O Kolačićima na ovom sajtu

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaše onlajn iskustvo. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, a niste promenili podešavanja u vezi sa kolačićima, pretpostavljamo da se slažete sa našom upotrebom kolačića. Za više informacija o tome kako da promenite podešavanja u vezi sa kolačićima, posetite našu stranicu politika upotrebe kolačića.

Izaberite svoju platformu i kupite
Isprobajte na mesec dana besplatno uz 10 licenci...
Čemu služi nalog?
Dobro došli u CogniFit! Dobro došli u CogniFit Istraživanje! CogniFit Healthcare CogniFit Employee Wellbeing

Napravićete lični nalog. Ova vrsta naloga je stvorena kako bi vam pomogla da ispitate i trenirate svoje kognitivne veštine.

Napravićete nalog za upravljanje pacijentima. Ovaj nalog je dizajniran da pomogne zdravstvenim radnicima (lekari, psiholozi...) u dijagnostici i kognitivnoj stimulaciji.

Napravićete porodični nalog. Ovaj nalog je dizajniran da omogući članovima vaše porodice pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za istraživanje. Ovaj nalog je posebno stvoren kako bi pomogao istraživačima u studijama koje žele da obave u oblasti kognicije.

Napravićete nalog za upravljanje učenicima. Ovaj nalog je dizajniran kako bi omogućio vašim učenicima pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za upravljanje preduzećem. Ovaj nalog je dizajniran da omogući vašim zaposlenima pristup CogniFit evaluacijama i obuci.

Napravićete nalog programera. Ovaj nalog je dizajniran da integriše CogniFit proizvode u vašu kompaniju.

loading

Za korisnike od 16 godina i starije. Deca mlađa od 16 godina mogu da koriste CogniFit zajedno sa roditeljem, ako i roditelj ima nalog na platformi za porodice.

Klikom na Prijavi Se ili korišćenjem CogniFit-a, potvrđujete da ste pročitali, razumeli i složili se sa CogniFit korišćenja i sa Privatnosti.

corporativelanding_LANDING-PUZZLES_2D_social_picture
  • Igrajte igricu "Slagalice" onlajn i poboljšajte svoje kognitivne veštine

  • Zabavite se uz ovaj program za trening mozga.

  • Stimulišite svoje raspoznavanje uz ovu igricu.

Započni Sada

Igrica za Mozak "Slagalice": Šta je?

Slagalice su odličan način da stimulišete percepciju okoline, vizuelno skeniranje, vizuelnu percepciju i radnu memoriju. Osnovni cilj je sastaviti slagalicu bez obzira na prepreke, kao što su izokrenuti delovi, lažni delovi, itd.

Ova igrica je osmišljena za stimulaciju i poboljšanje percepcije okoline i vizuelnog skeniranja. Pogodna je za korisnike svih uzrasta, a dizajneri su se pobrinuli da igrica bude primamljiva i za decu od 7 godina i za starije. Slagalica je odlična igrica za stimulaciju uma i poboljšanje kognitivnih sposobnosti.

Igrice za um kao što je CogniFit-ova Slagalica nam omogućava da treniramo radnu memoriju i stimulišemo kognitivne veštine putem neuroplastičnosti.

Cilj igrice je sastaviti slagalicu.

Kako budete napredovali kroz igricu, ona postaje teža zbog izokrenutih i nepravilnih delova.

Slike i slagalica postaju teže kako budete napredovali kroz igricu.

Zašto su igrice kao što je "Slagalica" toliko popularne?

Slagalice postoje od 18. veka kao jedna od tehnika izrade mapa. Godine 1767, Džon Spilsberi dolazi na ideju da napravi prvu slagalicu u istoriji. Slagalice se već dugo koriste kao vid zabave ne samo za decu, već i za odrasle, a vremenom su se menjale i rađene su kao zanimljive slike i sastoje se od velikog broja delova.

Nekoliko studija je pokazalo da dok deca spajaju slagalicu, ona uče da prepoznaju i razumeju kako se delovi uklapaju da bi se sastavila slika. CogniFit je detaljno proučio sve koristi od slagalica i stvorio ovu igricu za stimulaciju kognitivnih sposobnosti dece i odraslih, kao što su to vizuelno skeniranje, percepcija okoline i ostalo.

Kako igrica za mozak "Slagalice" može da poboljša vaše kogntivne veštine?

Trening uz igricu za mozak "Slagalica" stimuliše određene neuronske veze po određenom šablonu. Ponavljanje ovog šablona kroz uporan trening može da pomogne u stvaranju novih sinapsi i neuronskih veza, što će dalje omogućiti oporavak oštećenih i oslabljenih kognitivnih funkcija.

Konstantno stimulisanje veština pomaže u stvaranju novih sinapsi, reorganizaciji neuronskih mreža i poboljšanju kognitivnih funkcija. Igrica "Slagalica" pomaže u stimulaciju vizuelnog skeniranja i percepcije okoline.

1. NEDELJA

2. NEDELJA

3. NEDELJA

Grafički prikaz neuronske mreže nakon 3 nedelje.

Grafički prikaz neuronske mreže nakon 3 nedelje.

Šta se dešava ako ne trenirate svoje kognitivne veštine?

Naš mozak je programiran da čuva svoje neurone i resurse, tako da on automatski eliminiše neuronske veze koje ne koristi često. Ako ne koristimo određenu kognitivnu veštinu često, mozak prestaje da šalje potrebne resurse i neuronske veze postaju sve slabije i slabije. Zbog ovog slabljena neuronskih veza postaje nam teže da koristimo datu kognitivnu veštinu, zbog čega nam može biti teže i da obavljamo neke svakodnevne aktivnosti.

Molimo Vas da ukucate svoju email adresu