O Kolačićima na ovom sajtu

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaše onlajn iskustvo. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, a niste promenili podešavanja u vezi sa kolačićima, pretpostavljamo da se slažete sa našom upotrebom kolačića. Za više informacija o tome kako da promenite podešavanja u vezi sa kolačićima, posetite našu stranicu politika upotrebe kolačića.

Izaberite svoju platformu i kupite
Isprobajte na mesec dana besplatno uz 10 licenci...
Čemu služi nalog?
Dobro došli u CogniFit! Dobro došli u CogniFit Istraživanje! CogniFit Healthcare CogniFit Employee Wellbeing

Napravićete lični nalog. Ova vrsta naloga je stvorena kako bi vam pomogla da ispitate i trenirate svoje kognitivne veštine.

Napravićete nalog za upravljanje pacijentima. Ovaj nalog je dizajniran da pomogne zdravstvenim radnicima (lekari, psiholozi...) u dijagnostici i kognitivnoj stimulaciji.

Napravićete porodični nalog. Ovaj nalog je dizajniran da omogući članovima vaše porodice pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za istraživanje. Ovaj nalog je posebno stvoren kako bi pomogao istraživačima u studijama koje žele da obave u oblasti kognicije.

Napravićete nalog za upravljanje učenicima. Ovaj nalog je dizajniran kako bi omogućio vašim učenicima pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za upravljanje preduzećem. Ovaj nalog je dizajniran da omogući vašim zaposlenima pristup CogniFit evaluacijama i obuci.

Napravićete nalog programera. Ovaj nalog je dizajniran da integriše CogniFit proizvode u vašu kompaniju.

loading

Za korisnike od 16 godina i starije. Deca mlađa od 16 godina mogu da koriste CogniFit zajedno sa roditeljem, ako i roditelj ima nalog na platformi za porodice.

Klikom na Prijavi Se ili korišćenjem CogniFit-a, potvrđujete da ste pročitali, razumeli i složili se sa CogniFit korišćenja i sa Privatnosti.

corporativelanding_Test_wifivi_social_picture

Test korisnog vidnog polja

WIFIVI: Vizuelni Kapacitet Test

Ova stranica služi za informisanje. Ne prodajemo proizvode koji leče bolesti. CogniFit-ovi prozvodi, koji su namenjeni lečenju određenih bolesti, su u fazi provere. Ako ste zainteresovani, molimo Vas posetite našu CogniFit Platformu za Istraživače
  • Neuropsihološka procena.

  • Procenjuje kognitivne veštine koje su povezane sa širinom vidnog polja.

  • Uporedite rezultate sa rezultatima drugih korisnika. Isprobajte!

Započni Sada
loading

Tehničke Specifikacije

Ovaj test se bazira na testu vidnog polja - Useful Field of Vision (UFOV) testu, i drugim neuropsihološkim procenama koje mere širinu vidnog polja. Test meri količinu informacija koju osoba može da primi dok gleda napred. Da bi obavio ovaj zadatak, korisnik mora da bude fokusiran, jer zadatak zahteva i pažnju korisnika i širinu vidnog polja za dobijanje najboljih rezultata.

Započnite zadatak

Za više informacija o tome koje varijable se mere u ovom zadatku, pročitajte ovaj dokument.

  • Ocenjene kognitivne sposobnosti: Širina vidnog polja.
  • Dozvoljeno vreme:Između 60 i 70 sekundi.
  • Oblasti primene: Obrazovna psihologija, klinička psihologija, neuropsihologija i opšta medicina.
  • Format:Onlajn Kompjuterizovani Test (preko PC-a, mobilnog telefona, tableta).
  • Cilj: Obratite pažnju na prvu sliku koja se pojavljuje na ekranu i predvidi koja će se od tri sledeće slike pojaviti na sledećem ekranu.
  • Instrukcije:Na nekoliko sekundi pojaviće se slika na ekranu. Morate da zapamtite sliku koja se pojavila i zatim da izabrete istu među tri naredno prikazane slike. Svaki put će se smanjivati vreme na koje će slika biti prikazana, tako da će korisnik imati sve manje i manje vremena da posmatra sliku koju kasnije mora da prepozna i da izabere između tri prikazane slike.
Neuropsihološka Procena- CogniFit Kognitivni Test

Reference

Tsotsos, L. E., Roggeveen, A. B., Sekuler, A. B., Vrkljan, B. H., & Bennett, P. J. (2010). The effects of practice in a useful field of view task on driving performance. Journal of Vision, 10(7), 152-152.

Crabb, D. P., Fitzke, F. W., Hitchings, R. A., & Viswanathan, A. C. (2004). A practical approach to measuring the visual field component of fitness to drive. British journal of ophthalmology, 88(9), 1191-1196.

Edwards, J. D., Vance, D. E., Wadley, V. G., Cissell, G. M., Roenker, D. L., & Ball, K. K. (2005). Reliability and validity of useful field of view test scores as administered by personal computer. Journal of clinical and experimental neuropsychology, 27(5), 529-543.

Molimo Vas da ukucate svoju email adresu