O Kolačićima na ovom sajtu

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaše onlajn iskustvo. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, a niste promenili podešavanja u vezi sa kolačićima, pretpostavljamo da se slažete sa našom upotrebom kolačića. Za više informacija o tome kako da promenite podešavanja u vezi sa kolačićima, posetite našu stranicu politika upotrebe kolačića.

Izaberite svoju platformu i kupite
Isprobajte na mesec dana besplatno uz 10 licenci...
Čemu služi nalog?
Dobro došli u CogniFit! Dobro došli u CogniFit Istraživanje! CogniFit Healthcare CogniFit Employee Wellbeing

Napravićete lični nalog. Ova vrsta naloga je stvorena kako bi vam pomogla da ispitate i trenirate svoje kognitivne veštine.

Napravićete nalog za upravljanje pacijentima. Ovaj nalog je dizajniran da pomogne zdravstvenim radnicima (lekari, psiholozi...) u dijagnostici i kognitivnoj stimulaciji.

Napravićete porodični nalog. Ovaj nalog je dizajniran da omogući članovima vaše porodice pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za istraživanje. Ovaj nalog je posebno stvoren kako bi pomogao istraživačima u studijama koje žele da obave u oblasti kognicije.

Napravićete nalog za upravljanje učenicima. Ovaj nalog je dizajniran kako bi omogućio vašim učenicima pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za upravljanje preduzećem. Ovaj nalog je dizajniran da omogući vašim zaposlenima pristup CogniFit evaluacijama i obuci.

Napravićete nalog programera. Ovaj nalog je dizajniran da integriše CogniFit proizvode u vašu kompaniju.

loading

Za korisnike od 16 godina i starije. Deca mlađa od 16 godina mogu da koriste CogniFit zajedno sa roditeljem, ako i roditelj ima nalog na platformi za porodice.

Klikom na Prijavi Se ili korišćenjem CogniFit-a, potvrđujete da ste pročitali, razumeli i složili se sa CogniFit korišćenja i sa Privatnosti.

CogniFit Trening Mozga

Multi-platforma

CogniFit ima više od 2 miliona korisnika širom sveta

CogniFit Trening Mozga

Trenira i jača bitne kognitivne veštine na optimalan i profesionalan način. Detaljan izveštaj o rezultatima i napretku.

Za koga je?

CogniFit Trening Mozga

Korisnici ispod 16 godina moraju da koriste porodični nalog

 

-
+
Broj članova porodice

Korisnici ispod 16 godina moraju da koriste porodični nalog

-
+
Broj pacijenata
Broj članova porodice
Broj učenika
Broj učesnika
-
+
Meseci treninga

Unesite željeni broj pacijenata i njihove mesece treninga. Molimo da obratite pažnju da njihova pretplata počinje onog trenutka kada se pacijent prijavi. Možete da zamenite jednog pacijenta drugim ako je to potrebno.

Unesite željeni broj članova porodice i njihove mesece treninga. Molimo da obratite pažnju da njihova pretplata počinje onog trenutka kada se prijave. Možete da zamenite jednog člana porodice drugim ako je to potrebno.

Unesite željeni broj učenika i njihove mesece treninga. Molimo da obratite pažnju da njihova pretplata počinje onog trenutka kada se učenik prijavi. Možete da zamenite jednog učenika drugim ako je to potrebno.

Unesite željeni broj učesnika i njihove mesece treninga. Molimo da obratite pažnju da njihova pretplata počinje onog trenutka kada se učesnik prijavi. Možete da zamenite jednog učesnika drugim ako je to potrebno.

Jednokratno plaćanje

 

CogniFit: Lider u Treningu i Stimulaciji Mozga

CogniFit: Lider u Treningu i Stimulaciji Mozga

  • Pružite izazov svom mozgu. Stimulišite, aktivirajte i poboljšajte kognitivne veštine
  • Detaljan izveštaj sa rezultatima i napretkom.
  • Uporedite svoje kognitivne veštine sa ostatkom sveta

Personalizovani program treninga mozga CogniFit-a pruža mogućnost stimulacije, treninga i rehabilitacije osnovnih kognitivnih veština (percepcije, pažnje, memorije, rasuđivanja itd.) i njihovih komponenti.

