O Kolačićima na ovom sajtu

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaše onlajn iskustvo. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, a niste promenili podešavanja u vezi sa kolačićima, pretpostavljamo da se slažete sa našom upotrebom kolačića. Za više informacija o tome kako da promenite podešavanja u vezi sa kolačićima, posetite našu stranicu politika upotrebe kolačića.

Izaberite svoju platformu i kupite
Isprobajte na mesec dana besplatno uz 10 licenci...
Čemu služi nalog?
Dobro došli u CogniFit! Dobro došli u CogniFit Istraživanje! CogniFit Healthcare CogniFit Employee Wellbeing

Napravićete lični nalog. Ova vrsta naloga je stvorena kako bi vam pomogla da ispitate i trenirate svoje kognitivne veštine.

Napravićete nalog za upravljanje pacijentima. Ovaj nalog je dizajniran da pomogne zdravstvenim radnicima (lekari, psiholozi...) u dijagnostici i kognitivnoj stimulaciji.

Napravićete porodični nalog. Ovaj nalog je dizajniran da omogući članovima vaše porodice pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za istraživanje. Ovaj nalog je posebno stvoren kako bi pomogao istraživačima u studijama koje žele da obave u oblasti kognicije.

Napravićete nalog za upravljanje učenicima. Ovaj nalog je dizajniran kako bi omogućio vašim učenicima pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za upravljanje preduzećem. Ovaj nalog je dizajniran da omogući vašim zaposlenima pristup CogniFit evaluacijama i obuci.

Napravićete nalog programera. Ovaj nalog je dizajniran da integriše CogniFit proizvode u vašu kompaniju.

loading

Za korisnike od 16 godina i starije. Deca mlađa od 16 godina mogu da koriste CogniFit zajedno sa roditeljem, ako i roditelj ima nalog na platformi za porodice.

Klikom na Prijavi Se ili korišćenjem CogniFit-a, potvrđujete da ste pročitali, razumeli i složili se sa CogniFit korišćenja i sa Privatnosti.

corporativelanding_LANDING-SCRAMBLED_00_social_picture
  • Igrajte igricu "Razbacan Unaokolo" onlajn i poboljšajte svoje kognitivne veštine

  • Zabavite se uz ovaj trening.

  • Stimulišite svoju auditivnu percepciju uz ovu igru.

Započni Sada

Igrica za Mozak "Razbacan Unaokolo": Šta je?

Igrica "Razbacan unaokolo"je odličan način da trenirate svoju auditivnu percepciju, fokusiranje pažnje i vizuelnu percepciju. Igrica za trening uma kao što je Razbacan unaokolo može biti veoma stimulativna i zahtevna. Cilj igre je prepoznati zvuk odabirom slike koja odgovara tom zvuku.

Ova igra je osmišljena da stimuliše našu auditivnu percepciju koristeći različite i složene zvučne stimuluse, koji otežavaju razlikovanje slika. To je igra koja se prilagođava nivou korisnika, a pogodna je za sve korisinike od 7 godina i starije. Zato je igrica Razbacan unaokolo savršen izbor za one koji žele da stimulišu um i da poboljšaju kognitivne sposobnosti.

Igrice za trening uma CogniFit-a kao što je Razbacan unaokolo nam omogućavaju da treniramo vizuelnu percepciju i stimulišemo kognitivne sposobnosti putem neuroplastičnosti.

Cilj igre je utvrditi o kom zvuku se radi i odabrati sliku koja odgovara tom zvuku.

Kako budete napredovali kroz igricu, zvukove je teže prepoznati.

Slike će takođe postati izobličene kako budete napredovali kroz igricu i biće teže izabrati pravu sliku.

Zašto je igrica Razbacan Unaokolo tako popularna?

CogniFit je želeo da napravi igricu koja trenira auditivnu percepciju, a bazira se na audio igricama iz 1970-ih godina. Neuropsiholozi CogniFit-a želeli su dodaju i vizuelni efekat, pa su odlučili da spoje slagalicu vizuelnog tipa sa zvukovima koji se teško mogu odgonetnuti.

Nakon proučavanja nekoliko klasičnih igara, CogniFit je uspeo da spoji auditivnu i vizuelnu percepciju kao glavne elemente i takođe uključi i fokusiranje pažnje, koje se istovremeno može trenirati. Razbacan unaokolo je jedna od CogniFit-ovih igara koja istovremeno trenira nekoliko kognitivnih sposobnosti na jedan zabavan način.

Kako igrica "Razbacan Unaokolo" može da poboljša moje kognitivne sposobnosti?

Igranje igrica kao što je Razbacan unaokolo stimuliše određene neuronske veze po određenom šablonu. Ponavljanje ovog šablona kroz uporan trening može da pomogne u stvaranju novih sinapsi i neuronskih veza, što će dalje omogućiti oporavak oštećenih i oslabljenih kognitivnih funkcija. Igrica Razbacan unaokolo ima za cilj stimulaciju sposobnosti vezanih za fokusiranje pažnje i vizuelnu percepciju.

1. NEDELJA

2. NEDELJA

3. NEDELJA

Grafički prikaz neuronske mreže nakon 3 nedelje.

Grafički prikaz neuronske mreže nakon 3 nedelje.

Šta se dešava kada ne treniram svoje kognitivne sposobnosti?

Mozak funkcioniše na način na koji štedi resurse, i uništava veze koje se ne koriste. Dakle ako ne koristimo određenu kognitivnu sposobnost, mozak prestaje da šalje resurse za aktiviranje neurona i zato ona postaje sve slabija i slabija. Zbog toga nam je sve teže da koristimo tu kognitivnu sposobnost i sve smo manje uspešni u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Molimo Vas da ukucate svoju email adresu