O Kolačićima na ovom sajtu

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaše onlajn iskustvo. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, a niste promenili podešavanja u vezi sa kolačićima, pretpostavljamo da se slažete sa našom upotrebom kolačića. Za više informacija o tome kako da promenite podešavanja u vezi sa kolačićima, posetite našu stranicu politika upotrebe kolačića.

Izaberite svoju platformu i kupite
Isprobajte na mesec dana besplatno uz 10 licenci...
Čemu služi nalog?
Dobro došli u CogniFit! Dobro došli u CogniFit Istraživanje! CogniFit Healthcare CogniFit Employee Wellbeing

Napravićete lični nalog. Ova vrsta naloga je stvorena kako bi vam pomogla da ispitate i trenirate svoje kognitivne veštine.

Napravićete nalog za upravljanje pacijentima. Ovaj nalog je dizajniran da pomogne zdravstvenim radnicima (lekari, psiholozi...) u dijagnostici i kognitivnoj stimulaciji.

Napravićete porodični nalog. Ovaj nalog je dizajniran da omogući članovima vaše porodice pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za istraživanje. Ovaj nalog je posebno stvoren kako bi pomogao istraživačima u studijama koje žele da obave u oblasti kognicije.

Napravićete nalog za upravljanje učenicima. Ovaj nalog je dizajniran kako bi omogućio vašim učenicima pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

loading

Za korisnike od 16 godina i starije. Deca mlađa od 16 godina mogu da koriste CogniFit zajedno sa roditeljem, ako i roditelj ima nalog na platformi za porodice.

Klikom na Prijavi Se ili korišćenjem CogniFit-a, potvrđujete da ste pročitali, razumeli i složili se sa CogniFit korišćenja i sa Privatnosti.

corporativelanding_LANDING-AUDIO_TENNIS-00_social_picture
  • Igrajte igricu "Melodičan Tenis" onlajn i poboljšajte svoje kognitivne veštine

  • Uživajte uz ovaj program za trening uma.

  • Stimulišite svoju auditivnu percepciju uz ovu igru.

Započni Sada

Igrica za Mozak "Melodičan Tenis": Šta je?

Melodičan Tenis predstavlja izazov za našu auditivnu percepciju, percepciju okoline i raspoznavanje. Osnovni cilj ove igrice je da pogodimo mete koje se javljaju i da istovremeno upamtimo melodiju koja se javlja nakon svakog pogotka. Igrica postaje sve teža kako igrač bude napredovao kroz igricu, mete počinju da se pomeraju, dodate su i smetnje u vidu zvukova koje otežavaju igraču da upamti melodiju, a melodije postaju raznovrsnije.

Ova igrica je dizajnirana za stimulaciju naše auditivne percepcije. Pogodna je za sve uzraste i ima vrlo zanimljiv dizajn. Melodičan Tenis je odlična igrica za stimulaciju uma i pomaže u poboljšanju kognitivnih sposobnosti.

Igrice za um kao što je CogniFit-ova igrica Melodičan Tenis nam omogućavaju da treniramo sposobost raspoznavanja i percepciju okoline, kao i da stimulišemo kognitivne sposobnosti putem neuroplastičnosti.

Cilj je pogoditi mete na suprotnom polju.

Morate zapamtiti zvuk koji izlazi iz svake mete.

Na kraju morate odabrati melodiju koju proizvode mete.

Zašto su igrice kao što je "Melodičan Tenis" toliko popularne?

Druga video igra ikada napravljena bila je teniska. Dizajnirana 1958. od strane američkog fizičara Vilijama Higinbotama, igra Tennis for Two je zamišljena da zabavi posetioce Nacionalne laboratorije Brookhaven. Ideja iza igre je bila da pokaže šta kompjuteri mogu da postignu. Od arkadnih igara do igara za konzole, preko PC igara, do ranih igara za mobilne telefone, pa čak i do slot igrica na temu tenisa, kroz istoriju je bilo mnogo igara za ljubitelje tenisa.

S obzirom na poplarnost ovakvih igrica, CogniFit je odlučio da napravi melodičnu tenisku igru, koja sadrži glavne elemente tenisa, kao što je gađanje mete, a tome je dodao i melodije kako bi se korisnik zabavljao dok trenira svoje kognitivne veštine.

Kako igrica "Melodičan Tenis" može da poboljša moje kognitivne sposobnosti?

Igranje igrica kao što je Melodičan Tenis stimuliše određene neuronske veze po određenom šablonu. Ponavljanje ovog šablona kroz uporan trening može da pomogne u stvaranju novih sinapsi i neuronskih veza, što će dalje omogućiti oporavak oštećenih i oslabljenih kognitivnih funkcija. Igrica Melodičan Tenis ima za cilj stimulaciju sposobnosti vezanih za auditivnu percepciju i raspoznavanje.

1. NEDELJA

2. NEDELJA

3. NEDELJA

Grafički prikaz neuronske mreže nakon 3 nedelje.

Grafički prikaz neuronske mreže nakon 3 nedelje.

Šta se dešava kada ne treniram svoje kognitivne sposobnosti?

Mozak funkcioniše na način na koji štedi resurse, i uništava veze koje se ne koriste. Dakle ako ne koristimo određenu kognitivnu sposobnost, mozak prestaje da šalje resurse za aktiviranje neurona i zato ona postaje sve slabija i slabija. Zbog toga nam je sve teže da koristimo tu kognitivnu sposobnost i sve smo manje uspešni u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Molimo Vas da ukucate svoju email adresu