O Kolačićima na ovom sajtu

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaše onlajn iskustvo. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, a niste promenili podešavanja u vezi sa kolačićima, pretpostavljamo da se slažete sa našom upotrebom kolačića. Za više informacija o tome kako da promenite podešavanja u vezi sa kolačićima, posetite našu stranicu politika upotrebe kolačića.

Izaberite svoju platformu i kupite
Isprobajte na mesec dana besplatno uz 10 licenci...
Čemu služi nalog?
Dobro došli u CogniFit! Dobro došli u CogniFit Istraživanje! CogniFit Healthcare CogniFit Employee Wellbeing

Napravićete lični nalog. Ova vrsta naloga je stvorena kako bi vam pomogla da ispitate i trenirate svoje kognitivne veštine.

Napravićete nalog za upravljanje pacijentima. Ovaj nalog je dizajniran da pomogne zdravstvenim radnicima (lekari, psiholozi...) u dijagnostici i kognitivnoj stimulaciji.

Napravićete porodični nalog. Ovaj nalog je dizajniran da omogući članovima vaše porodice pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za istraživanje. Ovaj nalog je posebno stvoren kako bi pomogao istraživačima u studijama koje žele da obave u oblasti kognicije.

Napravićete nalog za upravljanje učenicima. Ovaj nalog je dizajniran kako bi omogućio vašim učenicima pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za upravljanje preduzećem. Ovaj nalog je dizajniran da omogući vašim zaposlenima pristup CogniFit evaluacijama i obuci.

Napravićete nalog programera. Ovaj nalog je dizajniran da integriše CogniFit proizvode u vašu kompaniju.

loading

Za korisnike od 16 godina i starije. Deca mlađa od 16 godina mogu da koriste CogniFit zajedno sa roditeljem, ako i roditelj ima nalog na platformi za porodice.

Klikom na Prijavi Se ili korišćenjem CogniFit-a, potvrđujete da ste pročitali, razumeli i složili se sa CogniFit korišćenja i sa Privatnosti.

corporativelanding_Que-Es-CogniFit_social_picture
  • corporativelanding_Que-Es-CogniFit_Form1

  • corporativelanding_Que-Es-CogniFit_Form2

  • corporativelanding_Que-Es-CogniFit_Form3

Započni Sada
loading

CogniFit je pionirska digitalna zdravstvena kompanija posvećena proceni i poboljšanju kognitivnog zdravlja. Sa uslugama dostupnim na 18 jezika, više od 4 miliona pojedinaca je već iskusilo efikasnost naše revolucionarne tehnologije širom sveta. Osnovao ga je profesor Šlomo Breznic [1], CogniFit je od tada uspostavio strateška partnerstva sa prestižnim bolnicama i istraživačkim institucijama širom sveta [2].

Trudimo se da zadržimo svoju poziciju kao lider u industriji za velnes rešenja za trening mozga - koja s ponosom koriste i velike korporacije i naučni krugovi.

Štaviše, preduzimamo korake ka poboljšanju tretmana za različita neurološka stanja kao što je depresija; Chemo Brain Sindrome; Insomnia; ADHD, MCI, epilepsija i dalje kroz kliničku validaciju i razvoj progresivnih inicijativa [4]. Svaki od ovih vrhunskih proizvoda je posebno skrojen za udobnost korisnika na umu!

Neuropsihološko ispitivanje i kognitivna stimulacija

CogniFit metodologija se sastoji od seta naučno potvrđenih zadataka. Svaka od ovih vežbi je precizno izabrana i određena za merenje moždanih funkcija. Odnos između ovih funkcija mozga i prisustva bolesti i poremećaja je pregledan i potvrđen od strane naučne zajednice.

Svi testovi i zadaci CogniFit-a su potvrđeni kroz nezavisne studije na reprezentativnom uzorku stanovništva, gde je bio korišćen placebo sistem za merenje i praćenje njihove efikasnosti. Kognitivne i neurološke procene su uvek bile vršene. Ove procene su vršene nezavisno od CogniFit-a pre i posle svake primene našeg programa. Sva naučna literatura na kojoj se baziraju naše tvrdnje i rezultati, je razvijena uz naš softver i alate. Radimo da bismo pružili našim korisnicima i profesionalcima ozbiljne i dokazane alate koji omogućavaju preciznu procenu i stimulaciju kognitivnih sposobnosti.

Kontinuirano sarađujemo sa istraživačima i sa naučnom zajednicom kako bismo osigurali da su najnovija otkrića primenjena na naš program, na jedan ozbiljan i profesionalan način. Više od 20 kognitivnih sposobnosti, koje CogniFit procenjuje i trenira, je pažljivo izabrano kako bismo dobili kompletnu predstavu o kogniciji čoveka. Svaka od ovih procenjenih funkcija se zasniva na stotinama podataka i rezultata, koji su dobijeni uz upotrebu usavršenih algoritama i upoređeni sa prosečnim rezultatima stanovništva nakon testiranja na hiljade pojedinaca. Poboljšanje kognitivnih sposobnosti nakon upotrebe CogniFit programa je potvrđeno od strane velikog broja nezavisnih studija [4].

