćenje, fonološko kratkotrajno pamćenje, pamćenje konteksta, podeljena pažnja, fokusiranje, inhibicija, dopunjavanje, percepcija okoline, raspoznavanje, vizuelno skeniranje, vizuelna percepcija, auditivna percepcija, procena udaljenosti, vizuelno motorna koordinacija, brzina reakcije, brzina obrade podataka, planiranje i preusmeravanje pažnje.

  Opšta kognitivna procena Vam pomaže da procenite veliki broj kognitivnih veština kao što su Vaša kratkoročna memorija, Vaša vizuelno motorna koordinacija tj. koordinacija ruka-oko, Vaše fokusiranje i planiranje. Opšta kognitivna procena ukupno meri više od 15 kognitivnih veština.

  Po završetku kognitivne procene, imaćete bolji uvid i znati više o svojoj kogniciji, tj. spoznaji i razumećete koju su Vaše jače strane a koje su to veštine kojima bi trening bio od koristi.

  Započni sada
 • Svako dete je jedinstveno, sa sopstvenim skupom veština i izazova. Razvili smo specijalizovanu kognitivnu procenu dizajniranu za učenike K-12, dizajniranu da razumeju i unaprede kognitivne sposobnosti svakog deteta kako bi utrli put ka akademskom uspehu i opštem blagostanju.

  Započni sada
 • Kognitivna Procena Koncentracije (CAB-AT) COGNIFIT_PRODUCT_DESCRIPTION_Concentration Assessment

  Kognitivna Procena Koncentracije (CAB-AT) pruža procenu velikog broja kognitivnih sposobnosti kao što su to fokusiranje pažnje, inhibicija i dopunjavanje. Ukupno 4 kognitivne sposobnosti je izmereno putem kognitivne procene koncentracije.

  Po završetku kognitivne procene, imaćete bolji uvid i znati više o svojoj kogniciji i razumećete koju su to vaše jače strane a koje su to veštine kojima bi trening bio od koristi.

  Započni sada
 • Kognitivna Procena Koordinacije (CAB-CO) COGNIFIT_PRODUCT_DESCRIPTION_Coordination Assessment

  Kognitivna Procena Koordinacije (CAB-CO) pruža procenu velikog broja kognitivnih veština kao što su to inhibicija, vizuelno motorna koordinacija, brzina obrade podataka. Ukupno 4 kognitivne sposobnosti je izmereno putem kognitivne procene koordinacije.

  Po završetku kognitivne procene, imaćete bolji uvid i znati više o svojoj kogniciji i razumećete koju su to vaše jače strane a koje su to veštine kojima bi trening bio od koristi.

  Započni sada
 • Kognitivna Procena Memorije (CAB-ME) COGNIFIT_PRODUCT_DESCRIPTION_Memory Assessment

  Kognitivna Procena Pamćenja (CAB-ME) vam pruža priliku za testiranje velikog broja kognitivnih sposobnosti kao što su to kratkoročno pamćenje, radna memorija, imenovanje i raspoznavanje. Putem ove kognitivne procene se testira više od 5 kognitivnih veština.

  Kada završite kognitivnu procenu, saznaćete više o svojoj kogniciji i razumećete koje su to vaše jake veštine, a kojima je potreban trening.

  Započni sada
 • Kognitivna Procena Percepcije (CAB-PC) COGNIFIT_PRODUCT_DESCRIPTION_Perception Assessment

  Kognitivna Procena za Percepciju (CAB-PC) pruža procenu velikog broja kognitivnih sposobnosti kao što su to vizuelna percepcija, procenjivanje i raspoznavanje. Ukupno, više od 5 kognitivnih sposobnosti je izmereno putem kognitivne procene percepcije.

  Po završetku kognitivne procene, imaćete bolji uvid i znati više o svojoj kogniciji i razumećete koju su to vaše jače strane a koje su to veštine kojima bi trening bio od koristi.

