O Kolačićima na ovom sajtu

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaše onlajn iskustvo. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, a niste promenili podešavanja u vezi sa kolačićima, pretpostavljamo da se slažete sa našom upotrebom kolačića. Za više informacija o tome kako da promenite podešavanja u vezi sa kolačićima, posetite našu stranicu politika upotrebe kolačića.

Izaberite svoju platformu i kupite
Isprobajte na mesec dana besplatno uz 10 licenci...
Čemu služi nalog?
Dobro došli u CogniFit! Dobro došli u CogniFit Istraživanje! CogniFit Healthcare CogniFit Employee Wellbeing

Napravićete lični nalog. Ova vrsta naloga je stvorena kako bi vam pomogla da ispitate i trenirate svoje kognitivne veštine.

Napravićete nalog za upravljanje pacijentima. Ovaj nalog je dizajniran da pomogne zdravstvenim radnicima (lekari, psiholozi...) u dijagnostici i kognitivnoj stimulaciji.

Napravićete porodični nalog. Ovaj nalog je dizajniran da omogući članovima vaše porodice pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za istraživanje. Ovaj nalog je posebno stvoren kako bi pomogao istraživačima u studijama koje žele da obave u oblasti kognicije.

Napravićete nalog za upravljanje učenicima. Ovaj nalog je dizajniran kako bi omogućio vašim učenicima pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za upravljanje preduzećem. Ovaj nalog je dizajniran da omogući vašim zaposlenima pristup CogniFit evaluacijama i obuci.

Napravićete nalog programera. Ovaj nalog je dizajniran da integriše CogniFit proizvode u vašu kompaniju.

loading

Za korisnike od 16 godina i starije. Deca mlađa od 16 godina mogu da koriste CogniFit zajedno sa roditeljem, ako i roditelj ima nalog na platformi za porodice.

Klikom na Prijavi Se ili korišćenjem CogniFit-a, potvrđujete da ste pročitali, razumeli i složili se sa CogniFit korišćenja i sa Privatnosti.

corporativelanding_Test_vismen-plan_social_picture

Test opsega vizuelne radne memorije

VISMEM-PLAN: Test Kocentracije

Ova stranica služi za informisanje. Ne prodajemo proizvode koji leče bolesti. CogniFit-ovi prozvodi, koji su namenjeni lečenju određenih bolesti, su u fazi provere. Ako ste zainteresovani, molimo Vas posetite našu CogniFit Platformu za Istraživače
  • Test za procenu sposobnosti organizovanja, struktuiranja i planiranja.

  • Kognitivni test koji meri različite kognitivne sposobnosti kao što su planiranje i radna memorija.

  • Uporedite rezultate sa rezultatima drugih korisnika. Isprobajte!

Započni Sada
loading

Tehničke Specifikacije

VISMEM-PLAN test koncentracije uzeo je test Corsi kocke kao referencu (Corsi, 1972; Kessels et al., 2000; Vechsler, 1945). U prvom delu zadatka, neki krugovi su osvetljeni, unutar fiksnog skupa krugova. Osoba koja izvodi test mora da zapamti koji su krugovi, unutar matrice, osvetljeni, a zatim da pokuša da reprodukuje redosled u ispravnom redosledu. U drugom delu zadatka dodaje se kašnjenje od 4 sekunde između prvog ekrana i ekrana za reprodukciju, kako bi se povećalo vreme koje korisnik mora da zadrži informaciju.

Započnite zadatak

Za više informacija o tome koje varijable se mere u ovom zadatku, pročitajte ovaj dokument.

  • Ocenjene kognitivne veštine:Prostorna percepcija, kratkoročna memorija, vizuelna kratkoročna memorija, neverbalna memorija, radna memorija, planiranje, brzina obrade, vreme odziva.
  • Vreme administracije: Između 40 sekundi i 10 minuta, otprilike.
  • Oblasti primene:Psihologija obrazovanja, klinička psihologija, neuropsihologija, opšta medicina i istraživanja.
  • Format:Onlajn Kompjuterizovani Test (preko PC-a, mobilnog telefona, tableta).
  • Objektivan:Prisetite se što je moguće više sekvenci vizuelnih stimulusa.
  • Uputstva za zadatak:Ukupno deset stimulusa se prikazuje nepravilno raspoređenih po ekranu. Podražaji će svetleti nasumičnim redosledom i korisnik mora da zapamti sekvencu. U prvoj polovini zadatka, korisnik će reprodukovati prikazanu sekvencu istim redosledom kako je predstavljena. U drugoj polovini, korisnik mora da sačeka da se animacija završi pre nego što mu bude dozvoljeno da odgovori istim redosledom. Zadatak će započeti paljenjem dva stimulusa, a novi stimulus će biti dodat svaki put kada korisnik pogodi kompletnu sekvencu.

Neuropsihološka Procena- CogniFit Kognitivni Test

Reference

Corsi, P.M. (1972). Human memory and the medial temporal region of the brain (Ph.D.). McGill University.

Kessels, R. P. C.; van Zandvoort, M. J. E.; Postma, A.; Kappelle, L. J.; de Haan, E. H. F (2000). "The Corsi Block-Tapping Task: Standardization and Normative Data". Applied Neuropsychology. 7 (4): 252–258

Wechsler, D. (1945). Wechsler memory scale. Psychological Corporation

Molimo Vas da ukucate svoju email adresu