Program kognitivnog treninga je stvoren kako za zdrave pojedince, tako i za osobe koje pate od nekog vida kognitivnog oštećenja. CogniFit-ov program treninga mozga je dizajniran za odrasle i starije osobe koje žele da treniraju svoje kognitivne veštine uz profesionalno sredstvo, kao i da uporede svoje rezultate sa ostatkom sveta.

Svi stimulusi i aktivnosti u ovom setu vežbi su napravljeni tako da sa korisnikovim napretkom zahtevaju sve veće i veće kognitivne resurse, i da se prilagođavaju karakteristikama svakog korisnika (starosno doba, smetnje, i/ili kognitivna oštećenja itd.)

CogniFit je personalizovani program treninga što znači da automatski prilagođava težinu treninga svakom korisniku. Veliki broj aktivnosti koje čine ovaj višedimenzionalni, naučni program, koji za cilj ima trening najvažnijih kognitivnih veština za naš svakodnevni život i koji je usavršen tako da stalno meri uspeh korisnika i automatski prilagođava težinu i vrstu aktivnosti .

Odlično!

Vi ste iznad proseka.

Memorija

Percepcija

Pažnja

Koordinacija

Rasuđivanje

Vrlo nizak
Nizak
Prosečan
Visok
Vrlo visok

Za koga je?

Za koga je?

Upotreba ovog programa je jednostavna i dostupna svim korisnicima, a to važi i za osobe koje nemaju iskustva sa programima ovog tipa. Ovaj trening za mozak i program za kognitivnu stimulaciju može koristiti bilo ko (odrasle i starije osobe).

Mladi ljudi, odrasle i starije osobe

Poboljšanje i ispitivanje kognitivnog stanja

CogniFit je prikladan za svakog ko želi da testira i poboljša svoje kognitivne funkcije. Procena i vežbe za um se automatski prilagođavaju korisnikovim potrebama. Program meri kognitivni rezultat korisnika i stvara plan kognitivnog treninga koji je posebno prilagođen tom korisniku. CogniFit-ov instrument za lečenje i oporavak je tehnološki lider u prevenciji i odlična ne-farmakološka dopuna terapije za poboljšanje kognitivnih veština. CogniFit-ov trening mozga je vrlo lak za upotrebu i posebno je dizajniran za vas.

Zdravstveni stručnjaci

Primena kognitivne stimulacije i oporavka na pacijente

Ovaj profesionalni instrument za kognitivnu stimulaciju i/ili oporavak pomaže doktorima, psiholozima i drugim zdravstvenim stručnjacima u radu sa pacijentima. CogniFit-ovi standardizovani podaci pomažu u razumevanju određenih patologija i pomažu u treniranju oštećenih kognitivnih područja. Ovakav prikaz korisnikovih slabih i jakih kognitivnih veština nam pomaže da pratimo napredak pacijenta i njegovo lečenje. Može se trenirati uz CogniFit-ov trening mozga i od kuće, bez prisustva stručnjaka. Zdravstveni stručnjak će uvek imati pristup rezultatima pacijenta, izveštaju o njegovom napretku, trudu i kognitivnom uspehu.
Škole i školsko osoblje

Ispituje i poboljšava uspeh učenika. Novina u obrazovanju i školama

CogniFit-ov personalizovani trening mozga je vrlo lak za upotrebu i može biti od pomoći svakom nastavniku, imao on ili nemao iskustva u psihopedagogiji, da ispita i poboljša kognitivne funkcije učenika. Uz ovaj program možete nadgledati i kontrolisati plan kognitivnog treninga koji učenici mogu raditi u školi ili kod kuće. Učitelji i nastavnici mogu da dobiju detaljan izveštaj o rezultatima, naporu i napretku učenika. CogniFit može da pomogne nastavniku da otkrije šta je razlog učenikovog lošeg uspeha i da poboljša kognitivne procese neophodne za učenje. Ovaj trening se koristi u školama širom sveta i pokazao se kao vrlo uspešan, naročito kod dece sa posebnim potrebama ili poteškoćama u učenju.
Istraživači i naučnici

Stimuliše i ispituje neuropsihološke karakteristike učesnika istraživanja

Ovaj program za trening mozga omogućava istraživačima i naučnicima širom sveta da detaljno ispitaju neuropsihološke karakteristike učesnika istraživanja. CogniFit istraživačima štedi vreme jer im pomaže da prikupe, upravljaju i analiziraju podatke.

