O Kolačićima na ovom sajtu

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaše onlajn iskustvo. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, a niste promenili podešavanja u vezi sa kolačićima, pretpostavljamo da se slažete sa našom upotrebom kolačića. Za više informacija o tome kako da promenite podešavanja u vezi sa kolačićima, posetite našu stranicu politika upotrebe kolačića.

Izaberite svoju platformu i kupite
Isprobajte na mesec dana besplatno uz 10 licenci...
Čemu služi nalog?
Dobro došli u CogniFit! Dobro došli u CogniFit Istraživanje! CogniFit Healthcare CogniFit Employee Wellbeing

Napravićete lični nalog. Ova vrsta naloga je stvorena kako bi vam pomogla da ispitate i trenirate svoje kognitivne veštine.

Napravićete nalog za upravljanje pacijentima. Ovaj nalog je dizajniran da pomogne zdravstvenim radnicima (lekari, psiholozi...) u dijagnostici i kognitivnoj stimulaciji.

Napravićete porodični nalog. Ovaj nalog je dizajniran da omogući članovima vaše porodice pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za istraživanje. Ovaj nalog je posebno stvoren kako bi pomogao istraživačima u studijama koje žele da obave u oblasti kognicije.

Napravićete nalog za upravljanje učenicima. Ovaj nalog je dizajniran kako bi omogućio vašim učenicima pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za upravljanje preduzećem. Ovaj nalog je dizajniran da omogući vašim zaposlenima pristup CogniFit evaluacijama i obuci.

Napravićete nalog programera. Ovaj nalog je dizajniran da integriše CogniFit proizvode u vašu kompaniju.

loading

Za korisnike od 16 godina i starije. Deca mlađa od 16 godina mogu da koriste CogniFit zajedno sa roditeljem, ako i roditelj ima nalog na platformi za porodice.

Klikom na Prijavi Se ili korišćenjem CogniFit-a, potvrđujete da ste pročitali, razumeli i složili se sa CogniFit korišćenja i sa Privatnosti.

  • Igrajte "Lud za Brojevima" onlajn i poboljšajte svoje kognitivne veštine

  • Zabavite se uz ovaj program za trening mozga.

  • Stimulišite svoju auditivnu percepciju uz ovu igricu.

Započni Sada

Igrica za trening mozga "Lud za Brojevima": Šta je?

Lud za Brojevima je izazovna igra za treniranje vašeg auditivnog kratkoročnog pamćenja, prepoznavanja, kratkoročnog pamćenja i neverbalnog pamćenja. Ova igra je podeljena na dva dela. Prvo morate zapamtiti sliku i vrednost koja je za nju vezana, a zatim rešiti matematičku računicu. U drugom delu igre morate zapamtiti niz slika i njihov položaj na tabli, a zatim rešiti matematičku računicu. Igra će postajati sve teža vremenom, na većim nivoima, dva dela igre će biti spojena kako bi testirala vaše pamćenje.

Ova igra je dizajnirana da stimuliše različite aspekte našeg pamćenja i prepoznavanja. Pogodna je za sve uzraste i njen dizajn je privlačan svima. Lud za Brojevima je savršena igra za stimulisanje uma i jačanje kognitivnih sposobnosti.

Igrice za mozak kao što je igrica Lud za Brojevima CogniFit-a omogućavaju aktiviranje i stimulaciju kognitivnih kapaciteta putem neuroplastičnosti.

U prvom delu igre je potrebno da upamtite sliku i vrednost koja se za nju vezuje.

U drugom delu igre je potrebno da upamtite niz slika i njihov raspored na tabli.

Konačno, potrebno je da obavite računsku operaciju koristeći slike sa vrednostima koje ste prethodno videli.

Zašto su igrice kao što je "Lud za Brojevima" toliko popularne- istorija

Memorijske igrice su popularne decenijama i pomažu deci da razviju sposobnosti koje su im potrebne za školu. Programeri su uvideli mogućnost da pomognu u razvijanju veština potrebnih za školu, posebno u povećanju koncentracije i pažnje, i zato su odlučili da osnovnim igrama sa memorijskim karticama sa slikama, dodaju i matematičke operacije.

CogniFit je uvek korak ispred i odlučio je da probudi tu nostalgiju za školskim dobom i stvori igru koja može poboljšati naše pamćenje. Dodavanje vrednosti slikama i promena položaja slika tokom obavljanja matematičkih računica, ne samo da će zabaviti korisnika, već i pomaže u poboljšanju njegove veštine raspoznavnja.

Kako to igrica "Lud za Brojevima" može da poboljša Vaše kognitivne sposobnosti?

Trening uz igricu za mozak Lud za Brojevima stimuliše određene sposobnosti vezane za auditivnu percepciju i raspoznavanje. Igranje ove igrice omogućava aktiviranje neuronske mreže po određenom šablonu. Ponavljanje ovog šablona kroz uporan trening može da pomogne u stvaranju novih sinapsi i neuronskih veza, što će dalje omogućiti oporavak oštećenih i oslabljenih kognitivnih funkcija.

1. NEDELJA

2. NEDELJA

3. NEDELJA

Grafički prikaz neuronske mreže nakon 3 nedelje.

Grafički prikaz neuronske mreže nakon 3 nedelje.

Šta se dešava kada ne treniram svoje kognitivne sposobnosti?

Mozak funkcioniše na način na koji štedi resurse, i uništava veze koje se ne koriste. Dakle ako ne koristimo određenu kognitivnu sposobnost, mozak prestaje da šalje resurse za aktiviranje neurona i zato ona postaje sve slabija i slabija. Zbog toga nam je sve teže da koristimo tu kognitivnu sposobnost i sve smo manje uspešni u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Molimo Vas da ukucate svoju email adresu