O Kolačićima na ovom sajtu

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaše onlajn iskustvo. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, a niste promenili podešavanja u vezi sa kolačićima, pretpostavljamo da se slažete sa našom upotrebom kolačića. Za više informacija o tome kako da promenite podešavanja u vezi sa kolačićima, posetite našu stranicu politika upotrebe kolačića.

Izaberite svoju platformu i kupite
Isprobajte na mesec dana besplatno uz 10 licenci...
Čemu služi nalog?
Dobro došli u CogniFit! Dobro došli u CogniFit Istraživanje! CogniFit Healthcare CogniFit Employee Wellbeing

Napravićete lični nalog. Ova vrsta naloga je stvorena kako bi vam pomogla da ispitate i trenirate svoje kognitivne veštine.

Napravićete nalog za upravljanje pacijentima. Ovaj nalog je dizajniran da pomogne zdravstvenim radnicima (lekari, psiholozi...) u dijagnostici i kognitivnoj stimulaciji.

Napravićete porodični nalog. Ovaj nalog je dizajniran da omogući članovima vaše porodice pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za istraživanje. Ovaj nalog je posebno stvoren kako bi pomogao istraživačima u studijama koje žele da obave u oblasti kognicije.

Napravićete nalog za upravljanje učenicima. Ovaj nalog je dizajniran kako bi omogućio vašim učenicima pristup CogniFit-ovim testovima i treninzima.

Napravićete nalog za upravljanje preduzećem. Ovaj nalog je dizajniran da omogući vašim zaposlenima pristup CogniFit evaluacijama i obuci.

Napravićete nalog programera. Ovaj nalog je dizajniran da integriše CogniFit proizvode u vašu kompaniju.

loading

Za korisnike od 16 godina i starije. Deca mlađa od 16 godina mogu da koriste CogniFit zajedno sa roditeljem, ako i roditelj ima nalog na platformi za porodice.

Klikom na Prijavi Se ili korišćenjem CogniFit-a, potvrđujete da ste pročitali, razumeli i složili se sa CogniFit korišćenja i sa Privatnosti.

Skenirajte donji KR sa svojim telefonom da biste se registrovali preko naše mobilne aplikacije za vrhunsku pogodnost i pristup u pokretu!

Poboljšajte svoje iskustvo!

Ako nemate svoj mobilni pri ruci, registrujte se ovde

Preuzmite našu aplikaciju kako biste je koristili na ovom uređaju i uživajte

Huawei App Gallery

Ako nemate svoj mobilni pri ruci, registrujte se ovde

corporativelanding_Investigacion-cerebral_social_picture
Ova stranica služi za informisanje. Ne prodajemo proizvode koji leče bolesti. CogniFit-ovi prozvodi, koji su namenjeni lečenju određenih bolesti, su u fazi provere. Ako ste zainteresovani, molimo Vas posetite našu CogniFit Platformu za Istraživače
 • CogniFit program se bazira na naučnom istraživanju mozga

 • Isprobajte neurološku procenu da biste saznali kakva je Vaša kognicija

 • Procenjuje i meri Vaše najslabije kognitivne veštine

Započni Sada
loading

Trening mozga je termin na koji sve češće nailazimo. Do ovoga dolazi jer kako naučnici saznaju sve više stvari o mozgu, više postajemo svesni koliko je bitno održavati mozak u formi, kao što vežbamo da bismo održavali naša tela u formi.

Ideja da starenje vodi kognitivnom opadanju nije nova i kognitivno istraživanje ju je dokazalo. Kao što je Vilijam Šekspir u svom delu Mnogo Vike Ni Oko Čega, zapisao "Kada starost dodje, razum ode." Ali dobra vest je da nedavno istraživanje dokazuje da ova tvrdnja nije u potpunosti tačna. Dokazi sada svedoče o tome da je mozak fleksibilan i obnovljivi organ i da dok starite, Vaš mozak je u mogućnosti da održi i čak poboljša trenutni nivo obavljanja kognitivne funkcije, naročito ako vodite aktivan i stimulativan način života.

Vežbe za mozak zahtevaju rad i posvećenost. Naš mozak ima nekoliko različitih svakodnevnih rutinskih zadataka koji se stalno ponavljaju, zbog čega mozak mora da bude efikasan i da stvori direktne veze kako bi olakšao obavljanje tih zadataka koji se ponavljaju.

Kognitivna Nauka

Prisetite se kako je bilo kada ste učili da vozite auto. Verovatno Vam je bilo teško da u isto vreme razgovarate i vozite, zato što je Vaš mozak bio zauzet obradom novih stimulansa i kognitivnih zadataka koji su uključeni u vožnju. Onog trenutka kada ste postali iskusan vozač, postalo je lakše voditi razgovor sa drugima, mogli ste da uživate u pejzažima i vozite u isto vreme.

Očigledno je dobra stvar to što su mnogi zadaci koji se ponavljaju, kao što je to vožnja, postali automatski tokom vremena. Omogućava našem mozgu da preusmeri pažnju na druge zadatke. Međutim, stvara dugoročne probleme jer je prirodna tendencija našeg mozga da uči i stvara nove rutine kako bi lakše obradio dnevne infomacije, zbog čega on postaje lenj i zabušava.

Ovaj problem se pogoršava kako starimo jer je teže naučiti nove aktivnosti koje predstavljaju izazov za naš mozak i koje će isključiti "autopilota". Iz ovog razloga je fitnes mozga tako važan.

