O Kolačićima na ovom sajtu

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaše onlajn iskustvo. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, a niste promenili podešavanja u vezi sa kolačićima, pretpostavljamo da se slažete sa našom upotrebom kolačića. Za više informacija o tome kako da promenite podešavanja u vezi sa kolačićima, posetite našu stranicu politika upotrebe kolačića.

Izaberite svoju platformu i kupite
Isprobajte na mesec dana besplatno uz 10 licenci...
Čemu služi nalog?
Dobro došli u CogniFit! Dobro došli u CogniFit Istraživanje! CogniFit Healthcare CogniFit Employee Wellbeing

Napravićete lični nalog. Ova vrsta naloga je stvorena kako bi vam pomogla da ispitate i trenirate svoje kognitivne veštine.

Napravićete nalog za upravljanje pacijentima. Ovaj nalog je dizajniran da pomogne zdravstvenim radnicima (lekari, psiholozi...) u dijagnostici i kognitivnoj stimulaciji.

Napravićete porodični nalog. Ovaj nalog je dizajniran da omogući članovima vaše porodice pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za istraživanje. Ovaj nalog je posebno stvoren kako bi pomogao istraživačima u studijama koje žele da obave u oblasti kognicije.

Napravićete nalog za upravljanje učenicima. Ovaj nalog je dizajniran kako bi omogućio vašim učenicima pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za upravljanje preduzećem. Ovaj nalog je dizajniran da omogući vašim zaposlenima pristup CogniFit evaluacijama i obuci.

Napravićete nalog programera. Ovaj nalog je dizajniran da integriše CogniFit proizvode u vašu kompaniju.

loading

Za korisnike od 16 godina i starije. Deca mlađa od 16 godina mogu da koriste CogniFit zajedno sa roditeljem, ako i roditelj ima nalog na platformi za porodice.

Klikom na Prijavi Se ili korišćenjem CogniFit-a, potvrđujete da ste pročitali, razumeli i složili se sa CogniFit korišćenja i sa Privatnosti.

corporativelanding_LANDING-MAHJONG-00_social_picture
  • Igrajte igricu "Mahjong" onlajn i poboljšajte svoje kognitivne veštine

  • Dobijte pristup ovom naučnom alatu za kognitivni trening

  • Pružite izazov svom mozgu

Započni Sada

Igrica za Mozak "Mahjong": Šta je?

Mahjong je popularna kineska igra koju je CogniFit prilagodio i stvorio igricu za trening mozga. Cilj igre je da se nađu iste pločice, i tako ih možemo ukloniti . Međutim, pločice možemo da uklonimo i pritisnemo samo ako su slobodne i nalaze se na obodima. Izgleda jednostavno, ali kako nivoi postaju teži tako se i kognitivni napori koje ova igrica zahteva povećavaju.

CogniFit je uspeo da od Mahjonga napravi naučni alat dizajniran da kontinuirano meri kognitivni rezultat i automatski podešava nivo težine korisniku . Ovo je savršena igrica za trening mozga i pomaže u jačanju kognitivnih sposobnosti na zabavan i interaktivan način. Igricu za mozak Mahjong mogu igrati besplatno deca, odrasle i starije osobe sa bilo kog uređaja sa internet konekcijom.

Igrica za mozak kao što je Mahjong CogniFit-a omogućava aktiviranje i jačanje kognitivnih veština putem neuroplastičnosti.

Igranje CogniFit-ove igrice Mahjong aktivira određene neuronske veze. Ponavljanje ovog obrasca pomaže u stvaranju novih sinapsi i neuronskih veza koje tako oporavljaju slabe ili oštećene kognitivne funkcije.

Igrica za mozak Mahjong je dizajnirana da stimuliše potencijal nervnog sistema.

Cilj ove igre je da uklonite sve pločice sa table.

Budite pažljivi, možete da uklonite pločice samo ako su one slobodne i nema drugih pločica sa njihove leve i desne strane.

U donjem delu ekrana su vam na raspolaganju pomoć i korisne informacije.

Zašto je Mahjong tako popularan? - Istorija

Mahjong se pojavio u vreme dinastije Sung (960-1279. godine), ali igrica nije stigla na zapad sve do 20. veka. Veruje se da je Joseph Babcock doneo igru u SAD 1920. godine i da ja ona brzo postala popularna. Objavio je pravila i nekoliko kompanija je kasnije napravilo pličice za igru. Zatim je igrica postala popularna širom zemlje.

Kineska vlada je 1940. godine zabranila mahjong, tvrdeći da je to kapitalistička igra jer su se igrači ponekad kockali i želeli su da samo elita igra ovu igru, jer su se bojali da bi seljaci razvili svoje mentalne kapacitete igranjem ove igre. Zabrana igre je ukinuta 1985. godine. Postala je veoma popularna zbog dizajna pločica. CogniFit-ovi naučnici su razvili igricu za poboljšanje različitih kognitivnih sposobnosti na osnovu ove popularne igre koju mnogi ljudi poznaju i vole.

Kako igrica za mozak "Mahjong" može da poboljša vaše kogntivne veštine?

Dokazano je da, uz konstantan trening, vežbe CogniFit-a za stimulaciju mozga omogućavaju aktiviranje i jačanje kognitivnih veština uz neuroplastičnost.

Trening uz igricu za mozak Mahjong stimuliše određene neuronske veze po određenom šablonu. Ponavljanje ovog šablona kroz uporan trening može da pomogne u stvaranju novih sinapsi i neuronskih veza, što će dalje omogućiti oporavak oštećenih i oslabljenih kognitivnih funkcija.

Ovu igricu za mozak može igrati bilo ko, ko želi da testira i poboljša svoje kognitivne veštine..

1. NEDELJA

2. NEDELJA

3. NEDELJA

Neuronske Veze CogniFit

Neuronske Veze CogniFit

Šta se dešava ako ne trenirate svoje kognitivne veštine?

Naš mozak je programiran da čuva svoje neurone i resurse, tako da on automatski eliminiše neuronske veze koje ne koristi često. Ako ne koristimo određenu kognitivnu veštinu često, mozak prestaje da šalje potrebne resurse i neuronske veze postaju sve slabije i slabije. Zbog ovog slabljena neuronskih veza postaje nam teže da koristimo datu kognitivnu veštinu, zbog čega nam može biti teže i da obavljamo neke svakodnevne aktivnosti.

Molimo Vas da ukucate svoju email adresu