CogniFit za istraživače i zdravstvene stručnjake

CogniFit nudi sveobuhvatan kognitivni pregled pacijenta. Ovi podaci i rezultati su od velike vrednosti za zdravstvene stručnjake i istraživače jer predstavljaju pouzdan izvor informacija i pružaju podršku u postavljanju dijagnoze.

Svi naši proizvodi se baziraju na isrcpnom istraživanju i na treningu testiranih kognitivnih sposobnosti tokom CogniFit procena [4]. Ovi testovi su dizajnirani i usavršavani tokom poslednjih 15 godina, uz pažljivo izabranu i najbolju literaturu i u kombinaciji sa već postojećim naučnim alatima.

CogniFit za pojedince, porodice i škole

CogniFit je takođe koristan za pojedince, porodice i škole: igrajući različite mentalne igrice, možete da otkrijete kakvo je Vaše kognitivno stanje. Zahvaljujući bazi podataka i uz usavršene algoritme, CogniFit može da ispita posebno kognitivno stanje svakog pojedinca i pruža personalizovani program treninga mozga. Svaka osoba je jedinstvena i zaslužuje program treninga koji je prilagođen njenim posebnim potrebama. Uz pažljivo merenje performansi moždanih funkcija CogniFit automatski stvara personalizovani program treninga. Zadaci i njihov nivo težine se biraju u skladu sa posebnim potrebama korisnika.

Reference

[1] Profesor Shlomo Breznitz je bio profesor na brojnim institucijama uključujući Univerzitet Kalifornije u Berkliju, Univerzitet Stanford, Londonsku školu ekonomije, i Nacionalni Institut za Zdravlje, Odeljenje za Zdravstvo i Ljudske Resurse u SAD-u. Autor sedam knjiga i mnogih naučnih članaka, prof. Breznitz je osnivač direktor Centra za izučavanje psihološkog stresa Univerziteta u Haifi, gde je takođe radio i kao profesor psihologije Lady Davis-a i rektor Univerziteta. Njegov DriveFit™ program trening, prvi CogniFit proizvod na tržištu, dobio je nagradu British Prince Michael Road Safety.

[2] Neki univerziteti, bolnice i fondacije sa kojima sarađujemo:

Biobehavioral Nursing and Health Systems - Univerzitet Vašington, Sijetl, SAD ; Edmond J. Safra Istraživački Centar za izučavanje smetnji u učenju Univerziteta u Haifi, Izrael; Odeljenje za neurologiju Albert Ajnštajn,Yeshiva Univerzitet, Njujork, SAD; Misericordia Univerzitet Gerontologije u Dalasu, SAD; Odeljenje za Psihologiju Univerziteta New York, Prag; Centar za psihobiološka istraživanja na visokoškolskoj ustanovi Max Stern u Emek Yezreelu, Jezreel Valley, u Izraelu; Carroll Škola, Masačusets, SAD; Odeljenje za Psihologiju Universidad Autonoma, Madrid, Španija

Potražite više infomacija ovde neuronauka.

[3] Literatura i naučni alati

Wechsler, D. (1945). A standardized memory scale for clinical use. The Journal of Psychology: Interdisciplinary and Applied, 19(1), 87-95

Conners, C. K. (1989). Manual for Conners’ rating scales. North Tonawanda, NY: Multi-Health Systems.

Hooper, E. H. (1983). Hooper visual organization test (VOT).

Greenberg, L. M., Kindschi, C. L., & Corman, C. L. (1996). TOVA test of variables of attention: clinical guide. St. Paul, MN: TOVA Research Foundation.

Tombaugh, T. N. (1996). Test of memory malingering: TOMM. North Tonawanda, NY: Multi-Health Systems.

Wechsler, D (1945). A standardized memory scale for clinical use. The Journal of Psychology: Interdisciplinary and Applied, 19(1), 87-95.

Shallice, T (1982). Specific impairments of planning. Philosophical Transactions of the Royal Society B: Biological Sciences, 298(1089), 199-209.

Asato, M. R., Sweeney, J. A., & Luna, B (2006). Cognitive processes in the development of TOL performance. Neuropsychologia, 44(12), 2259-2269.

Korkman, M., Kirk, U., & Kemp, S (1998). NEPSY: A developmental neuropsychological assessment. Psychological Corporation.

Korkman, M., Kirk, U., & Kemp, S (1998). Manual for the NEPSY. San Antonio, TX: Psychological corporation.

Stroop, J. R (1935). Studies of interference in serial verbal reactions. Journal of experimental psychology, 18(6), 643.

Heaton, R. K. (1981). Uputstvo za Viskonsin test sortiranja karata. Western Psycological Services.

Tsotsos, L. E., Roggeveen, A. B., Sekuler, A. B., Vrkljan, B. H., & Bennett, P. J. (2010). The effects of practice in a useful field of view task on driving performance. Journal of Vision, 10(7), 152-152.