Trenirane kognitivne veštine

Trenirane kognitivne veštine

Kognitivna područja nisu jedinstvene strukture, već ih čini niz srodnih kognitivnih veština. CogniFit-ov program treninga mozga trenira 23 osnovne kognitivne veštine:

Trenirana Kognitivna Područja
Kognitivne Funkcije

Memorija

Sposobnost da upamtimo ili koristimo nove informacije i da se prisetimo informacija iz prošlosti. Pamćenje nam omogućava da pamtimo informacije, da pamtimo događaje iz prošlosti i da ih koristimo u budućnosti. Učenje je ključni proces u pamćenju jer nam omogućava da upamtimo nove informacije ili da izmenimo već postojeće informacije koje smo prethodno upamtili. Nakon ovakvog pamćenja i čuvanja podataka, takav podatak se može koristiti u budućnosti. Hipokampus je osnovna moždana struktura u ovom procesu i ona se aktivira tokom spavanja kako bi se utvrdilo znanje stečeno tokom dana.

Odličan8.1%

689Vaš Rezultat

400Prosek

Kratkoročna Memorija

Kratkoročna Memorija

Mehanizam pamćenja koji nam omogućava da upamtimo neku manju količinu informacija (7 ± 2 elementa) na kratko vreme, na nekoliko sekundi. Ukoliko je ova kognitivna veština oštećena biće nam teško da upamtimo nove informacije.

655Vaš Rezultat

400Prosek

Fonološka Kratkoročna Memorija

Fonološka Kratkoročna Memorija

Komponenta senzorne memorije koja obrađuje zvučne stimuluse koje primamo iz okruženja i zadržava fonološke informacije na kratko vreme.

775Vaš Rezultat

400Prosek

Vizuelna Kratkoročna Memorija

Vizuelna Kratkoročna Memorija

Sposobnost da zadržimo malu količinu vizuelnih informacija (slova ili napisane reči, verbalne informacije, simbole, figure, boje, itd.)

675Vaš Rezultat

400Prosek

Imenovanje

Imenovanje

Sposobnost da imenujemo određeni predmet, osobu, mesto, sadržaj. Sposobnost da pronađemo pravu reč u svom "rečniku", da je se setimo i izgovorimo.

665Vaš Rezultat

400Prosek

Radna Memorija

Radna Memorija

Niz procesa koji nam omogućava da upamtimo i da privremeno koristimo te informacije da bismo obavili neki složeniji kognitivni zadatak kao što je čitanje, rešavanje matematičkih zadataka, učenje i rasuđivanje.

675Vaš Rezultat

400Prosek

Neverbalna Memorija

Neverbalna Memorija

Sposobnost da upamitmo i da se setimo podataka čiji sadržaj nisu reči, kao na primer - lica, geometrijski oblici, slike, melodije, zvukovi, šumovi, napisani simboli, itd.

685Vaš Rezultat

400Prosek

Pamćenje Konteksta

Pamćenje Konteksta

Sposobnost da upamtimo i da utvrdimo poreklo nekog sećanja. Ovaj tip memorije nam omogućava da upamtimo različite aspekte nekog događaja (sled događaja, izvor informacija, itd.)

695Vaš Rezultat

400Prosek

Percepcija

Sposobnost tumačenja podataka iz orkuženja. Percepcija je odgovorna za identifikovanje i tumačenje podataka koje dobijamo putem naših čula, i to na osnovu prethodno stečenih znanja iz sveta. Percepcija je proces koji se odvija putem različitih čula (kao što su to vid, sluh, dodir, itd.) i naš mozak je zadužen za čuvanje i sklapanje tog dela informacije u celinu. Moždana područja koja su povezana sa percepcijom su zadužena za spajanje informacija u celinu, dobijenih putem različitih čula i na taj način možemo da ostvarimo interakciju sa okruženjem. Da bi percepcija bila uspešna, potrebno je da se na pravi način čuvaju podaci.

Vrlo dobar6.1%

503Vaš Rezultat

400Prosek

Vizuelna Percepcija

Vizuelna Percepcija

Sposobnost da tumačimo informacije koje primamo putem naših očiju (primanje svetlosnih nadražaja, prenos i obrada informacija, percepcija).

452Vaš Rezultat

400Prosek

Percepcija Okoline

Percepcija Okoline

Sposobnost ljudskog bića da bude svestan svog odnosa sa okruženjem (eksteroceptivni procesi) i samog sebe (interoceptivni procesi). Percepcija okoline nam omogućava da razumemo svoje okruženje i naš odnos sa njim.