  Započni sada
 • Kognitivna Procena Rasuđivanja (CAB-RS) COGNIFIT_PRODUCT_DESCRIPTION_Reasoning Assessment

  Kognitivna Procena Rasuđivanja (CAB-RS) pruža procenu velikog broja kognitivnih sposobnosti kao što su to radna memorija, brzina obrade podataka, dopunjavanje i planiranje. Ukupno, više od 5 kognitivnih sposobnosti je izmereno putem kognitivne procene rasuđivanja.

  Po završetku kognitivne procene, imaćete bolji uvid i znati više o svojoj kogniciji i razumećete koju su to vaše jače strane a koje su to veštine kojima bi trening bio od koristi.

  Započni sada
 • Kognitivna Procena za Osobe od 65 godina i Starije (CAB-AG) COGNIFIT_PRODUCT_DESCRIPTION_Over55 Assessment

  Kognitivna Procena za Osobe od 65 godina i Starije (CAB-AG) pruža procenu velikog broja kognitivnih sposobnosti kao što su to kratkoročno pamćenje, vizuelno motorna koordinacija, podeljena pažnja i preusmeravanje. Ukupno je 7 kognitivnih sposobnosti izmereno putem ove kognitivne procene.

  Po završetku kognitivne procene, imaćete bolji uvid i znati više o svojoj kogniciji i razumećete koju su to vaše jače strane a koje su to veštine kojima bi trening bio od koristi.

  Započni sada
 • Kognitivna Procena za Razumevanje Pročitanog Teksta (CAB-RC) COGNIFIT_PRODUCT_DESCRIPTION_Mentalarithmetic Assessment

  Kognitivna Procena za Razumevanje Pročitanog Teksta (CAB-RC) pruža procenu velikog broja kognitivnih sposobnosti kao što su to kratkoročno pamćenje, fonološko kratkoročno pamćenje i vizuelno kratkoročno pamćenje.

  Po završetku opšte kognitivne procene, imaćete bolji uvid i znati više o svojoj kogniciji i razumećete koju su to vaše jače strane a koje su to veštine kojima bi trening bio od koristi.

  Započni sada
 • Vožnja Kognitivna Procena (DAB) CogniFit-ov Set Kognitivne Procene Vožnje (DAB) je set kognitivnih testova koji procenjuju vozačke veštine korisnika. Procenjuje ukupno 10 kognitivnih veština kroz 12 zadataka. Kognitivne veštine koje Set Procene Vožnje meri su: vizuelna kratkoročna memorija, podeljena pažnja, fokusiranje, inhibicija, širina vidnog polja, vizuelno skeniranje, procenjivanje, vizuelno motorna koordinacija, brzina reakcije i preusmeravanje pažnje.

  Kognitivna Procena za Vožnju pruža procenu velikog broja kognitivnih veština koje koristite tokom vožnje. Ukupno, više od 10 kognitivnih sposobnosti je izmereno kao što su procena udaljenosti, fokusiranje, preusmeravanje, vizuelno skeniranje i brzina reakcije.

  Po završetku kognitivne procene vožnje, imaćete bolji uvid i znati više o svojoj kogniciji, tj. spoznaji i razumećete koju su Vaše jače strane a koje su to veštine kojima bi trening bio od koristi tokom vožnje.

  Započni sada
 • Ovaj test se bazira na testu vidnog polja - Useful Field of Vision (UFOV) testu, i drugim neuropsihološkim procenama koje mere širinu vidnog polja. Test meri količinu informacija koju osoba može da primi dok gleda napred. To omogućava precizno merenje širine vidnog polja.

  Start Task
 • CogniFit's Trail Making Test (TMT) je digitalizovana replika istoimenog zadatka (Reitan, 1955; Reitan, 1958). Ovaj zadatak testira brzinu obrade, kognitivnu fleksibilnost, sposobnost efikasnog vizuelnog skeniranja, kao i druge osnovne izvršne funkcije.

