O Kolačićima na ovom sajtu

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaše onlajn iskustvo. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, a niste promenili podešavanja u vezi sa kolačićima, pretpostavljamo da se slažete sa našom upotrebom kolačića. Za više informacija o tome kako da promenite podešavanja u vezi sa kolačićima, posetite našu stranicu politika upotrebe kolačića.

Izaberite svoju platformu i kupite
Isprobajte na mesec dana besplatno uz 10 licenci...
Čemu služi nalog?
Dobro došli u CogniFit! Dobro došli u CogniFit Istraživanje! CogniFit Healthcare CogniFit Employee Wellbeing

Napravićete lični nalog. Ova vrsta naloga je stvorena kako bi vam pomogla da ispitate i trenirate svoje kognitivne veštine.

Napravićete nalog za upravljanje pacijentima. Ovaj nalog je dizajniran da pomogne zdravstvenim radnicima (lekari, psiholozi...) u dijagnostici i kognitivnoj stimulaciji.

Napravićete porodični nalog. Ovaj nalog je dizajniran da omogući članovima vaše porodice pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za istraživanje. Ovaj nalog je posebno stvoren kako bi pomogao istraživačima u studijama koje žele da obave u oblasti kognicije.

Napravićete nalog za upravljanje učenicima. Ovaj nalog je dizajniran kako bi omogućio vašim učenicima pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za upravljanje preduzećem. Ovaj nalog je dizajniran da omogući vašim zaposlenima pristup CogniFit evaluacijama i obuci.

Napravićete nalog programera. Ovaj nalog je dizajniran da integriše CogniFit proizvode u vašu kompaniju.

loading

Za korisnike od 16 godina i starije. Deca mlađa od 16 godina mogu da koriste CogniFit zajedno sa roditeljem, ako i roditelj ima nalog na platformi za porodice.

Klikom na Prijavi Se ili korišćenjem CogniFit-a, potvrđujete da ste pročitali, razumeli i složili se sa CogniFit korišćenja i sa Privatnosti.

Skenirajte donji KR sa svojim telefonom da biste se registrovali preko naše mobilne aplikacije za vrhunsku pogodnost i pristup u pokretu!

Poboljšajte svoje iskustvo!

Ako nemate svoj mobilni pri ruci, registrujte se ovde

Preuzmite našu aplikaciju kako biste je koristili na ovom uređaju i uživajte

Huawei App Gallery

Ako nemate svoj mobilni pri ruci, registrujte se ovde

corporativelanding_LANDING-BEE_BALLOON-00_social_picture
 • Igrajte igricu "Pčelica i Baloni" onlajn i poboljšajte svoje kognitivne veštine

 • Dobijte pristup ovom naučnom alatu za kognitivni trening

 • Pružite izazov svom mozgu

Započni Sada

Igrica za Mozak "Pčelica i Baloni": Šta je?

Pčelica i Baloni je onlajn igrica za trening mozga . Da bi prešao na sledeći nivo i napredovao u igrici, korisnik mora da probuši sve balone i da istovremeno izbegava bombe i crvene zone. Kako bude napredovao kroz nivoe, izazov će biti veći i igrica zahteva sve veći kognitivni napor.

Kako budete napredovali kroz igricu i poboljšavali kognitivne veštine, i igrica će se menjati zajedno sa vama Pčelica i Baloni je naučni alat koji je dizajniran da konstantno prati uspeh korisnika i da automatski prilagođava težinu zadatka kako bi korisnik dobio najbolji mogući trening. Igrica za um Pčelica i Baloni je prikladna za decu, kao i za odrasle, i može da poboljša osnovne kognitivne veštine..

Kako igrica za mozak "Pčelica i Baloni" može da poboljša vaše kogntivne veštine?

Dokazano je da, uz konstantan trening, kliničke vežbe CogniFit-a za stimulaciju mozga omogućavaju aktiviranje i jačanje kognitivnih veština uz neuroplastičnost.

Trening uz igricu za mozak Pčelica i Baloni stimuliše određene neuronske veze po određenom šablonu. Ponavljanje ovog šablona kroz uporan trening može da pomogne u stvaranju novih sinapsi i neuronskih veza, što će dalje omogućiti oporavak oštećenih i oslabljenih kognitivnih funkcija.