532Vaš Rezultat

400Prosek

Vizuelno Skeniranje

Vizuelno Skeniranje

Sposobnost da pretražujemo okolinu bro i uspešno. Ova funkcija vizuelne percepcije zavisi od naše pažnje i omogućava nam da uočimo i prepoznamo vizuelne stimuluse.

482Vaš Rezultat

400Prosek

Procenjivanje

Procenjivanje

Mentalni procesi koji nam omogućavaju da uvidimo odgovor i da predvidimo sled događaja. Ova sposobnost nam omogućava da predvidimo buduću poziciju predmeta na osnovu njegove brzine i udaljenosti.

502Vaš Rezultat

400Prosek

Auditivna percepcija

Auditivna percepcija

Sposobnost da primimo i tumačimo informacije koje stižu do našeg uha kroz vazduh ili na drugi način (primanje informacija, prenos informacija, obrada informacija).

472Vaš Rezultat

400Prosek

Raspoznavanje

Raspoznavanje

Sposobnost da se prisetimo stimulusa koji smo primili u prošlosti i prepoznamo nove elemente (situacija, predmet, geometrijski oblici, itd.). Ova sposobnost nam omogućava da se prisetimo informacija od ranije i da ih uporedimo sa novim informacijama.

575Vaš Rezultat

400Prosek

Rasuđivanje

Sposobnost da uspešno koristimo (uređujemo, povezujemo, itd.) podatke koje dobijamo putem različitih čula. Putem izvršnih funkcija, možemo da pristupimo podacima i da ih koristimo kako bismo dostigli određeni cilj. To nam omogućava da povežemo, klasifikujemo i planiramo aktivnosti ili ideje u skladu sa potrebama. One nam omogućavaju da budemo fleksibilni i da se prilagođavamo okruženju. Ove izvršne funkcije nam omogućavaju da uspešno obavljamo svakodnevne aktivnosti, da rešavamo probleme i da postižemo ciljeve, čak i kada se menja prvobitni plan.

Dobar2.8%

412Vaš Rezultat

400Prosek

Brzina Obrade Podataka

Brzina Obrade Podataka

Brzina kojom osoba primi i reaguje na primljene informacije, bilo vizuelne (slova i brojevi), auditivne informacije (jezik) ili pokrete. To je vreme koje prođe od trenutka kada primimo stimulus do trenutka kada na njega odgovorimo.

412Vaš Rezultat

400Prosek

Planiranje

Planiranje

Sposobnost da otkrijemo i predvidimo najbolji način za rešavanje nekog zadatka ili dostizanje nekog cilja. Ovaj mentalni proces nam omgućava da izaberemo radnju koju ćemo izvršiti da bismo dostigli neki cilj, da odlučimo po kom redosledu ćemo vršiti radnje, da svakom zadatku dodelimo neophodni kognitivni napor i da utvrdimo plan radnji.

452Vaš Rezultat

400Prosek

Preusmeravanje Pažnje

Preusmeravanje Pažnje

Sposobnost našeg mozga da prilagodimo ponašanje situaciji i novim, izmenjenim i neočekivanim događajima. Sposobnost da uvidimo da naš plan ne funkcioniše, ili da je prestao da funkcioniše i da promenimo svoje ponašanje, razmišljanje ili stavove kako bismo se prilagodili novoj situaciji i okruženju.

372Vaš Rezultat

400Prosek

Koordinacija

Sposobnost da precizno obavljamo pokrete. Koordinacija nam omogućava da se krećemo brzo i precizno. Mali mozak je moždana struktura zadužena za koordinaciju pokreta: šetanje, držanje čaše, ili igranje baleta. Omogućava nam da održavamo usklađenost pokreta i podataka koje dobijamo putem naših čula.

Možete da poboljšate1.1%

192Vaš Rezultat

400Prosek

Vizuelno Motorna Koordinacija

Vizuelno Motorna Koordinacija

Sposobnost da koristimo informacije koje primamo putem naših očiju (vizuelna percepcija okoline) i prema njima usmeravamo naše ruke da izvrše pokrete.

172Vaš Rezultat

400Prosek

Brzina Reakcije

Brzina Reakcije

Sposobnost da uočimo, obradimo i odgovorimo na neki stimulus. Ova sposobnost je vezana za dobre reflekse jer se odnosi na vreme koje prođe od trenutka kada primimo stimulus do trenutka kada na njega odgovorimo.