  Start Task
 • CogniFit-ov Eriksenov Flanker test je digitalizovana replika istoimenog zadatka (Eriksen i Eriksen, 1974). Ovaj zadatak nastoji da izmeri koliko smetnji generiše prezentacija susednih nekongruentnih i irelevantnih vizuelnih informacija.

  Start Task
 • CogniFit-ov Simonov test je digitalizovana replika istoimenog zadatka (Simon i Volf, 1963). Izvođenje zadatka će omogućiti identifikaciju razlike između vremena reakcije između nekongruentnih i kongruentnih pokušaja na koje je tačno odgovoreno, što je poznato kao Simonov efekat.

  Start Task
 • Deari-Lievald CogniFit test je digitalizovana replika Deari-Lievaldovog zadatka (Deari et al., 2010). Izvođenje zadatka će omogućiti merenje vremena reakcije korisnika u jednostavnim situacijama (odgovor sa jednim dugmetom) iu složenijim situacijama (četiri alternativna odgovora).

  Start Task
 • CogniFitov toranj u Hanoju (TOH) je digitalizovana replika istoimenog zadatka (Hinz, 1989). Ovaj zadatak nastoji da izmeri rešavanje kognitivnih problema visokog reda i učenje složenih kognitivnih procedura, pružajući informacije o kognitivnim sposobnostima koje se uglavnom odnose na izvršne funkcije kao što su planiranje, vizuelne slike, apstraktno razmišljanje, radna memorija i samokontrola.

  Start Task
 • CogniFit test inhibicije povratka (IOR) je digitalizovana replika istoimenog zadatka (Posner & Cohen, 1984). Ovaj zadatak omogućava procenu fenomena poznatog kao „inhibicija povratka“, koji se sastoji od toga da ljudi sporije reaguju na stimuluse koji se nalaze u poziciji u kojoj je bilo najmanje 300 milisekundi pre nego što je prikazan stimulus koji nije relevantan za zadatak.

  Start Task
 • CogniFit Visual Episodic Memori Test je verzija Memtrak zadatka za procenu memorije (Ashford, 2005). Ovaj zadatak nastoji da izmeri epizodnu memoriju kroz stavke vizuelne prirode, identifikujući samo da li je prikazana slika prethodno bila prikazana ili ne.

  Start Task
 • CogniFit test progresivniһ matrica (PM) je zasnovan na Ravenovom standardnom testu progresivniһ matrica (RSPM; Raven, 1936; Raven, 1938). Ovaj zadatak omogućava procenu apstraktnog zaključivanja, koje je elementarna komponenta inteligencije.

  Start Task
 • CogniFit test selektivne pažnje je zasnovan na klasičnom d2 testu (Brickenkamp, 1962). Ovaj zadatak je posebno usmeren na merenje selektivne pažnje korisnika.

  Start Task
 • CogniFit test odgovora održive pažnje zasnovan je na klasičnom zadatku istog imena (SART; Robertson et al., 1977). Ovaj zadatak je posebno usmeren na merenje trajne pažnje korisnika.

  Start Task
 • REST-HECOOR test brzine inspirisan je klasičnim testom tapkanja prstima iz NEPSI baterije za procenu (Korkman et al., 1998). Tester treba da klikne što više puta u roku od 10 sekundi i što je brže moguće mišem ili prstom ako koristi uređaj sa ekranom osetljivim na dodir, na definisanom delu ekrana. Podaci se prikupljaju kao broj klikova tokom dodeljenog vremena, broj klikova unutar definisane oblasti i broj klikova van nje.

