O Kolačićima na ovom sajtu

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaše onlajn iskustvo. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, a niste promenili podešavanja u vezi sa kolačićima, pretpostavljamo da se slažete sa našom upotrebom kolačića. Za više informacija o tome kako da promenite podešavanja u vezi sa kolačićima, posetite našu stranicu politika upotrebe kolačića.

Izaberite svoju platformu i kupite
Isprobajte na mesec dana besplatno uz 10 licenci...
Čemu služi nalog?
Dobro došli u CogniFit! Dobro došli u CogniFit Istraživanje! CogniFit Healthcare CogniFit Employee Wellbeing

Napravićete lični nalog. Ova vrsta naloga je stvorena kako bi vam pomogla da ispitate i trenirate svoje kognitivne veštine.

Napravićete nalog za upravljanje pacijentima. Ovaj nalog je dizajniran da pomogne zdravstvenim radnicima (lekari, psiholozi...) u dijagnostici i kognitivnoj stimulaciji.

Napravićete porodični nalog. Ovaj nalog je dizajniran da omogući članovima vaše porodice pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za istraživanje. Ovaj nalog je posebno stvoren kako bi pomogao istraživačima u studijama koje žele da obave u oblasti kognicije.

Napravićete nalog za upravljanje učenicima. Ovaj nalog je dizajniran kako bi omogućio vašim učenicima pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za upravljanje preduzećem. Ovaj nalog je dizajniran da omogući vašim zaposlenima pristup CogniFit evaluacijama i obuci.

Napravićete nalog programera. Ovaj nalog je dizajniran da integriše CogniFit proizvode u vašu kompaniju.

loading

Za korisnike od 16 godina i starije. Deca mlađa od 16 godina mogu da koriste CogniFit zajedno sa roditeljem, ako i roditelj ima nalog na platformi za porodice.

Klikom na Prijavi Se ili korišćenjem CogniFit-a, potvrđujete da ste pročitali, razumeli i složili se sa CogniFit korišćenja i sa Privatnosti.

  • Igrajte "Pasijans" na mreži i pomozite da poboljšate svoje kognitivne veštine.

  • Zabavite se sa ovim resursom za trening mozga.

  • Podstaknite svoje planiranje ovom igrom.

Započni Sada

Igra za mozak "Solitaire": Od čega se sastoji?

Solitaire je odličan način da izazovete svoje kratkoročno pamćenje, ažurirate i planirate. Glavni cilj je da se sve karte pomere do temelja u rastućem redosledu, počevši od asa i završavajući sa kraljem. Špil koji je postavljen licem nadole koristi se za izvlačenje karata kada više ne možemo da pravimo poteze.

Ova igra je dizajnirana da stimuliše naše planiranje i ažuriranje. Pogodan je za sve uzraste, a njegov dizajn ga čini posebno atraktivnim. Solitaire je savršena igra za stimulisanje uma i jačanje kognitivnih veština.

Igre uma kao što je CogniFit's Solitaires omogućavaju nam da treniramo veštinu kratkoročnog pamćenja i pomažu u stimulisanju kognitivnih sposobnosti kroz neuroplastičnost.

Cilj igre je sortirati karte prema njihovoj boji i brojevima.

Kako budete napredovali, neke karte će nestati.

Na višim nivoima, broj karata će se povećati, tako da ćete morati bolje da planirate svoje poteze.

Zašto su igre poput „Solitaire“ tako popularne? - Istorija

Solitaire datira iz 18. veka sa prvim referencama u nemačkoj knjizi pod nazivom Das neue Konigliche L'Hombre-Spiel iz 1783. U toj referenci izgleda da je to bila takmičarska kartaška igra, međutim, zapravo se čini da je igra nastala u Švedska jer postoji mnogo knjiga o igrama strpljenja iz 19. veka koje pominju pasijans.

Postoji mnogo oblika pasijansa, najklasičniji se zove Klondike i koristi se u kompjuterskoj i mobilnoj verziji. CogniFit, videvši da je to igra sa toliko istorije i svestranosti, odlučio je da napravi klasičnu igru sa posebnim detaljima za treniranje raznih kognitivnih veština kao što su kratkoročno pamćenje, planiranje i praćenje.

Kako igra uma „Solitaire“ poboljšava moje kognitivne veštine?

Neprestano igranje i dosledno treniranje sa CogniFit-ovim pasijansom stimuliše specifičan obrazac neuronske aktivacije. Ovaj obrazac pomaže neuronskim krugovima da se reorganizuju i oporave oslabljene ili oštećene kognitivne funkcije.

Igra Solitaire nastoji da stimuliše veštine vezane za planiranje. Dosledno stimulisanje ovih veština može pomoći neuronskim krugovima da se reorganizuju i poboljšaju kognitivne funkcije, kao i da stvore nove sinapse.

Šta se dešava kada ne treniram svoje kognitivne sposobnosti?

Ako se kognitivna veština normalno ne koristi, mozak ne obezbeđuje resurse za taj obrazac aktivacije neurona, pa postaje sve slabiji. Ako ne treniramo tu kognitivnu funkciju, postajemo manje efikasni u našim svakodnevnim aktivnostima.

Molimo Vas da ukucate svoju email adresu