Crabb, D. P., Fitzke, F. W., Hitchings, R. A., & Viswanathan, A. C. (2004). A practical approach to measuring the visual field component of fitness to drive. British journal of ophthalmology, 88(9), 1191-1196.

Edwards, J. D., Vance, D. E., Wadley, V. G., Cissell, G. M., Roenker, D. L., & Ball, K. K. (2005). Reliability and validity of useful field of view test scores as administered by personal computer. Journal of clinical and experimental neuropsychology, 27(5), 529-543.

[4] Kognitivne sposobnosti potvrđene od strane nezavisnih studija

Radna memorija, fonološka kratkoročna memorija, inhibicija, podeljena pažnja: Preiss M, Shatil E, Cermakova R, Cimermannova D, Flesher I (2013) Personalized cognitive training in unipolar and bipolar disorder: a study of cognitive functioning (Personalizovani Kognitivni Trening kod Unipolarnog i Bipolarnog depresivnog poremećaja: Ispitivanje Kognitivne Funkcije). Frontiers in Human Neuroscience doi: 10.3389/fnhum.2013.00108.

Fokusiranje, imenovanje, kratkoročna memorija, vizuelna memorija, radna memorija: Haimov I, Shatil E (2013) Cognitive Training Improves Sleep Quality and Cognitive Function among Older Adults with Insomnia (Kognitivni Trening Poboljšava Kvalitet Sna i Kognitivnu Funkciju kod Starijih Osoba koje pate od Nesanice). PLOS ONE 8(4): e61390. doi:10.1371/journal.pone.0061390

Vizuelno motorna koordinacija, vizuelna memorija, brzina obrade podataka, vizuelne skeniranje, imenovanje:Shatil E (2013). Does combined cognitive training and physical activity training enhance cognitive abilities more than either alone? A four-condition randomized controlled trial among healthy older adults. Front. Aging Neurosci. 5:8. doi: 10.3389/fnagi.2013.00008

Vizuelna memorija, radna memorija, fokusiranje, percepcija okoline, vizuelna percepcija: Peretz C, Korczyn AD, Shatil E, Aharonson V, Birnboim S, Giladi N. - Computer-Based, Personalized Cognitive Training versus Classical Computer Games: A Randomized Double-Blind Prospective Trial of Cognitive Stimulation - Neuroepidemiology 2011; 36:91-9.

Kratkoročna memorija, vizuelna memorija, radna memorija: Shatil E, Metzer A, Horvitz O, Miller A. - Home-based personalized cognitive training in MS patients: A study of adherence and cognitive performance - NeuroRehabilitation 2010; 26:143-53.

Fokusiranje, raspoznavanje, podeljena pažnja, vizuelna percepcija, vizuelna kratkoročna memorija, preusmeravanje pažnje: Korczyn AD, Peretz C, Aharonson V, et al. - Computer based cognitive training with CogniFit improved cognitive performance above the effect of classic computer games: prospective, randomized, double blind intervention study in the elderly. Alzheimer's & Dementia: The Journal of the Alzheimer's Association 2007; 3(3):S171.

Fonološka kratkoročna memorija, vizuelno motorna koordinacija, kratkoročna memorija, imenovanje, preusmeravanje pažnje, percepcija okoline, procena, vizuelna percepcija: Korczyn AD, Peretz C, Aharonson V, et al. - Computer based cognitive training with CogniFit improved cognitive performance above the effect of classic computer games: prospective, randomized, double blind intervention study in the elderly. Alzheimer's & Dementia: The Journal of the Alzheimer's Association 2007; 3(3):S171.

Brzina obrade podataka: Verghese J, Mahoney J, Ambrose AF, Wang C, Holtzer R. - Effect of cognitive remediation on gait in sedentary seniors - J Gerontol A Biol Sci Med Sci. 2010 Dec;65(12):1338-43.

Radna memorija, brzina reakcije: Horowitz-Kraus T, Breznitz Z. - Can the error detection mechanism benefit from training the working memory? A comparison between dyslexics and controls- an ERP study (Da li mehanizam za otkrivanje grešaka može imati koristi od treninga radne memorije? Poređenje osoba sa disleksijom sa kontrolnom grupom - ERP (Evocirani potencijali) studija) - PLOS ONE 2009; 4:7141.

Vizuelna percepcija, brzina reakcije, podeljena pažnja, procena, planiranje, kratkoročna memorija: Haimov I, Hanuka E, Horowitz Y. - Chronic insomnia and cognitive functioning among older adults - Behavioural sleep medicine 2008; 6:32-54.

Podeljena pažnja, planiranje, percepcija okoline, inhibicija: Thompson HJ, Demiris G, Rue T, Shatil E, Wilamowska K, Zaslavsky O, Reeder B. - Telemedicine Journal and E-health Date and Volume: 2011 Dec;17(10,):794-800. Epub 2011 Oct 19.

Molimo Vas da ukucate svoju email adresu