  Start Task
 • REST-SPER test rezolucije inspirisan je klasičnim paradigmama zadatka „idi/ne idi“ (Gordon & Caramazza, 1982), testa kontinuiranog učinka (Conners, 1989; Epstein et al., 2001) i psihomotornog nadzora (Dinges & Povell, 1985). Osoba koja polaže test mora brzo kliknuti na krugove koji se pojavljuju na ekranu i zanemariti šestouglove, ako se pojave. U zadatku se nalazi 16 samo krugova i 8 krugova i šestougaonika. Za svaku stavku prikupljaju se podaci o vremenu odziva, tačnosti odgovora i udaljenosti od kursora do centra mete.

  Start Task
 • Istraživački test SCAVI-REST inspirisan je Hooperovim testom vizuelne organizacije (VOT) od Hupera (1983). Ova kognitivna procena je odgovorna za merenje vizuelnog skeniranja i vremena odgovora kako bi se pronašao stimulus koji je okružen drugim, manje važnim stimulusima. U početku, to zahteva istraživanje konteksta na opštem nivou, da bi se kasnije izvršilo konkretnije skeniranje.

  Start Task
 • Test Odsustva Pažnje FOCU-SHIF se bazira na klasičnom Conners (CPT) testu. Korisnik mora da reaguje brzo na boje koje se menjaju, što omogućava procenu inhibicije, preusmeravanja i fokusiranja pažnje.

  Start Task
 • CogniFit test vizuelne organizacije zasnovan je na istoimenom klasičnom zadatku Hoopera (VOT; Hooper, 1983; Merten, 2004). Ovaj zadatak je posebno usmeren na merenje vizuelne organizacije korisnika i vizuelne percepcije.

  Start Task
 • CogniFit-ov IQbe test je zasnovan na Ravenovom standardnom testu progresivnih matrica (RSPM; Raven, 1936; Raven, 1938). Ovaj zadatak procenjuje apstraktno rezonovanje na manipulativan način u 3D okruženju i daje procenu kvocijenta manipulativno-izvršne inteligencije (IK). Ovaj rezultat je potvrđen za muškarce i žene između 18 i 55 godina.

  Start Task
 • Test Ace Detector se sastoji od seta od četiri CogniFit zadatka koji su modifikovani da budu kraći i zahtevniji: test pulsa (Halstead, 1947), test vizuelne pretrage (Treisman & Gelade, 1980), test selektivne pažnje (Brickenkamp, 1962), Test pažnje na održivi odgovor (Robertson et al., 1997). Cilj ovog zadatka je da se brzo identifikuju kognitivno najoštriji i aktivniji elitni igrači, posebno u sportskim sredinama.

  Start Task
 • CogniFit test verbalne tečnosti je digitalizovana replika klasičnog F-A-S zadatka (Spreen & Benton, 1977). Ovaj zadatak će omogućiti da se upozna verbalna tečnost korisnika, odnosno sposobnost da se evociraju validni i izraziti primeri određene kategorije. Ovaj zadatak zahteva uređaj sa mikrofonom i dozvole za njegovo korišćenje.

  Start Task
 • Test vokabulara CogniFit je digitalizovana reinterpretacija klasičnog Bostonskog testa imenovanja (Kaplan et al., 1983) i testa rečnika iz VAIS-III (Vechsler, 1997). Ovaj zadatak će nam omogućiti da saznamo nivo rečnika i imenovanja korisnika, odnosno mogućnost pristupa verbalnom leksikonu osobe.

  Start Task
 • CogniFit test čitanja je zasnovan na klasičnim testovima razumevanja čitanja, kao što je Woodcock Reading Mastery Test (Woodcock, 2011). Ovaj zadatak nastoji da izmeri korisnikovu brzinu, tačnost i razumevanje čitanja kroz čitanje teksta naglas i odgovore datih na niz pitanja o pročitanom tekstu.

  Start Task
 • CogniFit test verbalnog opisa je zasnovan na zadatku opisa slike krađe kolačića iz Bostonskog dijagnostičkog pregleda afazije (BDAE; Goodglass & Kaplan, 1972). Da biste završili ovu aktivnost, biće potrebno vizuelno obratiti pažnju na sve stvari koje se dešavaju ili su prikazane na slici, razumeti ih i naglas imenovati.