212Vaš Rezultat

400Prosek

Pažnja

Sposobnost da ignorišemo smetnje i da se fokusiramo na bitne informacije. Pažnja je bitna za svaki kognitivni proces i zadužena je za usmeravanje kognitivnih resursa na stimuluse u zavisnosti od toga koliko su oni bitni. Dobra pažnja je neophodna za složene procese, kao što su to pamćenje ili planiranje. Pažnja je vrlo bitan proces koji zahteva upotrebu različitih područja mozga, moždanog stabla ili temenog režnja, kao i čeonog režnja. Desna hemisfera mozga ipak ima veću ulogu u kontroli pažnje. To kognitivno područje nam omogućava da usmerimo pažnju na određeni stimulus kada su prisutni i ostali ne toliko bitni stimulusi, da se koncentrišemo na duže vreme, da preusmeravamo pažnju na različite aktivnosti, ili da podelimo pažnju na dva događaja istovremeno.

Odličan7.1%

459Vaš Rezultat

400Prosek

Fokusirana Pažnja

Fokusirana Pažnja

Sposobnost našeg mozga da fokusira našu pažnju na stimulus, na koliko god vremena bude bilo potrebno. Ovaj tip pažnje je ono što nam omogućava da brzo uočimo neki stimulus.

524Vaš Rezultat

400Prosek

Podeljena Pažnja

Podeljena Pažnja

Sposobnost našeg mozga da posveti pažnju različitim stimulusima ili radnjama istovremeno, i na taj način odgovori na različite potrebe okruženja. Podeljena pažnja je tip simultane pažnje koja nam omogućava da obradimo različite izvore informacija i da uspešno obavljamo više od jedne radnje istovremeno.

500Vaš Rezultat

400Prosek

Inhibicija

Inhibicija

Sposobnost da zaustavimo ili kontrolišemo impulsivnu reakciju i da smislimo odgovor nakon posvećivanja pažnje situaciji i rasuđivanja. Ova sposobnost funkcioniše kao kočnica koja zaustavlja neku automatsku neprikladnu reakciju, i umesto toga nam pruža mogućnost da razmislimo o odgovoru koji ćemo dati i da se prilagodimo situaciji.

422Vaš Rezultat

400Prosek

Dopunjavanje

Dopunjavanje

Sposobnost da prilagođavamo svoje ponašanje i da budemo sigurni da neku radnju obavljamo na pravi način. Kada dođe do greške, ili do promene nekih okolnosti, dopunjavanje je ono što nam omogućava da to uvidimo i da ispravimo grešku.

392Vaš Rezultat

400Prosek

Šta dobijam od CogniFit-ovog treninga mozga?

Šta dobijam od CogniFit-ovog treninga mozga?

Svako od nas može da razvija svoje kapacitete i da poboljšava kognitivno funkcionisanje.

  • Pravi trening mozga može da poveća kognitivne rezerve putem određenih aktivnosti koje su usmerene na poboljšanje ili oporavljanje kognitivnih veština. Samim tim, kognitivno oštećenje može biti usporeno, minimizirajući negativne posledice na svakodnevni život pacijenta.
  • Uz stalan i pravi kognitivni trening, mozak može u određenoj meri da izmeni način na koji funkcioniše, kao i da poboljša kognitivne veštine.
  • Moždano tkivo i kognitivne funkcije slabe kako starimo. CogniFit-ov personalizovani mentalni trening pomaže da usporimo i/ili obnovimo kognitivne veštine koje su oštećene zbog starenja.
  • Kognitivna rehabilitacija ne može da aktivira oštećena područja mozga, ali, zahvaljujući kortikalnoj reorganizaciji, može da stimuliše susedna zdrava ili manje oštećena područja mozga kako bi oporavila izgubljenu funkciju i aktivirala i stvorila nove neuronske veze. Ova aktivnost pomaže drugim oblastima mozga da preuzmu funkcije koje su oštećene oblasti mozga izgubile.

Kako poboljšava kognitivnu funkciju?

Kako poboljšava kognitivnu funkciju?

CogniFit-ov personalizovani program treninga mozga dokazano aktivira i jača osnovne kognitivne veštine.

Trening mozga uz ovo profesionalno sredstvo stimuliše neuronsku mrežu po određenom šablonu. Ponavljanjem tog šablona se jačaju i stvaraju nove sinapse i neuronske veze i na taj način se mogu oporaviti oslabljene ili oštećenje kognitivne funkcije.

