O Kolačićima na ovom sajtu

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaše onlajn iskustvo. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, a niste promenili podešavanja u vezi sa kolačićima, pretpostavljamo da se slažete sa našom upotrebom kolačića. Za više informacija o tome kako da promenite podešavanja u vezi sa kolačićima, posetite našu stranicu politika upotrebe kolačića.

Izaberite svoju platformu i kupite
Isprobajte na mesec dana besplatno uz 10 licenci...
Čemu služi nalog?
Dobro došli u CogniFit! Dobro došli u CogniFit Istraživanje! CogniFit Healthcare Unapredite svoju kompaniju uz CogniFit! CogniFit Employee Wellbeing

Napravićete lični nalog. Ova vrsta naloga je stvorena kako bi vam pomogla da ispitate i trenirate svoje kognitivne veštine.

Napravićete nalog za upravljanje pacijentima. Ovaj nalog je dizajniran da pomogne zdravstvenim radnicima (lekari, psiholozi...) u dijagnostici i kognitivnoj stimulaciji.

Napravićete porodični nalog. Ovaj nalog je dizajniran da omogući članovima vaše porodice pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za istraživanje. Ovaj nalog je posebno stvoren kako bi pomogao istraživačima u studijama koje žele da obave u oblasti kognicije.

Napravićete nalog za upravljanje učenicima. Ovaj nalog je dizajniran kako bi omogućio vašim učenicima pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za upravljanje preduzećem. Ovaj nalog je dizajniran da omogući vašim zaposlenima pristup CogniFit evaluacijama i obuci.

Napravićete nalog programera. Ovaj nalog je dizajniran da integriše CogniFit proizvode u vašu kompaniju.

loading

Za korisnike od 16 godina i starije. Deca mlađa od 16 godina mogu da koriste CogniFit zajedno sa roditeljem, ako i roditelj ima nalog na platformi za porodice.

Klikom na Prijavi Se ili korišćenjem CogniFit-a, potvrđujete da ste pročitali, razumeli i složili se sa CogniFit korišćenja i sa Privatnosti.

Skenirajte donji KR sa svojim telefonom da biste se registrovali preko naše mobilne aplikacije za vrhunsku pogodnost i pristup u pokretu!

Poboljšajte svoje iskustvo!

Ako nemate svoj mobilni pri ruci, registrujte se ovde

Preuzmite našu aplikaciju kako biste je koristili na ovom uređaju i uživajte

Huawei App Gallery

Ako nemate svoj mobilni pri ruci, registrujte se ovde

corporativelanding_LANDING-MIX_AND_MATCH-00_social_picture
  • Igrajte igricu "Pronađi istu sliku" onlajn i poboljšajte svoje kognitivne veštine

  • Dobijte pristup ovom naučnom alatu za kognitivni trening

  • Pružite izazov svom mozgu

Započni Sada

Igrica za Mozak "Pronađi istu sliku": Šta je?

Pronađi istu sliku je igrica za mozak koja trenira inhibiciju, vizuelnu percepciju i brzinu obrade podataka. Cilj je pronaći predmete na ekranu i kliknuti na one koji su isti kao predmet koji se nalazi u centru što je brže moguće.

Cilj je da što brže uparite sve predmete koji se pojavljuju i da kliknete na one koji su identični kao predmet koji se nalazi u centru.

Kako igrica bude postajala teža biće vam sve teže da pronađete parove, jer će slike nestati.

Na višim nivoima javljaće se više slika i morate da upamtite pravu sliku.

Zašto je igrica Pronađi istu sliku toliko popularna?

Igrice uparivanja su igrice koje stimulišu mentalnu agilnost. To su obično igrice u kojima se ponavlja određeni šablon. Moramo da prepoznamo neki oblik i da reagujemo brzo u skladu sa uputstvima.

Postoji mnogo različitih varijanti igrica uparivanja, od igrica sa rečima, do matematičkih simbola i sličica kao što je to igrica Pronađi istu sliku. CogniFit, po ugledu na igrice ovog tipa, je razvio ovu onlajn igricu za stimulaciju različitih kognitivnih sposobnosti i to na zabavan način.

Kako igrica za mozak "Pronađi istu sliku" može da poboljša vaše kogntivne veštine?

Igranje igrica kao što je igrica Pronađi istu sliku CogniFit-a stimuliše neuronsku mrežu po određenom šablonu. Ponavljanje tog šablona i konstantan trening, mogu da pomognu u stvaranju novih sinapsi, a neuronske veze i kognitivne funkcije se obnavljaju.

Igrica Pronađi istu sliku pomaže u treniranju inhibicije i vizuelne percepcije. Stimulacija ovih sposobnosti može da pomogne u stvaranju novih sinapsi, a neuronske mreže se mogu menjati i poboljšati kognitivne funkcije.

1. NEDELJA

2. NEDELJA

3. NEDELJA

Grafički prikaz neuronske mreže nakon 3 nedelje.

Grafički prikaz neuronske mreže nakon 3 nedelje.

Šta se dešava ako ne trenirate svoje kognitivne veštine?

Mozak funkcioniše na način na koji štedi resurse, i uništava veze koje se ne koriste. Dakle ako ne koristimo određenu kognitivnu sposobnost, mozak prestaje da šalje resurse za aktiviranje neurona i zato ona postaje sve slabija i slabija. Zbog toga nam je sve teže da koristimo tu kognitivnu sposobnost i sve smo manje uspešni u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Molimo Vas da ukucate svoju email adresu