  Start Task
 • CogniFit test razumevanja slušanja zasnovan je na testu razumevanja rečenica, koji je uključen u test glagola i rečenice (VAST; Bastiaanse et al., 2003). Ovaj zadatak procenjuje sposobnost korisnika da razume seriju slušnih opisa i identifikuje vizuelni prikaz svakog opisa u nizu od tri slike.

  Start Task
 • REST-INH test obrade je inspirisan klasičnim Stroop testom (Stroop, 1935). Učesnik mora da pritisne najveći od dva kruga, bez obzira na broj koji se nalazi unutar svakog od njih, zanemarujući tekst koji se može pojaviti u gornjem centralnom delu ekrana. Zatim se od vas traži da pritisnete najveći broj, bez obzira na veličinu kruga u koji je broj upisan.

  Start Task
 • VOM-ASM test sekvenciranja je zasnovan na klasičnom VAIS-III testu direktnih i indirektnih cifara (Vechsler, 1997). Osoba koja polaže test mora da zapamti i reprodukuje sve duže numeričke sekvence, koje se pojavljuju cifru po cifru na ekranu. Zadatak će početi nizom od dva broja.

  Start Task
 • Test procene EST-II je zasnovan na testu uzorka trajanja (DPT) (Frota & Pereira, 2003). Od ispitanika se traži da prekine tekući slušni stimulans kako bi reprodukovao tačno trajanje gore predstavljenog modela. U prvom delu zadatka stimulans prati animacija. Tokom drugog dela zadatka, stimulus ostaje nepokretan.

  Start Task
 • UPDA-SHIF test sinhronizacije je zasnovan na Vienna Test Sistem (VST) (Vhiteside, 2002). U ovom zadatku od ispitanika se traži da pažljivo i tačno prati loptu koja se kreće duž putanje. Razdaljina u pikselima između centra lopte i kursora koji pomera korisnik će biti uzeta u obzir.

  Start Task
 • VIPER-PLAN test programiranja je kao referencu uzeo klasični Porteus test lavirinta (Porteus, 1950) i Test pronalaženja rute (NEPSI) (Korkman et al., 1998). Ispitaniku se postavljaju različiti lavirinti sa ćorsokacima i traži se da ih uspešno pređe, od početka do kraja, u što manje koraka i što je brže moguće.

  Start Task
 • VOM-REST test prepoznavanja zasnovan je na klasičnim testovima pretraživanja simbola (VAIS) (Vechsler, 1997), testu sortiranja kartica Viskonsin (VCST) (Heaton, 1981) i Ravenovom testu progresivnih matrica (Raven, 1936). U ovom zadatku, niz od tri objekta je predstavljen u centru ekrana. Osoba koja se ocenjuje mora zapamtiti ove stimuluse na prvom ekranu i prepoznati ih između četiri sekvence trija na drugom ekranu. Broj tačnih odgovora se uzima u obzir da bi se izračunao procenat tačnosti.

  Start Task
 • Test ekvivalencije INH-REST zasnovan je na klasičnom Stroop testu (Stroop, 1935). Od učesnika se traži da pritisne razmaknicu (kreni) samo ako su nazivi boja na ekranu odštampani odgovarajućom bojom i da se uzdrži od pritiskanja (no go) ako boja slova ne odgovara nazivu boje. štampana boja.

  Start Task
 • HECOOR test koordinacije inspirisan je klasičnim testom pravljenja staza (Reitan, 1955) i Bečkim test sistemom (Vhiteside, 2002). Osoba koja izvodi test mora da prati, mišem (ili digitalnim džojstikom na ekranu, ako se koristi mobilni uređaj), loptu koja se kreće neodređenom rutom.