Ovu igricu za mozak može igrati bilo ko, ko želi da testira i poboljša svoje kognitivne veštine..

1. NEDELJA

2. NEDELJA

3. NEDELJA

Neuronske Veze CogniFit

Neuronske Veze CogniFit

Koje to kognitivne veštine možete da trenirate uz igricu za mozak "Pčelica i Baloni"?

Kognitivne veštine koje ova igrica trenira su:

 • Vizuelno Motorna Koordinacija: U igrici za trening mozga Pčelica i Baloni moramo da usmerevamo kursor na balone i da izbegavamo crvene zone, jer su one zabranjene. Kada vežbamo uz ovi igricu mi treniramo preciznost i vizuelno motornu koordinaciju. Stimulisanje ove veštine nam pomaže da budemo uspešniji kada obavljamo neku manuelnu aktivnost uz preciznost, kao što je pisanje ili korišćenje kompjutera.
 • Preusmeravanje:Zabranjene zone koje moramo da izbegavamo se menjaju i pomeraju i ova kognitivna igrica traži od nas da pomeramo kursor samo na određene mete, određene boje, što komplikuje zadatak. Vežbanje uz ovu igricu može da nam pomogne da treniramo veštinu preusmeravanje. Poboljšanje ove kognitivne veštine može da nam pomogne da se lakše prilagodimo novim, izmenjenim ili nepredvidivim okolnostima. Kao na primer kada je neka ulica zatvorena zbog radova na putu i moramo brzo da pronađemo drugi put.
 • Brzina reakcije: U ovoj igrici ima i zabranjenih zona koje se mogu pomerati, tako da je brzo reagovanje vrlo bitno kako bismo izbegli te zone na vreme. Za obavljanje ove radnje je potrebna dobra brzina reakcije. Dobra brzina reakcije nam omogućava da brzo reagujemo u određenim situacijama koje to zahtevaju. Na primer, kada je potrebno da pređemo ulicu pre nego što naiđe automobil.

Ostale bitne kognitivne veštine su:

 • Fokusirana Pažnja:U ovoj igrici za mozak moramo brzo da uočimo različite stimuluse na ekranu. Ako ne budemo videli bombu, eksplodiraće i izgubićemo život. Ove radnje pomažu u treniranju fokusiranja pažnje. Poboljšanje ove kognitivne veštine vam pomaže da naučite da ignorišete smetnje iz okruženja i da budete uspešniji u obavljanju svakodnevnih aktivnosti za koje je potrebna ova veština. Kao na primer kada želimo da brzo uočimo informaciju koju tražimo na tabli ili u knjizi.
 • Planiranje:Ova igrica za mozak zahteva od nas da isplaniramo po kom redosledu želimo obavljati aktivnosti da bismo dostigli cilj. Planiranje nam pomaže da uspešnije ostvarujemo ciljeve. Kada to činimo, poboljšavamo našu sposobnost planiranja. Poboljšanje ove kognitivne veštine nam pomaže da budemo uspešniji u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Na primer kada moramo da smislimo plan aktivnosti kako bismo ostvarili neki cilj.
 • Neverbalna Memorija:Tokom ove igrice moramo da upamtimo šablon po kom se javljaju crvene zone ili zabranjene zone i to nam pomaže da ih lakše izbegavamo. Igranjem ove igrice, možemo da poboljšamo neverbalnu memoriju. Ova kognitivna veština je vrlo bitna za nas jer nam omogućava da upamtimo neverbalne stimuluse, kao na primer da upamtimo lice klijenta.
 • Podeljena pažnja: Za ovu igricu je potrebno da istovremeno usmeravamo pažnju na kursor i na crvene zone. Kada igramo ovu igricu mi vežbamo svoju podeljenu pažnju. Poboljšanje ove kognitivne veštine nam omogućava da obavljamo dve ili više aktivnosti istovremeno. Kao na primer, kada moramo da idemo ulicom i istovremeno pišemo poruku ili kada moramo da se javimo na telefon na času i da istovremeno hvatamo beleške.
 • Inhibicija:Ako primetimo bombu ili zabranjenu zonu dok igramo igricu, mi moramo da zaustavimo radnju koju smo nameravali da izvedemo. Ako vežbamo uz ovu igricu, naša sposobnost da zaustavimo određenu reakciju će biti bolja. Ova kognitivna sposobnost nam omogućava da bolje reagujemo na neku neočekivanu situaciju. Na primer kada prelazimo ulicu.
 • Dopunjavanje:Tokom ove igrice za mozak moramo da utvrdimo da li je strategija koju koristimo uspešna, ili bi trebalo da je promenimo. Kada vežbamo uz ovu igricu mi jačamo neuronske veze koje čine deo naše veštine dopunjavanje. Poboljšanje ove kognitivne veštine je bitno za naš svakodnevni život, jer nam pomaže da lakše uočimo greške. Na primer, kada pišemo ili pričamo priču, ili kad je potrebno da montiramo nameštaj.
 • Percepcija Okoline: U ovoj igrici, morate da navodite kursor kroz dozvoljene zone da biste postigli cilj, a da istovremeno izbegavate zabranjene zone i bombe. Kada vežbamo uz ovu igricu, mi vežbamo svoju percepciju okoline. Poboljšanje ove veštine nam pomaže da se bolje snalazimo u okruženju, kao na primer kad moramo da procenimo udaljenost između auta i okoline ili da poređamo sudove kada ih peremo.
 • Vizuelno Skeniranje:U ovoj igrici je potrebno da brzo uočimo mete, bombe i zabranjene zone da bismo ih uspešno zaobišli. Kada treniramo uz ovu igricu mi aktiviramo neuronske veze koje se koriste u vizuelnom skeniranju. Poboljšanje ove kognitivne veštine nam pomaže da budemo uspešniji u obavljanju svakodnevnih aktivnosti za koje je potrebno da uočimo neki stimulus. Na primer, kada želimo da prepoznamo prijatelja u masi, ili kad tražimo ključeve.
 • Vizuelna Percepcija:Kao što je u ovoj igrici za mozak potrebno da razlikujemo bombe od ostalih predmeta, tako se i u svakodnevnom životu susrećemo sa brojnim stimulusima koje je potrebno da prepoznamo. Vežbanje uz ovu igricu nam pomaže da stimulišemo vizuelnu percepciju, što je vrlo korisno za obradu vizeulnih informacija. Slaba vizuelna percepcija nam može doneti problem i može nam biti teško da na primer prepoznamo auto na putu ili slova u reči.
 • Procenjivanje: U igrici Pčelica i Baloni korisnik mora da proceni vreme koje mu je potrebno da prođe kroz određene zone. Kada to čini, korisnik stimuliše neuronske veze koje se koriste u procenjivanju. Poboljšanje ove veštine omogućava korisniku da smisli rešenje. Na primer kada igrate košarku i kad je potrebno da se pomerite da ne biste udarili u neku osobu, ili kad je potrebno da zakočite da se ne biste sudarili.
 • Brzina Obrade Podataka:Ova igrica za mozak zahteva od nas da osmislimo plan što je brže moguće, jer vreme ističe. Potrebno je da obradimo podatke da bismo osmislili plan što pre. Ako vežbamo ovu veštinu, mi stimulišemo i jačamo neuronske veze koje se koriste u veštini brzina obrade podataka. Poboljšanje ove kognitivne veštine nam pomaže da brže razmišljamo. Na primer kada računamo, ili kad je potrebno da razumemo problem.

Šta se dešava ako ne trenirate svoje kognitivne veštine?

Naš mozak je programiran da čuva svoje neurone i resurse, tako da on automatski eliminiše neuronske veze koje ne koristi često. Ako ne koristimo određenu kognitivnu veštinu često, mozak prestaje da šalje potrebne resurse i neuronske veze postaju sve slabije i slabije. Zbog ovog slabljena neuronskih veza postaje nam teže da koristimo datu kognitivnu veštinu, zbog čega nam može biti teže i da obavljamo neke svakodnevne aktivnosti.

Molimo Vas da ukucate svoju email adresu