Personalizovani program kognitivne stimulacije CogniFit-a je dizajniran tako da stimuliše nervni sistem. Personalizovani program treninga mozga CogniFit-a je prikladan za svakog ko želi da poboljša svoju kognitivnu funkciju.

1. NEDELJA

2. NEDELJA

3. NEDELJA

Grafički prikaz neuronske mreže nakon 3 nedelje.

Prednosti

Prednosti

Upotreba naučne metodologije za kognitivnu stimulaciju i oporavak nudi brojne prednosti.

Lak za upotrebu

Bilo koji pojedinac ili stručnjak (istraživač, zdravstveni stručnjak, nastavnik, itd.) može da koristi ovaj program bez prethodnog znanja u oblasti neuronauke ili kompjuterske tehnologije. Interaktivni format treninga pruža lak način upravljanja rezultatima, kao i personalizovane rezultate.

Vrlo primamljiv

Kognitivni stimulusi su predstavljeni na vrlo primamljiv način. Svi zadaci i testovi su predstavljeni u vidu interaktivnih igrica i tako povećavaju motivaciju, naročito kod dece.

Interaktivni i vizuelni format

Uputstva za zadatke i objašnjena su predstavljena na interaktivan način i vizuelno, tako da je vrlo lako razumeti ih.

Kompletan izveštaj o rezultatima

CogniFit-ov personalizovani program kognitivne stimulacije šalje rezultate brzo, pružajući vam kompletan sistem vrlo pouzdanih rezultata.

Napredak

Program automatski čuva rezultate korisnika, tako da možete da pratite napredak korisnika. Uštedećete vreme i trud.

Prilagođen svakom korisniku

CogniFit-ov program kognitivne stimulacije se prilagođava, koliko je to moguće, korisnikovim slabostima ili nedostacima, zbog čega je ovaj program pristupačan svakome.

Tele-stimulacija

CogniFit je stvorio program treninga mozga koji olakšava rehabilitaciju ili kognitivnu tele-stimulaciju. Zdravstveni stručnjaci mogu da nadgledaju kognitivne rezultate pacijenata putem kompjutera.

Šta se dešava ako ne trenirate svoje kognitivne veštine?

Šta se dešava ako ne trenirate svoje kognitivne veštine?

Naš mozak štedi resurse, tako da eliminiše neuronske veze koje se ne koriste. Ako se neka kognitivna veština obično ne koristi, mozak ne šalje resurse u tu neuronsku mrežu, tako da naš um postaje slabiji i sve manje efikasniji u upotrebi ovih kognitivnih funkcija, što se odražava i na naš svakodnevni život.

Da naši mentalni procesi ne bi oslabili, oni se moraju aktivirati na pravi način. Jedan od najboljih načina za aktiviranje i jačanje osnovnih kognitivnih funkcija je CogniFit-ov personalizovani trening mozga. Ovaj program je lider u kognitivnoj stimulaciji, koji nudi multi-dimenzionalni trening svake kognitivne veštine, i na taj način aktivira osnovne neuronske mreže.

Memorija

Percepcija

Pažnja

Koordinacija

Rasuđivanje

Koliko vremena bi trebalo da provedem uz CogniFit?

P U S Č P S N

Koliko vremena bi trebalo da provedem uz CogniFit?

Cela sesija kognitivnog treninga obično traje 15-20 minuta i može se trenirati bilo gde i bilo kada. CogniFit preporučuje 3 treninga nedeljno različitim danima. CogniFit može da vam pošalje podsetnik za trening ukoliko želite.

Svaka sesija treninga se sastoji od dve igrice za stimulaciju mozga i testa za kognitivnu procenu koji meri napredak i poboljšanje kognitivnih veština. CogniFit-ov trening mozga je dizajniran tako da svakom korisniku dodeljuje određene igrice, kao i određeni nivo težine, u skladu sa njegovim potrebama.

