O Kolačićima na ovom sajtu

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaše onlajn iskustvo. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, a niste promenili podešavanja u vezi sa kolačićima, pretpostavljamo da se slažete sa našom upotrebom kolačića. Za više informacija o tome kako da promenite podešavanja u vezi sa kolačićima, posetite našu stranicu politika upotrebe kolačića.

Izaberite svoju platformu i kupite
Isprobajte na mesec dana besplatno uz 10 licenci...
Čemu služi nalog?
Dobro došli u CogniFit! Dobro došli u CogniFit Istraživanje! CogniFit Healthcare CogniFit Employee Wellbeing

Napravićete lični nalog. Ova vrsta naloga je stvorena kako bi vam pomogla da ispitate i trenirate svoje kognitivne veštine.

Napravićete nalog za upravljanje pacijentima. Ovaj nalog je dizajniran da pomogne zdravstvenim radnicima (lekari, psiholozi...) u dijagnostici i kognitivnoj stimulaciji.

Napravićete porodični nalog. Ovaj nalog je dizajniran da omogući članovima vaše porodice pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za istraživanje. Ovaj nalog je posebno stvoren kako bi pomogao istraživačima u studijama koje žele da obave u oblasti kognicije.

Napravićete nalog za upravljanje učenicima. Ovaj nalog je dizajniran kako bi omogućio vašim učenicima pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za upravljanje preduzećem. Ovaj nalog je dizajniran da omogući vašim zaposlenima pristup CogniFit evaluacijama i obuci.

Napravićete nalog programera. Ovaj nalog je dizajniran da integriše CogniFit proizvode u vašu kompaniju.

loading

Za korisnike od 16 godina i starije. Deca mlađa od 16 godina mogu da koriste CogniFit zajedno sa roditeljem, ako i roditelj ima nalog na platformi za porodice.

Klikom na Prijavi Se ili korišćenjem CogniFit-a, potvrđujete da ste pročitali, razumeli i složili se sa CogniFit korišćenja i sa Privatnosti.

corporativelanding_GMAT-EXAM-CORP_social_picture
  • Pristup programu za personalizovanu kognitivnu stimulaciju u pripremi za ispit

  • Aktivira kognitivne veštine koje se koriste u pripremanju standardizovanog ispita

  • Dobijte detaljni izveštaj o rezultatima i napretku

Započni Sada
loading

CogniFit: Lider u Treningu Mozga u Pripremi za Standardizovani Ispit

CogniFit je vodeći kognitivni program za trening i pripremu za polaganje standardizovanih ispita. Dobar rezultat na ispitima je od ključnog značaja za naše obrazovanje, kao i za našu buduću karijeru. Bez obzira na to koji je ispit konkretno u pitanju, moramo da učimo i da se dobro pripremimo za ispit kako bismo dobili dobre rezultate. Ne može svako sa istom lakoćom da upamti i savlada sve naučene informacije. Da bismo vreme uloženo u učenje maksimalno iskoristili, pored okruženja i dobrih tehnika u učenju, takođe su nam potrebne i dobro razvijene kognitivne veštine koje se koriste u učenju. CogniFit nudi poseban program treninga za pripremu ispita i fokusira se na poboljšanje kognitivnih veština koje se koriste u učenju.

Kada učimo, mi koristimo sve svoje kognitivne veštine, ali neke od njih su bitnije od drugih. CogniFit-ov trening za pripremu ispita se fokusira na kognitivne veštine koje su najbitnije za učenje: Planiranje, brzina obrade podataka, radna memorija i neverbalna memorija. U svakom slučaju, potrebno je da znate da CogniFit ne može da zameni učenje, već je odličan dodatni alat kada pripremate ispit.

CogniFit-ov trening za pripremu za polaganje ispita je namenjen deci, tinejdžerima, odraslim i starijim osobama. Svaki ispit je važan i bitno nam je da iskoristimo sve mogućnosti da bolje učimo i ostvarimo bolje rezultate. Kognitivni trening koji nudi CogniFit je savršen za polaganje standardizovanih testova, a može se koristiti kao pomoć u polaganju bilo kakvih testova.

Uspešnost CogniFit-ovih aktivnosti je naučno dokazana, a sprovedene studije o uspešnosti su obavljene od strane nezavisnih institucija. Pored toga, CogniFit-ov softver automatski prilagođava aktivnosti i težinu aktivnosti potrebama korisnika. Rezultat toga je plan treninga koji se menja kako treniramo i napredujemo, a samim tim možemo da optimiziramo rezultate.

