O Kolačićima na ovom sajtu

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaše onlajn iskustvo. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, a niste promenili podešavanja u vezi sa kolačićima, pretpostavljamo da se slažete sa našom upotrebom kolačića. Za više informacija o tome kako da promenite podešavanja u vezi sa kolačićima, posetite našu stranicu politika upotrebe kolačića.

Izaberite svoju platformu i kupite
Isprobajte na mesec dana besplatno uz 10 licenci...
Čemu služi nalog?
Dobro došli u CogniFit! Dobro došli u CogniFit Istraživanje! CogniFit Healthcare CogniFit Employee Wellbeing

Napravićete lični nalog. Ova vrsta naloga je stvorena kako bi vam pomogla da ispitate i trenirate svoje kognitivne veštine.

Napravićete nalog za upravljanje pacijentima. Ovaj nalog je dizajniran da pomogne zdravstvenim radnicima (lekari, psiholozi...) u dijagnostici i kognitivnoj stimulaciji.

Napravićete porodični nalog. Ovaj nalog je dizajniran da omogući članovima vaše porodice pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za istraživanje. Ovaj nalog je posebno stvoren kako bi pomogao istraživačima u studijama koje žele da obave u oblasti kognicije.

Napravićete nalog za upravljanje učenicima. Ovaj nalog je dizajniran kako bi omogućio vašim učenicima pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za upravljanje preduzećem. Ovaj nalog je dizajniran da omogući vašim zaposlenima pristup CogniFit evaluacijama i obuci.

Napravićete nalog programera. Ovaj nalog je dizajniran da integriše CogniFit proizvode u vašu kompaniju.

loading

Za korisnike od 16 godina i starije. Deca mlađa od 16 godina mogu da koriste CogniFit zajedno sa roditeljem, ako i roditelj ima nalog na platformi za porodice.

Klikom na Prijavi Se ili korišćenjem CogniFit-a, potvrđujete da ste pročitali, razumeli i složili se sa CogniFit korišćenja i sa Privatnosti.

corporativelanding_LANDING-WHACK_A_MOLE-00_social_picture
 • Igrajte igricu "Bašta sa Krticama" onlajn i poboljšajte svoje kognitivne veštine

 • Dobijte pristup ovom naučnom alatu za kognitivni trening

 • Pružite izazov svom mozgu

Započni Sada

Igrica za Mozak "Bašta sa Krticama": Šta je?

Bašta sa Krticama je igrica za trening mozga. Da bi prešao na sledeći nivo korisnik mora da udara krtice koje su njegova meta, ali mora da izbegava ostale koje nisu njegova meta i one krtice koje imaju dinamit na glavi. Kako igrica postaje teža, tako je i kognitivni napor koji je potrebno uložiti veći.

Kako budete napredovali kroz igricu i poboljšavali kognitivne veštine, i igrica će se menjati Bašta sa Krticama je naučni alat koji je dizajniran da konstantno prati uspeh korisnika i da automatski prilagođava težinu zadatka kako bi korisnik dobio najbolji mogući trening. Igrica za um Bašta sa Krticama je prikladna za decu, kao i za odrasle, i može da poboljša osnovne kognitivne veštine.

Kako igrica za mozak "Bašta sa Krticama" može da poboljša vaše kogntivne veštine?

Dokazano je da, uz konstantan trening, kliničke vežbe CogniFit-a za stimulaciju mozga omogućavaju aktiviranje i jačanje kognitivnih veština uz neuroplastičnost.

Trening uz igricu za mozak Bašta sa Krticama stimuliše određene neuronske veze po određenom šablonu. Ponavljanje ovog šablona kroz uporan trening može da pomogne u stvaranju novih sinapsi i neuronskih veza, što će dalje omogućiti oporavak oštećenih i oslabljenih kognitivnih funkcija.

Ovu igricu za mozak može igrati bilo ko, ko želi da testira i poboljša svoje kognitivne veštine.

1. NEDELJA

2. NEDELJA

3. NEDELJA

Neuronske Veze CogniFit

Neuronske Veze CogniFit

Koje to kognitivne veštine možete da trenirate uz igricu za mozak "Bašta sa Krticama"?