CogniFIt je jedinstven

CogniFIt je jedinstven

Multidisciplinarne Vežbe

Kompletan izveštaj o rezultatima

Automatski odabir zadataka

Vodeći Instrument

Dinamično Prilagođavanje Težine Nivoa

Prilagođen svakom korisniku

Naučno potvrđen

CogniFit je lider u kognitivnoj stimulaciji. Sadrži niz multi-dimenzionalnih i standardizovanih vežbi koje predstavljaju kombinaciju različitih terapeutskih aktivnosti: Klasične tehnike rehabilitacije, učenja i ostale aktivnosti koje su posebno dizajnirali stručnjaci za oporavak kognitivnih veština, i na taj način pomažu korisniku da savlada određenu veštinu i bude efikasan.

Težina svake aktivnosti CogniFit-ovog personalizovanog kognitvnog treninga se menja kako korisnik bude trenirao. Ova patentirana tehnologija je dizajnirana od strane tima naučnika, neurologa i psihologa, koji su primenili najnovija otkrića i napretke u ovaj oblasti.

CogniFit-ov personalizovani kognitvni trening je jedinstven, jer neprestano meri napredak korisnika i automatski bira tip i težinu zadatka koji najbolje odgovaraju kognitivnim potrebama korisnika. Takođe prikuplja kognitivne podatke i generiše interesantan i sveobuhvatan izveštaj o rezultatima korisnika za svaki nivo. Tako da možete da proverite kognitivni rezultat i da vidite koliko ste napredovali u odnosu na period kada ste počeli sa treningom, da vidite stopu poboljšanja, trud koji ste uložili, itd.

Nisu sve igrice za mozak iste. Dok neke klasične igrice kao što je Sudoku, odlične ako želite da se zabavite, za pravi trening mozga potreban je naučno potvrđen program treninga. Ako želite da trenirate na sistematski, pravi način, CogniFit je najbolji izbor..

Korisnički Servis

Korisnički Servis

Ako imate bilo koje pitanje u vezi toga kako CogniFit-ov Personalizovani Trening Mozga funkcioniše, kako upravljati podacima ili ih tumačiti, možete nas odmah kontaktirati. Naš tim stručnjaka će odgovoriti na bilo koje vaše pitanje i pružiti vam pomoć.

Kontaktirajte Nas Sada

Reference

Reference

Shatil E (2013). Does combined cognitive training and physical activity training enhance cognitive abilities more than either alone? A four-condition randomized controlled trial among healthy older adults. Front. Aging Neurosci. 5:8. doi: 10.3389/fnagi.2013.00008.Korczyn AD, Peretz C, Aharonson V, et al. - Computer based cognitive training with CogniFit improved cognitive performance above the effect of classic computer games: prospective, randomized, double blind intervention study in the elderly. Alzheimer's & Dementia: The Journal of the Alzheimer's Association 2007; 3(3):S171.Shatil E, Korczyn AD, Peretz C, et al. - Improving cognitive performance in elderly subjects using computerized cognitive training - Alzheimer's & Dementia: The Journal of the Alzheimer's Association 2008; 4(4):T492, Lubrini, G., Periáñez, J.A., & Ríos-Lago, M. (2009). Introducción a la estimulación cognitiva y la rehabilitación neuropsicológica. En Estimulación cognitiva y rehabilitación neuropsicológica (p.13). Rambla del Poblenou 156, 08018 Barcelona: Editorial UOC.cuatro (4): T492. Verghese J, J Mahoney, Ambrosio AF, Wang C, Holtzer R. - Efecto de la rehabilitación cognitiva en la marcha en personas mayores sedentarias - J Gerontol A Biol Sci Med Sci. 2010 Dec;65(12):1338-43. Evelyn Shatil, Jaroslava Mikulecká, Francesco Bellotti, Vladimír Burěs - Novel Television-Based Cognitive Training Improves Working Memory and Executive Function - PLOS ONE July 03, 2014. 10.1371/journal.pone.0101472. Gard T, Hölzel BK, Lazar SW. The potential effects of meditation on age-related cognitive decline: a systematic review. Ann N Y Acad Sci. 2014 Jan; 1307:89-103. doi: 10.1111/nyas.12348. 2. Voss MW et al. Plasticity of brain networks in a randomized intervention trial of exercise training in older adults. Front Aging Neurosci. 2010 Aug 26;2. pii: 32. doi: 10.3389/fnagi.2010.00032.

Pitanja i odgovori korisnika

Pitanja i odgovori korisnika

Pitanje:

Kako mogu da platim? Šta ako nemam kreditnu karticu?

Odgovor:

Možete da kupite CogniFit putem debitne kartice ili putem PayPal-a, što su i najčešći načini onlajn kupovine. Ako ne možete da platite na neki od ovih načina, možete da kontaktirate naš tim podrške support@cognifit.com kako bismo videli da li postoji neka druga mogućnost.

