O Kolačićima na ovom sajtu

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaše onlajn iskustvo. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, a niste promenili podešavanja u vezi sa kolačićima, pretpostavljamo da se slažete sa našom upotrebom kolačića. Za više informacija o tome kako da promenite podešavanja u vezi sa kolačićima, posetite našu stranicu politika upotrebe kolačića.

Izaberite svoju platformu i kupite
Isprobajte na mesec dana besplatno uz 10 licenci...
Čemu služi nalog?
Dobro došli u CogniFit! Dobro došli u CogniFit Istraživanje! CogniFit Healthcare CogniFit Employee Wellbeing

Napravićete lični nalog. Ova vrsta naloga je stvorena kako bi vam pomogla da ispitate i trenirate svoje kognitivne veštine.

Napravićete nalog za upravljanje pacijentima. Ovaj nalog je dizajniran da pomogne zdravstvenim radnicima (lekari, psiholozi...) u dijagnostici i kognitivnoj stimulaciji.

Napravićete porodični nalog. Ovaj nalog je dizajniran da omogući članovima vaše porodice pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za istraživanje. Ovaj nalog je posebno stvoren kako bi pomogao istraživačima u studijama koje žele da obave u oblasti kognicije.

Napravićete nalog za upravljanje učenicima. Ovaj nalog je dizajniran kako bi omogućio vašim učenicima pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za upravljanje preduzećem. Ovaj nalog je dizajniran da omogući vašim zaposlenima pristup CogniFit evaluacijama i obuci.

Napravićete nalog programera. Ovaj nalog je dizajniran da integriše CogniFit proizvode u vašu kompaniju.

loading

Za korisnike od 16 godina i starije. Deca mlađa od 16 godina mogu da koriste CogniFit zajedno sa roditeljem, ako i roditelj ima nalog na platformi za porodice.

Klikom na Prijavi Se ili korišćenjem CogniFit-a, potvrđujete da ste pročitali, razumeli i složili se sa CogniFit korišćenja i sa Privatnosti.

Kognitivna stimulacija za decu - Specijalizovani materijal i vežbe - CogniFit
 • Pristup CogniFit-ovom personalizovanom programu za stimulaciju za decu

 • Aktivira i jača mentalne sposobnosti kroz zabavne aktivnosti i igrice za um

 • Detaljan izveštaj o rezultatima, napretku i uloženom trudu. Upoređuje ostvarene kognitivne rezultate sa rezultatima druge dece istog uzrasta

Započni Sada
loading

CogniFit: Lideri u vežbama za kognitivnu stimulaciju i igricama za mozak za decu i mlađe osobe

Razvoj kognitivnih veština dece je vrlo važan za poboljšanje procesa učenja i uspeha u školi. Uz CogniFit-ove vežbe za stimulaciju mozga za decu možemo da treniramo i jačamo više od 20 kognitivnih veština podeljenih u sledeće oblasti: pažnja, percepcija, memorija, izvršne funkcije ili koordinacija. Kako da počente da ih koristite? Vrlo jednostavno, samo idite na prijavljivanje.

Ovaj program za kognitivnu stimulaciju, trening i rehabilitaciju se sastoji od različitih igrica za mozak koje se mogu vežbati onlajn sa bilo kog kompjutera ili mobilnog uređaja. CogniFit nastoji da iskoristi sposobnost neuroplastičnosti mozga koja se javlja u ranom detinjstvu, kako bi stimulisao i ojačao intelektualne sposobnosti dece i adolescenata. Vežbe za mozak su dizajnirane tako da treniraju i da pomognu deci da ovladaju tehnikama učenja, kao i da poboljšaju njihove mentalne sposobnosti.

Težina vežbi, aktivnosti i igrica za mozak se automatski prilagođava profilu deteta dok ono trenira. CogniFit uzima u obzir trenutno kognitivno stanje deteta kao osnovu za dalje aktivnosti. Ovaj program automatski prilagođava složenost i tip zadataka , i igrica za mozak prema jedinstvenim potrebama svakog deteta.

CogniFit-ove igrice za mozak i kognitivna stimulacija se koriste u domovima, školama i bolnicama širom sveta, njegova uspešnost je potvrđena i on deluje kod svakog deteta, naročito kod mlađih osoba koje imaju poteškoće u učenju. Ova edukativna platforma je dizajnirana da pomogne u otkrivanju nekog neurološkog poremećaja, kao i da pomogne u poboljšanju kognitivnih veština.

Kognitivna stimulacija i vežbe za mozak za decu

Kako CogniFit-ove igrice za mozak i programi kognitivne stimulacije funkcionišu kod dece?

Tokom detinjstva i mladosti, mozak odlikuje velika neuroplastičnost, što znači da on ima veliki kapacitet da se prilagodi potrebama okruženja. Ova lakoća učenja je ono što deci olakšava kognitivnu stimulaciju.

Za decu i mlade ljude je izuzetno važno da koriste dobre i potvrđeno uspešne programe kognitivne stimulacije. Nekoliko studija dokazuje da CogniFit-ov personalizovani program treninga mozga pomaže u stimulaciji i poboljšanju različitih kognitivnih sposobnosti i to uz pomoć neuroplastičnosti.

CogniFit-ov program treninga za decu stimuliše različite neuronske veze. Ponavljanje aktiviranja određenih mreža kroz kognitivnu stimulaciju omogućava jačanje postojećih neuronskih veza, a takođe i omogućava stvaranje novih sinapsi i neuronskih veza.