Možemo da obavljamo trening sa različitih uređaja sa internet konekcijom: računara, tableta i pametnog telefona. Putem različitih igrica za kognitivnu stimulaciju i zadatka za kognitivnu procenu, CogniFit-ov trening za pripremu za polaganje standardizovanih ispita nastoji da poboljša glavne kognitivne veštine koji su bitne za učenje i pripremanje ispita.

Za koga je?

Učenje za polaganje standardizovanih testova je vrlo važno, ali i komplikovano, tako da nam je ponekad potrebna pomoć. CogniFit nudi platformu koja je posebno stvorena za naše potrebe:

Ljudi koji žele da lakše savladavaju gradivo

Stimulacija kognitivnih veština koje se koriste u učenju i pripremi za polaganje ispita

Kada se pripremamo za polaganje ispita, potrebna nam je pomoć, naročito ako se radi o prijemnim ispitima, jer od tih ispita zavisi naša budućnost, na koji fakultet idemo (diploma koju dobijamo) ili posao u budućnosti. Za vrlo važne ispite, nije samo bitno provesti sate u učenju, potrebno je da upamtimo veliku količinu informacija, kao i da isplaniramo vreme. Ako želite da poboljšate kognitivne veštine koje se koriste u ovim aktivnostima, možete da napravite nalog na CogniFit-u, ako imate 16 godina ili više.

Zdravstveni Stručnjaci

Za poboljšanje kognitivnih veština mojih pacijenata

Zdravstveni stručnjaci često rade sa ljudima koji imaju poteškoće u učenju ili su ostvarili loš uspeh u školi. U tom slučaju, možemo koristiti platformu za zdravstvene stručnjake putem koje možemo da upravljamo treningom pacijenata i da vidimo njihove rezultate. Pored toga, pacijenti mogu da obavljaju trening, u ordinaciji, kao i kod kuće (kognitivna tele-stimulacija).

Porodica i negovatelji

Poboljšanje kognitivnih veština članova porodice

Kao roditeljima ili članovima porodice, jedna od najvećih briga je da naše dete ili član porodice bude dobar učenik. Nažalost, ponekad nemamo dovoljno sredstava da im pomognemo na način na koji bismo voleli i koji im je potreban. CogniFit-ova platforma za porodice nam omogućava da upravljamo treningom deteta ili člana porodice kako bismo poboljšali njihove kognitivne veštine vezane za učenje. Možemo da vidimo njihove rezultate i aktivnost sa našeg naloga. CogniFit-ovu platformu za porodice mogu da koriste deca uzrasta od 7 godina i starija.

Škole i školsko osoblje

Poboljšanje kognitivnih veština mojih učenika.

Neki učenici imaju poteškoće u učenju, naročito kada se pripremaju ispit. Ove poteškoće postaju sve izraženije kako ispiti postaju teži, kao što su to prijemni ispiti. Iako nas škola priprema za ispit, potrebna nam je pomoć u učenju. Putem platforme za škole, moći ćemo da pomognemo učenicima da razvijaju svoje kognitivne sposobnosti koje se koriste u učenju, možemo da upravljamo njihovim aktivnostima, kao i da vidimo njihove rezultate.

Istraživači i naučnici

Ispitivanje efekata kognitivnog treninga na pripremanje prijemnog ispita

Neuronaučnici i istraživači traže načine da izvuku maksimalnu korist od uloženog truda, a i žele da saznaju sve o tome kako mozak radi i kako učimo. CogniFit-ova platforma za istraživače vam omogućava da upravljate onlajn kognitivnom stimulacijom učesnika istraživanja i da saznate više o kognitivnim sposobnostima i njihovom udelu u pripremanju ispita. Takođe možemo da napravimo i kontrolnu grupu, a učesnici ove grupe će imati drugačiji trening.

Trenirane kognitivne veštine

Kada učimo za pismeni zadatak ili za pripremu prijemnog ispita na fakultet, potrebno je uložiti mnogo truda i rada. Učenje za prijemni je vrlo bitno. Ako želimo da budemo sigurni da možemo da ostvarimo uspeh i da dobijemo bolje ocene, potrebno je da iskoristimo sve prilike za poboljšanje koje nam se pružaju. CogniFit-ov trening za pripremu za ispit ima za cilj jačanje područja našeg mozga koja su vezana za kognitivne sposobnosti koje se koriste u učenju.