Kognitivne veštine koje ova igrica trenira su:

 • Inhibicija:Kada ova igrica za trening mozga postane teža, promeniće se boja ostalih stimulusa i biće ista kao i boja mete. Kada do toga bude došlo, korisnik mora da zaustavi nagon da udari ove stimuluse koji nisu njegova meta. Kada to čini, on aktivira i stimuliše kognitivnu veštinu koja se zove inhibicija. Jačanje ove kognitivne veštine nam omogućava da zaustavimo neko neprikladno ponašanje i da dobro razmislimo kako ćemo reagovati.
 • Brzina Reakcije: U ovoj igrici za trening mozga, korisnik mora da udari krticu koja je njegova meta pre nego što ona nestane, tako da mora da ima dobre reflekse da bi je udario na vreme. Kada igra ovu igricu, on aktivira i stimuliše kognitivnu veštinu koja se zove brzina reakcije. Poboljšanje ove kognitivne veštine nam može pomoći da brzo reagujemo kada se suočimo sa nekom situacijom. Kada na primer vidimo da će neki predmet pasti sa stola i uhvatimo ga pre nego što padne na zemlju.
 • Preusmeravanje:Da bi prešao ovu igricu korisnik mora da se prilagodi promenama i da traži metu. Kada vežba uz ovu igricu korisnik stimuliše i jača kognitivnu veštinu koja se zove preusmeravanje. Ako poboljšamo ovu kognitivnu veštinu, možemo da budemo fleksibilniji i da se lakše prilagodimo izmenjenim okolnostima, kao na primer kada vidimo da nema više proizvoda koji smo tražili u prodavnici i moramo da se setimo nečeg drugog, ili ako je ulica zatvorena zbog radova na putu i moramo da stignemo na drugi način do posla.

Ostale bitne kognitivne veštine su:

 • Vizuelno Skeniranje:Da bi prešao igricu za trening mozga Bašta sa Krticama, korisnik mora da pronađe svoju metu među svim stimulusima, a za to mu je potrebno vizuelno skeniranje. Poboljšanje vizuelnog skeniranja je vrlo važno za naš svakodnevni život, jer nam pomaže da na brz i efikasan način pronađemo stimuluse ili bitne informacije. Na primer, da vidimo druga vozila na putu.
 • Vizuelno Motorna Koordinacija: Da bi napredovao u ovoj igrici, korisnik mora brzo i precizno da upravlja mišem kako bi pogodio metu. Poboljšanje ove kognitivne veštine omogućuje korisniku da lakše obavlja manuelne aktivnosti. Neki od primera su pisanje, vožnja, sport, ili čak otvaranje konzerve. Ova kognitivna veština nam omogućava da precizno obavimo neku radnju na osnovu vizuelnih informacija koje smo primili.
 • Vizuelna Percepcija:Da bi prešao ovu igricu za trening mozga, korisnk mora da uoči boju svakog stimulusa, kao i njihove karakteristike, ako dođe do neke promene. Ako trenira uz ovu igricu, korisnik može da stimuliše i jača vizuelnu percepciju. Poboljšanje ove kognitivne veštine nam pomaže da izbegnemo greške. Kada na primer vozite, crtate, šaljete poruke ili čak kuvate. Ova veština nam omogućava da razlikujemo začine i da ne pomešamo so i šećer, na primer.
 • Dopunjavanje:U ovoj igrici za trening uma korisnik mora da zna da li je krenuo na pravu metu, ili mora da promeni strategiju ako se zbuni. Kada trenira uz ovu igricu on vežba i jača kognitivnu veštinu koja se zove dopunjavanje. Poboljšanje ove kognitivne veštine mu pomaže da uspešno obavlja mnogobrojne aktivnosti, da piše, ili popravlja neku polomljenu stvar i da bude siguran da nije počinio grešku.
 • Percepcija Okoline:U ovoj igrici ze trening mozga moramo da vidimo gde se tačno nalazi svaki stimulus, a za to nam je potrebna percepcija okoline. Poboljšanje percepcije okoline nam omogućava da bezbedno vozimo, ili na primer, da hodamo ulicom a da se ne spotaknemo.

Šta se dešava ako ne trenirate svoje kognitivne veštine?

Naš mozak je programiran da čuva svoje neurone i resurse, tako da on automatski eliminiše neuronske veze koje ne koristi često. Ako ne koristimo određenu kognitivnu veštinu često, mozak prestaje da šalje potrebne resurse i neuronske veze postaju sve slabije i slabije. Zbog ovog slabljena neuronskih veza postaje nam teže da koristimo datu kognitivnu veštinu, zbog čega nam može biti teže i da obavljamo neke svakodnevne aktivnosti.

Molimo Vas da ukucate svoju email adresu