Zašto je Kognitivno Istraživanje toliko značajno?

Fitnes mozga je kao i fizički fitnes. Kao i našim mišićima, i mozgu su stalno potrebni izazovi kako bi ostao u formi i zdrav. Mnogo ljudi misli da su aktivnosti kao što su Sudoku, ukrštenice ili bridž dovoljan izazov za naš mozak. Realno, ove aktivnosti ne pomažu kao što mi mislimo. One su bolje nego da ne činimo ništa i tačno je da mogu da nam pomognu da održavamo mozak u formi. Međutim, ako stalno ponavljate iste tipove mentalnih aktivnosti sve vreme, one takođe postaju rutinske i neće više na pravi način trenirati mozak. Pravi način za postizanje optimalnog fitnesa mozga je vežbanje svakog dela mozga, tako što mu konstantno pružamo što je više moguće novih i različitih kognitivnih aktivnosti. Ovaj nivo fitnesa zahteva temeljan i sveobuhvatan program treninga mozga.

Kognicija sastoji iz različitih atributa koji rade zajedno. Ovo su memorija (koliko ste efikasni u pamćenju i prisećanju informacija), pažnja (koliko ste dobri u koncentraciji na jedan ili više zadataka), percepcija (kako opažate stimuluse koji se nalaze oko Vas), i koordinacija (kako prenosite vizuelne informacije na pokrete). Kako smo svi mi jedinstveni pojedinci, tip treninga mozga koji Vam je potreban se razlikuje od treninga za ostale ljude. Tako da je, idelani program treninga mozga onaj koji je u mogućnosti da odredi Vaše snage i slabosti i da stvori rutinski personalizovani trening koji Vam pruža onaj tip treninga koji Vam je potreban da biste održavali svoj mozak zdravim i aktivnim.

Neurologija

CogniFit ima više od decenije iskustva u neuronauci, kognitivnoj nauci i istraživanju mozga koji naučno potvrđuju naš program, zajedno sa vodećim univerzitetima i centrima specijalizovanim za neuronauku. Mi smo naučna kompanija i moramo da osiguramo da je naš trening efikasan i naša merenja pouzdana.

Treniranje našeg mozga je važan deo zdravog života. Uz uticajna istraživanja mozga i kognitivnu nauku, CogniFit stvara vežbe treninga mozga koje su posebno dizajnirane za procenu i poboljšanje kognicije i mnogih drugih kognitivnih veština.

Nova istraživanja u oblasti neurologije se izvode svakodnevno, pokazujući nam koliko je mozak fleksibilan i zašto je važno održavati mozak u top formi. Koristimo mozak svakodnevno. To je organ koji zahteva trening kao i bilo koji mišić, u nadi da će kontrolisati i poboljšati plastičnost mozga.

Kognitivna nauka nam takođe pokazuje kako možemo da koristimo mentalni trening da poboljšamo ostale moždane funkcije, i kako mentalni trening može pomoći našem mentalnom zdravlju, kogniciji i sveukupnom blagostanju.

Studije i Naučno Istraživanje

U nastavku možete naći različite naučne studije i istraživanja na ovu temu koji svedoče o značaju treninga mozga.

 • Kognicija i Starenje: Verbalno Učenje, Memorija, i Rešavanje Problema. Pogledati
 • Terorija o Brzini Obrade Podataka i Razlikama u Zrelim Godinama u Kogniciji. Pogledati
 • Normalno Starenje i Stope Zaboravljanja na Wechsler Revidiranoj Memorijskoj Skali. Pogledati
 • Starenje, Fitnes i Neurokognitivna Funkcija. Pogledati
 • Razlike u Godinama u Kognitivnim Dostignućima u Kasnijim Godinama Života: Povezanost sa Samoprocenom Zdravlja i Aktivnim Životnim Stilom.Pogledati
 • Koristi ga ili ga izgubi: Aktivan Način Života Usporava Kognitivno Opadanje tokom Starenja? Pogledati
 • Šta su Kognitivne Rezerve? Teorija i Primena Istraživanja Koncepta Rezerva. Pogledati
 • Životno Doba i Vizuelno Skeniranje: Dostupno Povećanje Širine Vidnog Polja. Pogledati
 • Trening namenjen Starijima za Vežbanje Sposobnosti Percepcije Okoline i Induktivno Zaključivanje. Pogledati
 • Poboljšanje Memorije kod Starijih uz Mnemonički Trening: Istraživanje uz Upotrebu Metoda Meta-analize. Pogledati
 • Uticaj Dugoročnog Vežbanja na Psihološku Funkciju kod Starijih Odraslih. Pogledati
 • Multipla Skleroza: Magnetna Rezonanca, Povezane Reakcije i Elektroforeza Likvora Kičmene Moždine. Pogledati
 • Kognitivna Disfunkcija kod Multiple Skleroze. Pogledati
 • Život i Smrt Neurona Mozga Koji je u Procesu Starenja. Pogledati

Pored toga, nepristrasni izvori kao što su Biblioteka članaka o tretmanima orijentisanim na kogniciju i platforma za evaluaciju identifikovali su CogniFit kao platformu zasnovanu na dokazima za kognitivni trening kod starijih ljudi.

CogTale

Molimo Vas da ukucate svoju email adresu