Pamćenje

Sposobnost da upamtimo ili koristimo nove informacije i da se prisetimo informacija iz prošlosti. Pamćenje nam omogućava da pamtimo informacije, da pamtimo događaje iz prošlosti i da ih koristimo u budućnosti. Učenje je ključni proces u pamćenju jer nam omogućava da upamtimo nove informacije ili da izmenimo već postojeće informacije koje smo prethodno upamtili. Nakon ovakvog pamćenja i čuvanja podataka, takav podatak se može koristiti u budućnosti. Hipokampus je osnovna moždana struktura u ovom procesu i ona se aktivira tokom spavanja kako bi se utvrdilo znanje stečeno tokom dana.

Radna Memorija

Sposobnost da privremeno upamtimo i manipulišemo informacijama kako bismo obavljali složenije kognitivne zadatke. Kada učimo, moramo da budemo u stanju da upamtimo informacije i da ih povežemo sa činjenicama koje smo prethodno naučili.

Neverbalna memorija

Sposobnost za razumevanje, pamćenje i prisećanje podataka koje nisu reči, kao što su to lica, oblici, slike, melodije i zvukovi, pisani simboli itd. Kada učimo mi pravimo mapu podataka koje pamtimo, a potrebno je i da upamtimo kako su ti podaci povezani i njihove međusobne odnose i ostalo.

Rasuđivanje

Sposobnost da uspešno koristimo (organizujemo, povežemo, itd.) primljene informacije. Putem izvršnih funkcija možemo da koristimo primljene informacije kako bismo ostvarili složene ciljeve. Ovaj niz superiornih procesa nam omogućava da se povežemo, razvrstamo i planiramo ideje ili aktivnosti u skladu sa potrebama koje nam se nameću. One nam omogućavaju da budemo fleksibilni i da se prilagođavamo okruženju. Izvršne funkcije nam omogućavaju da budemo uspešni u svakodnevnom životu, da rešavamo probleme i da dostignemo ciljeve, čak i ako moramo da menjamo prvobitni plan.

Planiranje

Sposobnost da isplaniramo najbolji način da obavimo zadatak ili postignimo cilj. Ovaj mentalni proces nam omogućava da odredimo potrebne radnje za postizanje cilja, da odlučimo o redosledu obavljanja aktivnosti, da na svaki zadatak usmerimo neophodan kognitivni napor i da smislimo plan. Kada spremamo obiman ispit, potrebno je da dobro isplaniramo vreme i da se dobro organizujemo.

Brzina Obrade Podataka

To je brzina kojom osoba prima i reaguje na informacije koje dobija, bez obzira na to da li su to vizuelne informacije (slova i brojevi), auditivne (govor) ili su u pitanju pokreti. Vreme koje prođe od primanja stimulusa do trenutka kada na taj stimulus odgovorimo. Ako brzo obrađujemo podatke koje primamo, možemo i više podataka da upamtimo, tako da je ovo veština koja je od velike koristi tokom učenja.

Šta dobijam od CogniFit treninga mozga?

CogniFit-ov trening za pripremu za ispit za krajnji cilj ima pružanje potrebne podrške za poboljšanje uspeha u učenju i da nas na pravi način pripremi za polaganje ispita, da nam pomogne da dobijemo bolje ocene i da imamo više opcija u budućnosti. CogniFit-ov trening ima za cilj:

  • Menjanje načina na koji određena moždana područja funkcionišu. Pravilna kognitivna stimulacija koristi prednosti neuroplastičnosti da menja neuronske veze i poboljša kognitivnu funkciju i sposobnost učenja.
  • Jačanje kognitivnih veština koje se koriste u učenju. Ako poboljšamo neuronske veze putem kognitivnog treninga, možemo da poboljšamo i sposobnost učenja, kao i da maksimalno iskoristimo vreme uloženo u učenje.
  • Poboljšanje uspeha u školi i bolje šanse za buduće zaposlenje. Ako uspemo da optimiziramo vreme uloženo u učenje i pripremu ispita, možemo da ostvarimo bolji uspeh u školi.
  • Povećanje samopouzdanja i bolji društveni odnosi. Ako optimiziramo vreme koje posvećujemo učenju, imaćemo više vremena koje možemo da posvetimo sebi, nećemo više biti nesigurni, nervozni oko ispita, i možemo da povećamo samopouzdanje. Sve ovo pozitivno utiče na naš društveni život i zdravlje.

