O Kolačićima na ovom sajtu

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaše onlajn iskustvo. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, a niste promenili podešavanja u vezi sa kolačićima, pretpostavljamo da se slažete sa našom upotrebom kolačića. Za više informacija o tome kako da promenite podešavanja u vezi sa kolačićima, posetite našu stranicu politika upotrebe kolačića.

Izaberite svoju platformu i kupite
Isprobajte na mesec dana besplatno uz 10 licenci...
Čemu služi nalog?
Dobro došli u CogniFit! Dobro došli u CogniFit Istraživanje! CogniFit Healthcare CogniFit Employee Wellbeing

Napravićete lični nalog. Ova vrsta naloga je stvorena kako bi vam pomogla da ispitate i trenirate svoje kognitivne veštine.

Napravićete nalog za upravljanje pacijentima. Ovaj nalog je dizajniran da pomogne zdravstvenim radnicima (lekari, psiholozi...) u dijagnostici i kognitivnoj stimulaciji.

Napravićete porodični nalog. Ovaj nalog je dizajniran da omogući članovima vaše porodice pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za istraživanje. Ovaj nalog je posebno stvoren kako bi pomogao istraživačima u studijama koje žele da obave u oblasti kognicije.

Napravićete nalog za upravljanje učenicima. Ovaj nalog je dizajniran kako bi omogućio vašim učenicima pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za upravljanje preduzećem. Ovaj nalog je dizajniran da omogući vašim zaposlenima pristup CogniFit evaluacijama i obuci.

Napravićete nalog programera. Ovaj nalog je dizajniran da integriše CogniFit proizvode u vašu kompaniju.

loading

Za korisnike od 16 godina i starije. Deca mlađa od 16 godina mogu da koriste CogniFit zajedno sa roditeljem, ako i roditelj ima nalog na platformi za porodice.

Klikom na Prijavi Se ili korišćenjem CogniFit-a, potvrđujete da ste pročitali, razumeli i složili se sa CogniFit korišćenja i sa Privatnosti.

corporativelanding_LANDING-NAME_ME-00_social_picture
  • Igrajte igricu "Tražena reč" onlajn i poboljšajte svoje kognitivne veštine.

  • Dobijte pristup ovom naučnom alatu za kognitivni trening.

  • Pružite izazov svom mozgu.

Započni Sada

Igrica za Mozak "Tražena reč": Šta je?

Tražena reč je igrica za mozak koja trenira radnu memoriju i vizuelnu percepciju. Biće vam prikazana slika na nekoliko sekundi. Morate da upamtite naziv predmeta na slici (na primer "tigar") i da izeberete prvo slovo reči među 4 prikazana slova (u ovom slučaju slovo"t"). Cilj je da spojite sliku i slovo što je brže moguće.

CogniFit je stvorio ovu igricu za stimulaciju imenovanja i percepcije. To je odlična igrica za svakog korisnika, bez obzira na njegove godine, jer se težina igre prilagođava potrebama svakog korisnika. To čini igricu Tražena Reč odličnim rešenjem za stimulaciju uma i jačanje kognitivnih sposobnosti, i to na jedan zabavan i interaktivan način.

Cilj igre je da zapamtite naziv predmeta na slici (na primer, "kuća") i od 4 prikazana slova izaberete prvo slovo reči (u ovom slučaju "k").

Kako budete napredovali kroz igricu, izazov će biti sve veći. Moraćete da pazite da izaberete slovo prema redosledu naznačenom u uputstvima (može biti prvo, drugo ili šta god se u igrici bude tražilo od vas u tom trenutku).

Pored toga, testiraćemo vaše pamćenje, jer ćete morati da upamtite više slika odjednom.

Zašto je igrica Tražena reč toliko popularna?

Ukrštenica, koja nam je služila kao inspiracija za igru Tražena reč, je jedna je od najpoznatijih igara mozgalica na svetu. Prve ukrštene reči je 1913. godine sastavio Artur Vin (engl. Arthur Wynne). Ovaj novinar je radio na zabavnom dodatku "Fan" u njujorškom nedeljniku "Svet" (World). Ukrštene reči su bile još jedan deo grupe "mentalnih vežbi" u nedeljnom dodatku. Ova igra je brzo privukla pažnju javnosti, bila je zabavna, ali je predstavljala i izazov, pa je tako postala još jedan deo nedeljnih rutina.

Danas postoji na hiljade verzija ove igre, koja je nakon više od jednog veka i dalje jedna od najboljih opcija za stimulaciju uma. CogniFit-ovo odeljenje za dizajn je želelo da stvori onlajn verziju koja kombinuje sliku i tekst, a u ovoj igri učesnici u moraju da dopišu početnu reč predmeta koji se javlja na slici sa desne strane ekrana. Glavni cilj ove igre je da se na jedan zabavan način stimulišu različite kognitivne sposobnosti.

Kako igrica za mozak "Tražena reč" može da poboljša vaše kogntivne veštine?

Igranje igrica kao što je igrica Tražena reč CogniFit-a stimuliše neuronsku mrežu po određenom šablonu. Ponavljanje tog šablona i konstantan trening, mogu da pomognu u stvaranju novih sinapsi, a neuronske veze i kognitivne funkcije se obnavljaju.

Igrica Tražena reč pomaže u treniranju radne memorije, imenovanja i percepcije. Stimulacija ovih sposobnosti može da pomogne u stvaranju novih sinapsi, a neuronske mreže se mogu menjati i poboljšati kognitivne funkcije.

1. NEDELJA

2. NEDELJA

3. NEDELJA

Grafički prikaz neuronske mreže nakon 3 nedelje.

Grafički prikaz neuronske mreže nakon 3 nedelje.

Šta se dešava ako ne trenirate svoje kognitivne veštine?

Mozak funkcioniše na način na koji štedi resurse, i uništava veze koje se ne koriste. Dakle ako ne koristimo određenu kognitivnu sposobnost, mozak prestaje da šalje resurse za aktiviranje neurona i zato ona postaje sve slabija i slabija. Zbog toga nam je sve teže da koristimo tu kognitivnu sposobnost i sve smo manje uspešni u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Molimo Vas da ukucate svoju email adresu