Pitanje:

Da li mogu da otkažem svoju uplatu? Da li u tom slučaju moram da platim neku kaznu?

Odgovor:

Naravno! Možete da otkažete pretplatu u bilo koje vreme. Sve što je potrebno da uradite je da idete na Podešavanja Naloga sa vašeg CogniFit naloga. Dalje idete na odsek "Kupovine" i kliknete na "Otkaži Pretplatu". Videćete da vaša pretplata važi do kraja trenutnog perioda na koje ste se bili pretplatili. Uživajte! Ako ste pretplatu kupili putem App Store-a, onda je možete otkazati putem Apple-a.

Pitanje:

Želim da koristim CogniFit zajedno sa ćerkom. Da li možemo da delimo nalog?

Odgovor:

Naravno! Imamo porodični program koji dozvoljava pristup više korisnika na isti nalog. Deca koja imaju manje od 16 godina moraju da koriste CogniFit samo putem porodičnog naloga (ili nekog drugog naloga za stručnjake) i to uz nadzor odrasle osobe. Dve osobe ne mogu da koriste isti nalog za pojedince jer se profil i rezultat računa samo za jednog korisnika! Ako se koristi pogrešan nalog ili dve osobe koriste isti nalog, to može da stvori probleme sa rezultatima.

Pitanje:

Da li je ovo naučno sredstvo?

Odgovor:

Svi naši programi treninga mozga se zasnivaju na nauci. Možete da vidite neke od objavljenih članaka ovde: https://www.cognifit.com/neuroscience

Pitanje:

Da li mogu da ga isprobam pre nego što se odlučim na kupovinu?

Odgovor:

Trenutno nemamo besplatne verzije u ponudi, ali možete videti neke od naših igrica za mozak i različite programe treninga.

Pitanje:

Kako mogu da znam da li će ovaj program treninga biti ono što mi je potrebno?

Odgovor:

CogniFit-ov Personalizovani Program Treninga Mozga testira vaše kognitivne veštine i automatski se prilagođava vašim jakim i slabim kognitivnim veštinama. Zato ovaj program može koristiti gotovo svako! Dobićete personalizovani program koji je prilagođen vašim potrebama i koji prilagođava težinu zadataka vama, tako da možete da izvučete maksimalnu korist iz svog treninga.

Pitanje:

Koliko dugo traje personalizovani trening?

Odgovor:

Trajanje programa treniga zavisi od svakog korisnika. Nakon ispitivanja koje je sprovedeno u različitim institucijama, preporučujemo oko 6 meseci treninga. Mozgu je potrebno vreme da bi kreirao nove neuronske veze! Prema istraživanju, za to je obično potrebno oko 6 meseci treninga. Tako da, duži trening ne može da škodi.

Pitanje:

Da li mogu da treniram od kuće?

Odgovor:

Da! Možete da trenirate sa bilo kog uređaja ili kompjutera. Sve što vam je potrebno je pristup internetu.

Pitanje:

Kako mogu da vidim rezultate nakon sesije treninga?

Odgovor:

Moći ćete da vidite rezultate nakon svake sesije treninga. Program će pokazati vaše rezultate za svaku treniranu veštinu i pokazaće vam koje su se to veštine poboljšale, a koje je još uvek potrebno poboljšati.

Pitanje:

Ja sam korisnik stručnjak. Ako kupim 3 meseca treninga, da li kasnije mogu da ga produžim?

Odgovor:

Da! Kada iskoristite mesečne licence koje ste kupili, moći ćete da kupite više.

Pitanje:

Koliko dugo traje svaka sesija treninga?

Odgovor:

Svaka sesija treninga traje od 15-20 minuta.

Pitanje:

Koliko često bi trebalo da treniram?

Odgovor:

Istraživanje pokazuje da je CogniFit trening najuspešniji ako trenirate 2-3 dana nedeljno, pod uslovom da to nisu uzastopni dani u nedelji.

Pitanje:

Kako mogu da budem siguran/na da je ovaj program zaista "personalizovan"?

Odgovor:

CogniFit meri vaše kognitivne veštine tokom svake sesije treninga! To znači da se program prilagođava vašem kognitivnom nivou nakon svake sesije treninga mozga.

Molimo Vas da ukucate svoju email adresu