Kako poboljšava moju kognitivnu funkciju?

Kada obavljamo neku od aktivnosti za kognitivnu stimulaciju, naš mozak jača neuronske veze potrebne za obavljanje te aktivnosti. Ako su ojačane ove neuronske veze, naš mozak lakše odgovara na situaciju kada se sledeći put sa njom bude bio suočio. Dakle, kada se mozak pravilno stimuliše putem aktivnosti za kognitivnu stimulaciju, on dalje može koristiti te ojačane veze da bi lakše obavljao druge aktivnosti, kao što je to učenje. Drugim rečima, ako se ojačaju kognitivne sposobnosti koje se koriste tokom učenja, možemo da optimiziramo vreme uloženo u učenje.

Naš mozak može da se prilagođava različitim situacijama zahvaljujući neuroplastičnosti, koja je takođe poznata i kao plastičnost mozga. Neuroplastičnost se odnosi na sposobnost našeg mozga da se prilagodi stimulaciji, aktivnostima i iskustvima tako što jača neuronske veze. Mozak tumači da su kognitivne sposobnosti koje često koristi potrebne. Ako putem kognitivne stimulacije pokazujemo mozgu da su kognitivne sposobnosti koje se koriste tokom učenja korisne, on može da jača neuronske veze koje su vezane za ove kognitivne sposobnosti. Konačno, kognitivne veštine koje se koriste u učenju će ojačati i moći ćemo maksimalno da iskoristimo vreme posvećeno učenju.

CogniFit nudi trening za pripremanje ispita koji na jedan rigorozan i ozbiljan način stimuliše ove kognitivne veštine, što ga čini odličnim alatom za pomoć u učenju.

Prednosti

Važno je da trening koji obavljamo za jačanje kognitivnih sposobnosti bude kvalitetan i efikasan. CogniFit ima određene prednosti:

Lak za upotrebu

CogniFit je veoma jednostavan za upotrebu, jer se većina procesa treninga obavlja automatski. Jednostavno možete samo da idete na platformu i započnete trening. Ovo nam omogućava da se fokusiramo na trening, i da ne moramo da razmišljamo o rezultatima i prikupljanju podataka. Možete da koristite CogniFit čak i ako nemate iskustva sa tehnologijom ili prethodnog znanja u oblasti neurologije.

Vrlo Zabavan

CogniFit-ov trening za pripremanje ispita ima zanimljiv dizajn, koji podstiče motivaciju. Učenje ponekad može biti dosadno i monotono i zato CogniFit nastoji da održava motivaciju tokom treninga i učenja, a takođe se služi i zabavnim igricama. Jedan zabavan način kao pomoć u učenju.

Interaktivni i Vizuelni Format

Uputstva za aktivnosti CogniFit-a su precizna i jasna. Pored toga, predstavljena su na jedan interaktivan način, što pomaže u njihovom razumevanju. Ako od samog početka lako razumemo aktivnost, neće nam biti teško da tu aktivnost obavimo.

Detaljan izveštaj sa rezultatima

Kada obavljamo kognitivni trening, da bismo ostali motivisani i da bismo bolje obavljali trening, potrebno je da dobijemo i rezultate i analizu tih rezultata. Na kraju svakog treninga, moći ćemo da vidimo da li smo poboljšali rezultat za neku od kognitivnih sposobnosti ili ne. Pored toga, možemo u svakom trenutku da vidimo ostvarene rezultate putem naloga.

Napredak

CogniFit čuva naše kognitivne podatke kako bi prilagodio plan treninga našim potrebama. Osim toga, možemo da pregledamo ostvarene rezultate u bilo koje vreme i da proverimo ostvareni napredak. To nam omogućava da vidimo da li postoji poboljšanje i da vidimo napredak koji smo ostvarili od početka treninga.

Prilagođen svakom korisniku

CogniFit nudi personalizovani trening, što znači da su težina i tip aktivnosti prilagođene posebnim potrebama i osobinama svakog korisnika. To znači da je svaki program treninga jedinstven i da dve različite osobe sa različitim potrebama imaju dva potpuno različita programa treninga. Možemo da treniramo kognitivne sposobnosti koje se koriste u učenju na jedan savršen način.