Igrice za mozak za decu - CogniFit

Kognitivno Poboljšanje kod Dece: Zašto Izabrati CogniFit-ove Igrice za Mozak?

CogniFit-ove kognitivne procene i trening za decu i mlađe osobe su stvorili naučnici i stručnjaci u ovoj oblasti. Upotreba kognitivne stimulacije putem CogniFit-ove platforme ima brojne koristi:

 • Dizajn CogniFit-ove platforme je vrlo lak za upotrebu, zbog čega ga možemo lako koristiti i planirati sopstvene sesije treninga ili sesije treninga naše dece, pacijenata ili učenika.
 • Dizajn igrica je vrlo interesantan. Održava našu pažnju, što je naročito važno kod dece kojima je teško da obavljaju neku dosadnu aktivnost.
 • CogniFit testira i trenira ukupno 23 kognitivne veštine putem aktivnosti i igrica za mozak. Na osnovu toga stvaramo kompletan kognitivni profil korisnika i upoređujemo rezultate sa rezultatima drugih ljudi istog uzrasta i pola.
 • Instrukcije i rezultati su predstavljeni na zabavan način i lepo su prikazani, na osnovu čega nam je lako da razumemo informacije koje nam program pruža.
 • CogniFit-ove procene i treninzi su naučno potvrđeni od strane različitih studija izvršenih u različitim zemljama.
 • Nakon procene ili nakon svake sesije treninga, program pruža precizne i pouzdane rezultate o našem uspehu. To nam omogućava da saznamo kakvo je naše kognitivno stanje.
 • CogniFit-ov program za kognitivnu stimulaciju, pored treninga, takođe i testira naš rezultat tokom svake sesije. To omogućava programu da sazna koje su to naše bolje, a koje loše razvijene kognitivne veštine, kao i da se prilagodi našim posebnim potrebama dok treniramo.
 • Odabir tipa aktivnosti ili težine je potpuno automatski. Potrebno je samo da se prijavimo i pritisnemo "Započni Trening". Program donosi odluke na osnovu našeg kognitivnog profila.
 • Podaci se automatski čuvaju dok treniramo. Ne moramo da zapisujemo niti kontrolišemo bilo kakve podatke, što nam omogućava da se fokusiramo na aktivnost koju obavljamo.
 • Ova onlajn platforma je prevedena na 19 jezika, zbog čega je lako dostupna skoro svima. Samo nam je potreban internet i kompjuter, tablet ili mobilni telefon. Zbog ovog lakog načina pristupa, CogniFit omogućava pristup i kognitivnu stimulaciju za decu bilo gde.
 • CogniFit se preporučuje deci od 7 godina ili starijoj. To znači da je ova platforma pogodna za decu i za starije.
Igrice za Trening Mozga za Decu - CogniFit

Ko može koristiti CogniFit-ovu kognitivnu stimulaciju?

Detinjstvo je često teško i uznemiravajuće doba za roditelje deteta: mogu se javiti problemi, bolesti i različiti poremećaji o kojima često nismo dovoljno obavešteni. Plašimo se jer nemamo dovoljno informacija i zabrinuti smo jer želimo najbolje za svoje dete.

CogniFit-ov kognitivni trening se preporučuje za decu koja imaju problem u školi, koja žele da poboljšaju neke kognitivne veštine koje nisu dovoljno dobro razvijene kao što se to očekuje za njihov uzrast.

Igrice za Trening Mozga i trening mozga za Decu - CogniFit

Ko može da koristi kognitivnu stimulaciju za decu?

Iako je dizajn vrlo jednostavan i lak za upotrebu, CogniFit nije namenjen za samostalnu upotrebu deteta. Postoje različite platforme za odrasle na osnovu kojih oni mogu upravljati programom:

 • Platforma za porodice Kognitivna stimulacija deteta: Ovaj program je idealan za roditelje na osnovu kog oni mogu upravljati treningom koji obavlja njihovo dete kod kuće.
 • Profesionalna platforma za doktore i psihologe Kognitivna stimulacija pacijenata:CogniFit Vam omogućava da lako nadgledate i pratite napredak pacijenata. Kognitivni trening je dobar dodatak lečenju, bilo da se primenjuje kod kuće ili na drugom mestu
 • Profesionalna platforma za nastavnike i vaspitače Kognitivna stimulacija za učenike: Nastavnici i vaspitači mogu lako da koriste kognitivni trening za učenike sa poteškoćama u učenju i to u školi.

Preporučeno vreme trajanja kognitivne stimulacije

Kapacitet pažnje kod dece je prilično mali. Zbog toga im je teško da obavljaju neku radnju duže vreme. Sa godinama se naše održavanje pažnje poboljšava, a sesije treninga mozga su dizajnirane tako da traju između 10 i 15 minuta. Zbog ovoga deca mogu lako da izvuku korist iz svakog treninga.

CogniFit-ove kognitivne vežbe bi trebalo raspodeliti u 3 sesije nedeljno, a da one ne budu jedna za drugom i to je dovoljno za uspešan trening kognitivnih veština. Deca mogu da prilagode trening prema njihovom rasporedu i potrebama.

Sesije se sastoje od dve igrice za stimulaciju mozga i od zadatka za procenu. Ovako jednostavan i zabavan program omogućava da testiramo kognitivni napredak deteta dok ono trenira. Zahvaljujući ovome, CogniFit-ov program automatski bira vrsti i težinu treninga koje dete može da obavlja kako bi na najbolji mogući način poboljšalo svoje kognitivne veštine.

Molimo Vas da ukucate svoju email adresu