  Start Task
 • VISMEM-PLAN test koncentracije je koristio Corsi block-tapping test (Corsi, 1972; Kessels et al., 2000; Vechsler, 1945) kao referencu. U prvom delu zadatka, neki krugovi su osvetljeni, unutar fiksnog skupa krugova. Osoba koja polaže test mora da zapamti koji su krugovi osvetljeni, a zatim da pokuša da reprodukuje redosled u ispravnom redosledu. U drugom delu zadatka dodaje se kašnjenje od 4 sekunde između prvog i drugog ekrana, kako bi se povećalo vreme koje korisnik mora da zadrži informaciju.

  Start Task
 • VIPER-NAM test dekodiranja inspirisan je Bostonskim testom imenovanja (Kaplan et al., 1983) i VAIS-III testom vokabulara (Vechsler, 1997). Osoba koja izvodi test mora kliknuti na prvo slovo naziva prikazanog predmeta, između četiri slova prikazana na ekranu. Na primer, u slučaju slike „jabuke“, ispitivač mora da klikne na slovo „M“, ali ne i na tri netačna odgovora (C, P, A) koja se takođe pojavljuju na ekranu.

  Start Task
 • COM-NAM identifikacioni test je zasnovan na Bostonskom testu imenovanja (Kaplan et al., 1983) i VAIS-III testu rečnika (Vechsler, 1997). Za svaki prikazani objekat, ispitivač mora da izabere između tri mogućnosti: 1) objekat je prvi put predstavljen u zadatku, 2) poslednji put kada se objekat pojavio pročitan je naglas ili 3) poslednji put kada se objekat pojavio. objekat je predstavljen kao slika.

  Start Task
 • REST-COM test upita je uzeo kao referencu klasični Bostonski test imenovanja (Kaplan et al., 1983), VAIS-III test rečnika (Vechsler, 1997), test varijabli pažnje (Greenberg et al., 1996) i Rei's auditivni test verbalnog učenja (Schmidt, 1994). Prikazuje se niz objekata. U novom skupu objekata, tester mora prepoznati samo objekte koji su prethodno bili prikazani. Ova nova serija može biti predstavljena kao slike ili kao izgovorene reči.

  Start Task
 • Test procene EST-I inspirisan je Biberovim testom kognitivne procene (Goldstein et al., 1996). U prvom delu ispitanik mora da odredi koja se od dve lopte brže kreće. U drugom delu se dodaje još jedna lopta. U trećem delu dodaje se četvrta lopta i mora biti naznačeno koja se lopta kreće duplo brže od crvene lopte. U četvrtom delu, dok posmatra četiri lopte koje se kreću na četiri različite putanje, ispitivač mora što je brže moguće da odredi koja će lopta prva stići do centra.

  Start Task
 • Test procene EST-III zasniva se na Biberovom testu kognitivne procene (Goldstein et al., 1996). Prvi deo se sastoji od označavanja koji je od objekata na ekranu najudaljeniji od korisnika. Drugi deo se sastoji od označavanja koji je od objekata najudaljeniji od ružičaste kuglice, takođe smeštene na ekranu. Treći deo se sastoji od označavanja koja su dva objekta na istoj udaljenosti od ružičaste kuglice. Četvrti deo se sastoji od označavanja koji predmet nije na istoj udaljenosti od ružičaste lopte. Konačno, peti deo se sastoji od naznačavanja na kojoj od slika su objekti raspoređeni prostorno drugačije od modela.

  Start Task
 • Test simultanosti DIAT-SHIF potiče od klasičnog Stroop testa (Stroop, 1935), Vienna Test Sistem (Vhiteside, 2002) i Testa varijabli pažnje (Greenberg et al., 1996). Ispitanik mora tačno da prati loptu koja se kreće i rotira u svim pravcima na ekranu dok istovremeno izvodi varijantu Stroop testa.

  Start Task

Molimo Vas da ukucate svoju email adresu