Tele-stimulacija

Možemo pristupiti CogniFit-ovim aktivnostima putem računara, tableta ili pametnog telefona sa internet konekcijom. Tako da možemo da obavljamo aktivnosti, kako u ordinaciji, tako i iz sopstvenog doma (kognitivna tele-stimulacija).

Šta se dešava ako ne trenirate kognitivne veštine?

Kao što jačamo mozak kada ga stimulišemo, takođe se može desiti da on slabi kada ne stimulišemo određene funkcije. Tako da ako ne treniramo kognitivne sposobnosti koje se koriste u učenju i spremanju ispita, naš mozak šalje manje resursa za obavljanje tih sposobnosti. Uz manje resursa, te kognitivne sposobnosti su manje efikasne, i kao rezultat, mogu se lako javiti poteškoće u pripremanju ispita.

Sa druge strane, kada treniramo kognitivne sposobnosti vezane za učenje i pripremu ispita, možemo poboljšati kognitivno stanje i ostvarene rezultate u školi. CogniFit-ov trening za pripremu ispita sadrži aktivnosti usmerene na stimulaciju ovih kognitivnih sposobnosti i neuronskih veza.

Koliko vremena je potrebno da posvetim CogniFit-u?

Kako postoje ljudi koji su u stanju da brzo upamte lekciju i koji ne moraju da posvećuju mnogo vremena učenju, a i drugi kojima su potrebni sati da bi savladali istu lekciju, samim tim vreme koje je je potrebno posvetiti CogniFit-ovom treningu varira od osobe do osobe. Potrebno je trenirati najmanje 1 dnevno, 3 dana nedeljno, a može se povećati intenzitet treninga u skladu sa potrebama određene osobe.

Svaki trening traje oko 15 minuta i sastoji se od tri aktivnosti: 2 igrice za kognitivnu stimulaciju i 1 zadatka za procenu. CogniFit može da poboljša kognitivne sposobnosti na jedan personalizovan način, kao i da nam pokaže poboljšanje i rezultate koje smo ostvarili.

CogniFit je jedinstven

CogniFit je vodeći program za kognitivnu stimulaciju za pripremu za ispit. Standardizovane, multi-dimenzionalne aktivnosti ovog treninga su dizajnirane da nam pomognu da ojačamo kognitivne sposobnosti koje se koriste u učenju i spremanju za ispit.

CogniFit-ov patentirani ITS™ (Individualizovani Sistem Treninga) prilagođava težinu svakog nivoa dok osoba trenira. Ovu patentiranu tehnologiju je dizajnirao tim naučnika koji istražuju najnovija otkrića i napretke u ovoj oblasti.

Činjenica da se aktivnosti i njihova težina automatski prilagođavaju našim potrebama je od suštinskog značaja, jer na taj način možemo da izvučemo maksimalnu korist iz treninga. CogniFit može da se fokusira na naše slabosti, a da održava naše prednosti jakim. Plan treninga je personalizovan i samim tim jedinstven i prilagođen našim potrebama.

CogniFit koristi podatke koje prikuplja tokom treninga za analizu rezultata, a zatim prilagođava trening našim potrebama. Osim toga, posle svakog treninga, dobijamo detaljan izveštaj sa rezultatima. Na ovaj način, možemo da saznamo kakvo je naše trenutno kognitivne stanje, da uporedimo rezultate sa rezultatima na početku treninga, da saznamo da li postoji napredak itd.

Za pravilnu kognitivnu stimulaciju i pripremanje za polaganje ispita, nije dovoljno obavljati bilo kakvu onlajn aktivnost. Potrebno je na pravi način izaberemo aktivnost i da težina zadatka bude prilagođena našem kognitivnom stanju. CogniFit-ove aktivnosti, čija je uspešnost naučno potvrđena, prilagođavaju težinu automatski tako da ne moramo da brinemo o tome. Dakle, možemo da obavljamo trening na jedan rigorozan, sistematski i multidisciplinarni način, a da ne moramo da brinemo o tome da li trening obavljamo kako treba.

Korisnički Servis

Ukoliko imate bilo koje pitanje vezano za CogniFit-ov Personalizovani Trening za Pripremu za Test, tumačenje ili upravljanje podacima, možete nas odmah kontaktirati. Naš tim stručnjaka će vam pružiti pomoć i odgovoriti na vaša pitanja.

Molimo Vas da ukucate svoju email adresu